Cyberport stelt nieuwe normen met Dolly+ van ALSO voor slimme logistieke processen

ALSO
  1. Terug

ALSO partner Cyberport heeft zich sinds de oprichting in 1998 ontwikkeld tot ééeen van de meest succesvolle retailers voor consumentenelektronica in heel Europa. Met een portfolio dat een breed scala aan merkproducten omvat, is logistiek van bijzonder belang. Om ervoor te zorgen dat de leveringen aan de winkels vlot en veilig verlopen, vertrouwt Cyberport op de nieuwste technologie - waaronder een oplossing van de ALSO Solutions Business: Dolly+, de Smart & Secure Trolley.

Notebooks, smartphones, pc-accessoires of home cinema-systemen - als het gaat om het vervoer van hoogwaardige goederen, is speciale aandacht vereist. Cyberport bevoorraadt haar 16 winkels via een uitgebreid expeditienetwerk. In sommige gevallen worden de goederen meerdere keren getransporteerd. De ALSO Smart & Secure Trolley Dolly+ voorkomt het risico op beschadiging van goederen door een combinatie van een elektronisch slot, real-time locatie tracking, een stabiel ontwerp en biedt bescherming tegen niet-geautoriseerde toegang.


Uitgebreide testfase

Het ALSO Solutions Business Team, Cyberport Store Management en Logistiek Beheer spraken af om medio 2020 een testfase - van aanvankelijk drie maanden - in te lassen om het gebruik van de Dolly+ te evalueren. Door de sluiting van de winkels in verband met COVID-19 heeft ALSO de testfase onaangekondigd verlengd tot bijna zes maanden. Naast de selectie van geschikte winkels, kregen alle collega's instructies over de webapplicatie van de oplossing en over de bediening van de trolley zelf via virtuele sessies. Intussen werken 15 logistieke medewerkers continu met de slimme transportcontainers.

Welke specifieke verbeteringen kunnen door het gebruik van Dolly+ worden aangebracht?

Verbeterde veiligheid - Tijdens het gehele proefproject zijn geen goederen verloren gegaan, hoewel er wel pogingen tot inbraak werden geconstateerd.

Verhoog de transparantie - door de geïntegreerde locatiesensor. Cyberport kan op elk moment nagaan waar de wagens zich in transit bevinden en de ontvangers snel informeren over vertragingen of afwijkingen.

- Digitalisering in het magazijn/uitgaande goederen- de medewerkers vonden het bijzonder innovatief en praktisch om een laadhulp met een handheld toestel te bedienen. De pincode voor latere opening in de winkels wordt eenvoudig digitaal doorgegeven aan de collega's ter plaatse.

- Gemakkelijker hanteren in de winkels - de trolley is wendbaar en gemakkelijk te manoeuvreren, wat vooral in kleine opslagruimtes een duidelijk voordeel is in vergelijking met de conventioneel gebruikte vlakke pallets.


De tijd na het proefproject

Cyberport heeft besloten Dolly+ te blijven gebruiken na de goede ervaringen en positieve feedback van de medewerkers tijdens de pilotfase. De 15 trolleys worden flexibel afgenomen via een transparant leasingmodel. Sinds augustus 2021 zit Cyberport logistics in de praktijkfase van 1 jaar. De regelmatige uitwisseling tussen de projectdeelnemers zorgt ervoor dat de oplossing voortdurend wordt geoptimaliseerd - beide partijen hebben daar enorm veel baat bij. Zo ontwikkelt ALSO momenteel prototypes die geen extra lades binnenin vereisen, zodat Cyberport optimaal volumineuze goederen kan vervoeren.

De samenwerking met Cyberport biedt ook in de toekomst nog veel mogelijkheden. Zo zou het mogelijk zijn om de levering van goederen met Dolly+ uit te breiden naar nog meer Cyberport-winkels en zo het aantal ingezette trolleys aanzienlijk te verhogen. .

Dus het blijft spannend!


Als u meer wilt weten over onze ALSO Smart & Secure Trolley Dolly+, neem dan contact met ons op:

Halit Ergun
Business Development Manager Solution

Telefoon: +32 (0) 472 77 84 08
E-Mail: Halit.Ergun@also.com