1. Terug

16-feb-2022 - Nieuwegein

ALSO richt duurzaamheidscomité op en legt dit statutair vast

De langetermijnstrategie van ALSO als technology provider is om voortdurend resultaten te verbeteren. Dit is niet enkel van toepassing op economisch gebied – maar ook op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG – Ecology, Social & Governance).

Dit komt tot uiting in een breed scala van initiatieven. Op verschillende ALSO-gebouwen zijn zonnepanelen geïnstalleerd. Het Benelux-warehouse in Nieuwegein draait volledig op zonne- en windenergie en ook in Finland en Zwitserland werden er vorig jaar nog zonnepanelen geïnstalleerd op de ALSO-gebouwen.

Ook OSCAR, de digitale gids die ALSO heeft ontwikkeld om kinderen en ouders te helpen hun digitale leven succesvol en veilig te beheren maakt deel uit van één van de initiatieven.

In de laatste ESG Risk Rating van Sustainalytics staat ALSO op de 81e plaats op een totaal van meer dan 15.000 beoordeelde bedrijven, waardoor ESG voor het bedrijf een "verwaarloosbaar risico" vormt, de laagste risicocategorie.

Nu gaat ALSO nog een stap verder met de opname van ESG-criteria in haar statuten. Ter ondersteuning van en met toezicht op de praktische uitvoering zal een Duurzaamheidscomité worden opgericht bestaande uit interne en externe deskundigen als aanvulling op het bestaande auditcomité.

Gustavo Möller-Hergt, CEO van ALSO Holding AG (SIX: ALSN): "In de afgelopen elf jaar hebben wij al een beoordelingssysteem voor het meten van onze duurzame prestaties ontwikkeld en in de organisatie geïmplementeerd. De resultaten worden meegedeeld in onze jaarverslagen, en sinds vorig jaar in een afzonderlijk ESG-verslag vanwege het gestaag toenemende volume. Wij hebben veel zelf moeten ontwikkelen en helaas is er nog steeds geen bindende regelgeving van de wetgevers. Samen met de deskundigen van de Commissie Duurzaamheid willen we nu aan bijkomende domeinen werken en zo duurzame, rendabele groei blijven nastreven."

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Gitte Willemsens
0489 362231
gitte.willemsens@also.com