1. Обратно

03.08.2022

АЛСО: Формулата да си номер 1

„Стратегията на ALSO за устойчив бизнес и печеливш ръст е развита преди повече от 10 години и се фокусира върху 4 процеса – поддържка, оптимизация, обновление, подобрение. Като същo така 3-те ни бизнес модела (Доставки, Решения и Услуги) са взаимосвързани и допълващи се и осигуряват стабилност и устойчивост на бизнеса. В България ние имаме 31-годишна история, която ни помага да се справяме с локалните предизвикателства.“- казва Ралица Килиан, Генерален Директор “Работа с клиенти” в АЛСО България в интервюто си пред К100.

На тази стратегия и упоритата работа на екипа се дължи и поредният успех – изкачването в К100 за 2021 от 125 на 113 място. Заедно с това постижение, АЛСО България се нарежда на първо място сред ИТ дистрибуторите и на четвърто в цялостната класация на компаниите от ИТ индустрията, като е надмината само от трите телекома.

„През последните няколко години ИТ индустрията показа, че е основата бизнесът да продължи да работи. Сега пред нас стоят нови изпитания – война, евентуална нова вълна на пандемията, политическа несигурност, по-високи цени на енергията. Ние трябва да се подготвим и да направим решителна крачка напред, а дигиталната трансформация ще бъде един от най-важните елементи в този процес. Това може да постигнем като променим и подновим самите процеси с помощта на новите технологии. Като убедим и всички, които са част от бизнес екосистемата да го направят. Това е единственият начин да развиваме себе си и бизнеса си, не само нашия, но и този на нашите партньори и техните клиенти. Като вярвам, че ALSO Bulgaria предлага най-добрите и най-важните технологични решения, черпейки от опита и знанията на нашите служители и доставчици от цял свят. „ – анализира Ралица Килиан.

Цялото интервю прочетете тук.