1. Обратно

11.10.2021

ALSO стана първият дигитален партньор в дистрибуцията на Cisco в световен мащаб

Двете компании решиха да разширят сътрудничеството си. Областите, които поставят на фокус са бизнесът като услуга (as-a-service) и електронната търговия (E-commerce), особено за МСП сегмента от клиенти обслужвани чрез ALSO Cloud Marketplace (ACMP). Планира се съвместно въвеждане и разширяване на нови цифрови услуги и бизнес модели.

Дигиталното дистрибуционно партньорство (Digital Distribution Partner) е нов и иновативен търговски подход в партньорската програма на Cisco. Отправната точка за него беше търсенето на дистибутори, които обединяват различни облачни решения в рамките на една екосистема, за да могат да разгърнат обширното продуктово портфолио на Cisco. „Нашите цифрови платформи са напълно подходящи за това. В допълнение към ALSO Cloud Marketplace, те включват и решения за киберсигурност, IOT, AI и решения за виртуализация. Хардуерът и софтуерът могат да се предлагат като услуга (as-a-service) чрез една платформа. А нашите търговски партньори дори имат възможност да продават свои услуги и софтуер чрез нея“, обяснява Густаво Мьолер-Хергт, главен изпълнителен директор на ALSO Holding AG (SIX: ALSN). Благодарение на разширеното сътрудничество с Cisco, цялата гама от продукти вече е достъпна и от ALSO.

В електронната търговия (E-commerce) фокусът е върху намаляването на сложността. Портфолиото от бизнес продукти на Cisco е насочено предимно към малкия бизнес. Фокусът е върху безпроблемната обработка на всекидневния бизнес с интелигентни логистични и финансови услуги с добавена стойност. Сътрудничеството трябва да бъде възможно най-просто и удобно за клиентите. Със своя всеобхватен опит, ALSO е идеалният партньор за това. Разширяването на сътрудничеството първоначално ще започне в Германия.