1. Обратно

25.08.2021

АЛСО дава подкрепа на стартиращи технологични компании

За осми пореден път АЛСО призовава за участие в Startup Award. Поканени са всички компании, които предлагат иновации в ИТ индустрията. Заинтересованите компании могат да кандидатстват до 31 август.

Победителите ще получат достъп до екосистемата на АЛСО, за да стимулират маркетинга на своите продукти. С над 110 000 търговски партньори и в общо 90 държави по света, това предлага отлична възможност да се провери мащабируемостта на тяхната бизнес идея. АЛСО може да подкрепи победителите с ИТ или работна ръка в еквивалент на до 20 000 евро, ако са необходими допълнителни усилия за стартиране на бизнеса. Младите компании също ще могат да се възползват от активния маркетинг и от опита на търговските екипи. В допълнение, те ще получават непрекъсната подкрепа, както от вътрешни, така и от външни експерти, в това число - от главния изпълнителен директор на АЛСО до експерти и клиенти от ИКТ индустрията.

За да кандидатстват за Startup Award, компаниите трябва да представят презентация с бизнес план, в който да представят своя бизнес модел и да обяснят потенциала и иновативната сила на идеята си за ИТ индустрията. Жури от експерти ще избере най-обещаващите кандидати, които след това ще бъдат поканени на презентация на живо, която ще се проведе на практика в средата на септември. Крайните победители ще бъдат обявени в края на септември.

Густаво Мьолер-Хергт, главен изпълнителен директор на ALSO Holding AG (ШЕСТ: ALSN) подчертава: „С наградата ние, от една страна, създаваме трамплин за младите технологични компании, както показва опитът с победителите от предишните кръгове на състезания.

В допълнение към голямата партньорска мрежа, ние им предлагаме платформа за директно сътрудничество и възможности за продажби към АЛСО доставчици и риселъри на ИКТ. От друга страна, АЛСО партньорите могат да спечелят конкурентно предимство чрез маркетинг на нови иновативни решения. Наградата създава печеливша ситуация за всички участници."

Заинтересованите компании трябва да изпратят заявлението си за участие на ALSO Start-Up Award директно на info@also.com, като използват #startupaward.