30.04.2024

ALSO финализира планираното наследяване: Волфганг Крайнц е назначен за нов главен изпълнителен директор

От 1 май 2024 г. той ще наследи Густаво Мьолер-Хергт, който продължава да изпълнява длъжността председател на Съвета на директорите на ALSO Holding AG (SIX: ALSN).

Волфганг Крайнц е в компанията от 2016 г., последно като регионален главен директор клиенти в Австрия и Централна и Източна Европа. През това време той последователно оптимизира сферите си на отговорност, стимулира растежа на дигиталните платформи и успешно интегрира придобиванията в съществуващата организация.

"През последните години ALSO изгради успешна екосистема, която ще продължим да разширяваме и в бъдеще. За да ускорим още повече устойчивия си печеливш растеж, организацията ще се съсредоточи по-силно върху аспектите на продажбите. Скоро ще споделим повече подробности", обяснява новият главен изпълнителен директор.

"В тази силно динамична индустрия за мен беше привилегия да ръководя компания като ALSO, която предвижда промени и предизвикателства и успешно адаптира стратегията си, като същевременно остава вярна на основните си ценности. Това се дължи най-вече на талантливите и отдадени служители. С избора на Волфганг вече имаме главен изпълнителен директор с доказани постижения в продажбите и лидерски умения в групата", казва Мьолер-Хергт.