1-mei-2024 - Mechelen

Wolfgang Krainz benoemd tot nieuwe CEO

Vanaf 1 mei 2024 zal hij Gustavo Möller-Hergt opvolgen, die als President of the Board of Directors van ALSO Holding AG (SIX: ALSN) zal blijven dienen.

Wolfgang Krainz is sinds 2016 bij het bedrijf, meest recentelijk als Regional Chief Customer Officer Oostenrijk en Midden- en Oost-Europa. In deze periode heeft hij zijn verantwoordelijkheidsgebieden consequent geoptimaliseerd, de groei van de digitale platforms gestimuleerd en succesvol acquisities in de bestaande organisatie geïntegreerd.

"In de afgelopen jaren heeft ALSO een succesvol ecosysteem opgebouwd, dat we in de toekomst verder zullen uitbreiden. Om onze duurzame winstgevende groei verder te versnellen, zal de organisatie zich sterker gaan richten op verkoopaspecten. Binnenkort worden meer details bekendgemaakt," legt de nieuwe CEO uit.

"In deze zeer dynamische industrie was het een voorrecht om een bedrijf als ALSO te leiden, dat veranderingen en uitdagingen voorziet en zijn strategie succesvol aanpast, terwijl het trouw blijft aan zijn kernwaarden. Dit is voornamelijk te danken aan zijn getalenteerde en toegewijde medewerkers. Met Wolfgang hebben we nu een CEO gekozen met sterke verkoop- en leiderschapsvaardigheden uit deze groep," zegt Möller-Hergt.