МНОГОФАКТОРНО УДОСТОВЕРЯВАНЕ (MFA)

Знаете ли как да защитите данните си за вход?​

С новото ни 2-стъпково влизане гарантираме вашата сигурност при влизане в нашия онлайн магазин. Защо го правим? Просто вашата безопасност е много важна за нас.

Знаете ли, че ежедневно в целия свят се извършват много кибератаки? В някои случаи само едно кликване е достатъчно, за да се възползват хакерите и да причинят големи щети. Затова защитаваме профила ви чрез прилагане на многофакторно удостоверяване.

Нашата услуга Многофакторно удостоверяване (MFA) е доста лесна за настройване и предлага ефективна защита за защита на вашия акаунт, за да се избегне например възможността измамна страна да използва вашите данни за вход, за да поръча продукти за ваша сметка.​

Нови клиенти

Активиране на Многофакторно удостоверяване (MFA) като нов клиентски потребител

Вижте как да

Съществуващи клиенти

Нулиране на Многофакторно удостоверяване (MFA) като потребител на съществуващ клиент

Вижте как да

Aдминистратори

Управление на Многофакторно удостоверяване (MFA) като администратор на клиенти

Вижте как да

ПОМОЩ - ПРОВЕРЕТЕ ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Нови клиенти

Създаване на безопасна работна среда с няколко прости стъпки

Изберете своя верефикатор

Изтеглете и инсталирайте едно от следните приложения на смартфона си от магазина на Apple или Google Play.

Отворете разделите, за да видите инструкциите.

Ако не разполагате със смартфон, моля, изберете третата опция.

Съществуващи клиенти

Нулиране на Многофакторно удостоверяване (MFA) като потребител на съществуващ клиент

Нулиране на вашето многофакторното удостоверяване (MFA)​

Имате ли проблеми с вашия код за многократно удостоверяване (MFA)?

Ако е така, моля, поискайте на администратора на клиенти във вашата организация да нулира вашето многофакторното удостоверяване (MFA).

Ако не сте сигурни кой е администраторът, попитайте колегите си във фирмата. Те могат да идентифицират администратора, като проверят профила си в онлайн магазина, както е показано по-долу:

След като нулирате многофакторното удостоверяване (MFA), преминете към стъпка 2 (втори раздел) по-горе.​


Ако това не работи или ако сте единственият администратор, моля, свържете се с нас, като попълните нашия формуляр за заявка.​

Настройка на многофакторното удостоверяване (MFA) след нулирането

Стъпка 1: Влезте в онлайн магазин на ALSO.

​Моля, влезте в системата с вашия имейл адрес и парола.

Стъпка 2: Сканиране на QR-кода

Отворете използвания от вас ерификатор и сканирайте QR-кода. Ако вашият "стар код" все още е наличен, моля, първо изтрийте този, за да избегнете объркване.

Стъпка 3: Въведете личния си MFA код

Въведете генерирания код в автентификатора в полето под QR-кода и натиснете Enter.

Стъпка 4: Отидете в магазина

Натиснете бутона: Отидете в магазина и отново ще имате достъп до него.

Администратори

Управление на MFA във вашата компания

Като администратор на вашата компания можете лесно да проверите това в администрацията на потребителите в профила си в онлайн магазина.

Като имате всички потребителски акаунти под свой собствен контрол, вече не зависите от персонала на ALSO и можете лесно да правите промени в собствения си акаунт.

Ако все още нямате администратор на клиенти във вашата организация, свържете се с вашия мениджър на клиенти ALSO или попълнете нашия формуляр за заявка.

Нулиране на многофакторното удостоверяване (MFA)​

Служител е загубил кодa за верификация?​

Администраторът може да нулира многофакторното удостоверяване (MFA). Вижте как във видеото.​

Добавяне на потребители

Има ли нов служител? Администраторът може да създаде акаунт в онлайн магазина и да зададе правата на този потребителски акаунт.

Изтриване на потребители

Служителят е напуснал организацията Администраторът може да изтрие или блокира потребителския акаунт.

Регулиране на ролите

Нуждае ли се служителят от други права в онлайн магазина? Администраторът може да го промени.

Дали даден служител е временно недостъпен? Администраторът може (временно) да блокира и активира потребители

