16-jan-2024 - Mechelen

ALSO kondigt de beschikbaarheid van Microsoft Copilot voor MS 365 aan

De markt voor generatieve kunstmatige intelligentie (AI) zal naar verwachting in 2025 €22 miljard bereiken, tweemaal zoveel als in 2023. De recente zet van Microsoft stelt wederverkopers nu in staat te profiteren van deze kans. Microsoft Copilot voor Microsoft 365 werd aanvankelijk gelanceerd voor een beperkt aantal grote ondernemingsklanten. Vanaf vandaag is het beschikbaar voor alle Cloud Service Providers (CSP). Partners van ALSO kunnen nu hun portfolio op het gebied van generatieve AI uitbreiden en het aanbieden aan klanten van alleformaten.

Dit is des te relevanter omdat de minimale bestelhoeveelheid aanzienlijk is verlaagd. Voorheen was dit 300 gebruikers en nu is het teruggebracht tot één gebruiker. Deze flexibiliteit stelt een groot aantal kleine en middelgrote bedrijven in staat om de mogelijkheden van Copilot te verkennen met minimale initiële investering. Bovendien heeft Microsoft de vereisten voor bestaande Microsoft 365- abonnementen vereenvoudigd. Klanten kunnen nu toegang krijgen tot Copilot vanaf het niveau Business Standard, waardoor een overtuigende en kosteneffectieve combinatie van Microsoft 365- en Copilot-diensten ontstaat.

De ALSO AI Academy is toegewijd aan het versterken van de pre-sales, sales en technische teams van alle channel partners. De toegewijde trainingsreeks richt zich op de ontwikkeling en integratie van Copilot voor M365-toepassingen. Daarnaast zal ondersteuning worden geboden voor het opbouwen en op de markt ALSO Belgium BV brengen van Microsoft Copilot en Azure AI-services. Het initiatief heeft tot doel effectieve marktstrategieën te ontwikkelen en de interesse van klanten in deze technologieën te stimuleren.

CSPs en andere partners die Generatieve AI aan hun aanbod willen toevoegen, kunnen nu eenvoudig toegang krijgen tot aanvullende informatie en hulpbronnen via de landingspagina van de ALSO AI Academy.