1. Back

Educatieve Oplossingen

Wacom biedt een breed scala aan effectieve en kostenbesparende oplossingen voor het onderwijs. Van basisscholen tot universiteiten, Wacom kan uw eindklant een breed scala aan oplossingen bieden die de digitale samenwerking tussen docenten en studenten verbeteren. Hieronder vindt u de verschillende opstellingen waarin Wacom uw klant kan helpen om samen te werken met de digitale evolutie in het onderwijs.

The pen still rules

Digitale technologie heeft minder impact als leerkrachten beperkt worden door een muis en toetsenbord. Het toevoegen van een digitale pen geeft docenten vrijheid met een hulpmiddel dat vertrouwd en gemakkelijk is in gebruik.

Interactieve pen devices zijn het digitale equivalent van een whiteboard in de klas, waarmee leerkrachten

  • aantekeningen en tekeningen bij presentaties kunnen maken terwijl ze onderwijzen
  • aantekeningen toevoegen aan bronnen leermateriaal delen
  • zinvolle feedback geven op opdrachten van leerlingen.

Het resultaat is een efficiënte workflow voor docenten en betere leerresultaten voor leerlingen.

Interactieve klassikale lessen

Met deze opstelling kunnen docenten een pendisplay gebruiken om meer interactieve lessen te creëren in een klaslokaal. Door de leerlingen aan te kijken, ontstaat er meer interactiviteit tussen leerkrachten en leerlingen en de Wacom-penoplossingen bieden leerkrachten een vertrouwde manier van lesgeven, maar dan digitaal.

Aanbevolen modellen: DTH-2452 , Cintiq 22’ / 16’ and Wacom one 13-inch.

Online lesgeven

Door de Wacom pen-display te verbinden met een computer kunnen leerkrachten lessen geven aan leerlingen op verschillende locaties. Met behulp van de Wacom-pen kunnen leerkrachten gemakkelijk inhoud toevoegen, tekenen en aantekeningen maken in een digitale vorm.

Aanbevolen Wacom-modellen: Wacom one 13-inch and One by Wacom (Google Chrome Certified)

Hybride lesomgeving

Bij deze oplossing kunnen docenten gewoon hun lessen geven en de daarbij behorende aantekeningen maken. De student krijgt alle informatie mee ongeacht of die online of fysiek deel neemt aan de les.

Aanbevolen Wacom-modellen: DTH-2452, Cintiq 22’ / 16’ , Wacom one 13-inch and One by Wacom small/medium (Google Chrome certified)

Pen devices voor alle onderwijstypes, niveaus en leringswijzen

Met displayPen Displays
Pen Displays geven leerkrachten de pen- en papierervaring van een whiteboard dat ze kunnen gebruiken terwijl ze tegenover de leerlingen staan. De LCD-schermsensoren maken gebruik van gepatenteerde EMR-technologie voor een perfecte hand-eye-coördinatie en nauwkeurig schrijven en tekenen.

Zonder displayPen Tablets
De meest kosteneffectieve manier om digitale pen en inkt te gebruiken zonder een tweede scherm. Pen Tablets bieden een ondoorzichtig schrijfoppervlak voor docenten en studenten om te schrijven op diavoorstellingen, PDF's, digitale whiteboards en elke toepassing met een inktoptie.

Wacom: 40 jaar leiderschap in digitale pen en inkt


Vertrouwd door miljoenen

Van documentbeheer tot creatief ontwerp, professionals in alle sectoren vertrouwen op onze technologie


Bewezen technologie

Wacom-apparaten zijn opgewassen tegen de eisen van veelvuldig gebruik


1600+ patenten

Wij leiden de markt in digitale pentechnologie

Voor meer informatie, klik hier om te downloaden:

Wacom for Education Portfolio

The software bundles