1. Обратно

06.04.2021

ALSO разширява предлагането на решения за IoT с продукти от Teltonika Networks

Интернет на нещата трансформира ежедневието ни: от дома с интелигентни устройства до работното място с рационализирани процеси, автоматизация на машините, проактивно вземане на решения, базирано на данни, и т.н. Очаква се пазарът на интернет на нещата в региона на ЕМЕА да нараства средно с 31,5% годишно. Достатъчна причина за ALSO да сключи ново партньорство за дистрибуция с Teltonika Networks, бързо развиващ се европейски производител на професионално мрежово оборудване за свързване за световните пазари, специализиран в IoT, IIoT и M2M решения.

Каролис Бирджолас, ръководител на отдел "Продажби" за региона на DACH в Teltonika Networks, коментира: "Радваме се да си партнираме с ALSO, тъй като това не само ще помогне на двете компании да разкрият нови възможности, но и да стимулират технологичната промяна и да увеличат приемането на решенията за IoT в световен мащаб. Обхватът на ALSO и портфолиото на Teltonika Networks ще дадат възможност на успешните компании да посрещнат бързо нарастващото търсене на IoT технологии."

Съвсем наскоро Teltonika Networks получи наградата "Industrie 4.0 Star 2020" за интелигентни, иновативни производствени решения. Използването на най-новите технологии и алгоритми за изкуствен интелект позволи изпълнението на цяла гама от успешни проекти. Например производствените машини вече могат да се наблюдават и управляват изцяло от разстояние, сигурно и с минимална пряка лична намеса. Това повишава конкурентоспособността, рентабилността и производителността. Друга област, в която интернет на нещата решава реални проблеми, е общественият транспорт. Благодарение на интелигентните технологии общественият транспорт вече може да предлага WIFI, да издава електронни билети, да гарантира сигурността чрез наблюдение на видеонаблюдението и да използва екрани за цифрово обозначаване на важни съобщения, реклами и забавления.

Густаво Мьолер-Хергт, главен изпълнителен директор на ALSO Holding AG: "Решенията за IoT са доста сложни за създаване и управление поради необходимата безпроблемна интеграция на компоненти, свързаност и облачна платформа. Клиентите ни могат да разчитат не само на натрупаните знания на нашите експерти, но и на най-високо ниво на сертифицирана техническа поддръжка, подкрепена от инженери на Teltonika Networks, и на съвместни проекти, като например уебинари и интегриране на IoT платформи.“