FAQ

ТЪРСЕТЕ И НАМЕРЕТЕ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСИ ОТНОСНО МНОГОФАКТОРНОТО УДОСТОВЕРЯВАНЕ

ВъпросиОтговори
Как мога да изтегля еднократния код, ако не го имам или не мога да го намеря? Еднократният код обикновено се показва в избраното от вас приложение за удостоверяване, като например Microsoft Authenticator или Google Authenticator, или е достъпен чрез съвместимо разширение на браузъра. Този код се опреснява автоматично на всеки 30 секунди и се изисква при всеки опит за влизане.
Какво трябва да направя, ако еднократният ми код се счита за невалиден? Случаите на невалидни еднократни кодове често се дължат на неточни настройки на времето в компютъра или смартфона ви. Важно е да проверите и съответно да коригирате настройките на времето. Можете да потвърдите това чрез надеждни уебсайтове за проверка на времето, като например https://time.is. Ако отклонението надхвърли 2 секунди, може да възникнат грешки при удостоверяване. Ако случаят е такъв, моля, задайте "време извън мрежата" (или подобно) в системните настройки.
Как да нулирам многофакторното удостоверяване (MFA), ако вече нямам достъп до приложението си за многофакторното удостоверяване (MFA) или до еднократния код (напр. изгубен мобилен телефон, деинсталирано приложение за MFA) или искам да използвам друг мобилен телефон, докато съм влязъл в онлайн магазина? Можете самостоятелно да премахнете текущата конфигурация на многофакторното удостоверяване (MFA) в потребителския си акаунт и да я настроите отново. Този процес се изпълнява подобно на първоначалната настройка в менюто Администрация -> Администрация на потребителя/акаунта -> Статус на MFA -> Нулиране.
Как да нулирам многофакторното удостоверяване (MFA), ако вече нямам достъп до приложението си за MFA и не съм влязъл в онлайн магазина? В такива случаи многофакторното удостоверяване (MFA) може да се нулира само чрез администратора на клиента в клиентския ви акаунт или ALSO. Попитайте кой във вашата организация е администраторът на клиенти. Потребителите могат да го намерят в Администрация -> Администрация на потребителите → Администратори. Имате ли нужда от помощ от ALSO? Моля, свържете се с нашия екип за електронен бизнес, като попълните формуляра в долната част на тази страница или изпратите имейл.
Какво се случва, когато позволя на ALSO да нулира многофакторното удостоверяване (MFA)? След като се свържете с ALSO, трябва да преминете през проверка. Вашият имейл, съхранен в потребителския акаунт, ще бъде проверен. Впоследствие многофакторното удостоверяване (MFA) ще бъде нулирано и ще получите имейл с информация, че можете да настроите нов MFA-код.
Може ли многофакторното удостоверяване (MFA) да се конфигурира с няколко мобилни телефона или да се използва в комбинация с разширение на браузъра? От техническа гледна точка е възможно да се защити QR кодът за настройка и да се използва за настройка на многофакторното удостоверяване (MFA) на множество приложения/устройства за верификация. Въпреки това е препоръчително да настроите многофакторното удостоверяване (MFA) само на едно устройство на човек.
Може ли многофакторното удостоверяване (MFA) да се използва при потребителски акаунт, споделен между няколко потребители? Не. При задължителното прилагане на MFA е необходимо да се създаде потребителски акаунт за всеки отделен потребител в потребителската администрация на магазина ALSO. За да се обединят в една поръчка елементи от различни потребители, може да се използва (публичната) функция "списък с бележки".
Задължителен ли е многофакторното удостоверяване (MFA) за всички акаунти на уеб потребители? Да, многофакторното удостоверяване (MFA) е задължителна за всички клиенти в рамките на ALSO. С помощта на многофакторното удостоверяване (MFA) можем да ви предложим най-безопасното пазаруване.
Къде мога да намеря настройките за многофакторното удостоверяване (MFA) в моя акаунт? Можете да получите достъп до настройките на многофакторното удостоверяване (MFA) в менюто Администрация -> Потребител/Администрация -> Основни данни на потребителя.
Кой отговаря за управлението и поддръжката на потребителите в моята компания? Потребителят с права на администратор е отговорен за управлението на своите потребители. Можете да намерите администратора на клиента тук: Администрация -> Потребителска администрация → Администратори. Ако не можете да влезете в системата, помолете някой колега да намери администратора.
Мога ли да активирам многофакторното удостоверяване (MFA) масово за всички потребители? Не, всеки потребител трябва да активира многофакторното удостоверяване (MFA) индивидуално.
Мога ли да свържа два акаунта на дистрибутори с един имейл? Не, имейл адресът е уникален и може да бъде свързан само с един акаунт на дистрибутор.
Необходим ли е специален акаунт с потребителско име и парола за използване на CSO 3.0 Online Complaints? Не, достъпът до CSO 3.0 се осъществява чрез същия потребителски акаунт и парола като в онлайн магазина.
С кого да се свържа, ако потребителският ми акаунт е блокиран? Моля, свържете се с нашия екип за електронен бизнес, като попълните формуляра в долната част на тази страница или изпратите имейл.
Възможно ли е да се получи или да се възстанови паролата за потребителски акаунт? Паролите никога не се изпращат директно от ALSO. ALSO обаче може да нулира акаунт, като даде възможност на дистрибутора да нулира паролата си. Ако е забравена, паролата може да бъде променена, като кликнете върху "Забравена парола" на страницата за влизане.
Как мога да управлявам множество пароли? Препоръчваме ви да използвате мениджър на пароли, например https://www.dashlane.com, https://www.lastpass.com, или https://1password.com

ПОЛУЧЕТЕ ПОМОЩ

Не намерихте решение на проблема си на тази страница?

Ние също сме щастливи да ви помогнем. Моля, попълнете и изпратете формуляра. Ще се свържем с вас възможно най-скоро.

НАШИЯТ КОНТАКТ

АЛСО България ЕООД

+359 2 9602 400

webshop.bg@also.com