1. Terug

27-jul-2022 - Mechelen

ALSO Tussentijds verslag H1 2022

EBITDA 128 miljoen euro (+11,3%)

ROCE 13,8%

Totale netto-omzet volgens IFRS 15: 5 525 miljoen euro (-0,5%)

  • -6,4% Supply
  • +16,8% Solutions
  • +9,3% Services

De sterke prestaties in de nieuwe activiteitssectoren compenseerden de ontwikkeling van de consumentenactiviteiten in de traditionele sector. Daardoor lag de omzet op hetzelfde hoge niveau als in het eerste halfjaar van 2021. De brede positionering als Technology Provider en de structurele en procesmatige optimalisaties van de afgelopen jaren maakten een verdere stijging van de winst vóór belastingen (EBT +7,3%) mogelijk. Het bedrijf heeft niet alleen zijn lopende activiteiten versterkt en veiliggesteld door een passende productvoorraad aan te leggen; tegelijkertijd heeft het de ontwikkeling van de nieuwe digitale platforms voortgezet en geïnvesteerd in technologie- en verkoopspecialisten. Daarbovenop werden bijkomende overnames afgerond.

De ontwikkeling in de eerste helft van 2022 heeft het belang van het ecosysteem van ALSO en de MORE-strategie nog duidelijker gemaakt. De diversificatie in verschillende business modellen (3 S) maakte een duurzame winstgevende groei mogelijk. Op basis van de fusie- en overnameactiviteiten van de afgelopen jaren was het bedrijf ook in staat om de verschillende economische dynamieken van de landen waarin het actief is in evenwicht te brengen.

Gustavo Möller-Hergt, CEO van ALSO Holding AG (SIX: ALSN): "Wij bevestigen de doelstellingen voor 2022 met een EBITDA tussen 275 en 295 miljoen euro en een ROCE van meer dan 20%. Daarbij moeten we ons natuurlijk bewust zijn van de onzekerheden die kunnen voortvloeien uit veranderingen in de politieke en economische situatie."

Klik hier voor het gehele rapport

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Gitte Willemsens
0489 362231
gitte.willemsens@also.com