1. Terug

23-dec-2021 - Mechelen

ALSO genomineerd in verschillende categorieën bij de Channel Awards: Een interview met Donna Maes na haar nominatie als Channel Personality

ALSO werd voor de Channel Awards genomineerd in de categorieën Best Distributor, Best Cloud Distributor, Best Storage Distributor, Best Security Distributor en Best Networking Distributor, Account Manager en Channel Personality.

ALSO is enorm verheugd om zo talrijk in de shortlist aanwezig te zijn met de groei die het bedrijf dit jaar heeft doorgemaakt. Er werd alvast van de gelegenheid gebruik gemaakt om Donna Maes - Director B2B/SMB en Solutions - te interviewen over de groei en uitdagingen nu ze werd genomineerd als Channel Personality.

1. Hoe lang bent u al werkzaam bij ALSO, en in welke hoedanigheid?

Ik ben sinds 2015 werkzaam bij ALSO. Ik begon als Key Account Manager voor de BeLux-markt, wat evolueerde naar een leidinggevende rol. In 2019 ben ik overgestapt naar de rol van Regional Lead Apple voor de Benelux. In maart van 2021 ben ik begonnen als Director B2B/SMB en Solutions voor BeLux. Ik ben nu eindverantwoordelijke voor zowel Supply als Solutions voor grote corporates en KMO’s. Het is mijn belangrijkste verantwoordelijkheid om ALSO een sterke partner voor Channel in België en Luxemburg te laten zijn.

2. Waarom is uw rol als Director B2B/SMB Solutions zo belangrijk voor de groei van ALSO?

ALSO BeLux heeft zich de afgelopen jaren gepositioneerd als een sterke IT-distributeur. De ALSO Groep heeft een breed portfolio van vendoren en productcategorieën. Dit betekent dat we een groot overzicht en diepgaande kennis hebben van IT-producten. Tegelijkertijd is dit de basis om onze Solutions business nog verder te ontwikkelen. Hier willen we kleine en middelgrote IT-bedrijven ondersteunen bij het bieden van toegevoegde waarde aan hun klanten, als aanvulling op de verkoop van IT-producten. We zullen hen ondersteunen om hun eindklanten te helpen hun bedrijf te optimaliseren. Resellers kunnen onze ondersteuning gebruiken om nieuwe diensten bij hun klanten aan te bieden en kunnen een beroep doen op ons team om projecten te implementeren en ervaring op te doen. Het ALSO Solutions Business Team bereidt vendor onafhankelijke oplossingen voor op gebieden variërend van video conferencing tot cloudoplossingen of nieuwe technologieën zoals IoT of AI.

3. Wat zijn uw specifieke doelstellingen op korte, middellange en lange termijn?

Op de korte termijn willen we het ALSO-team verder ontwikkelen en laten groeien. Er zijn verschillende boeiende functies waarvoor we actief talent aan het rekruteren zijn. Deze personen zullen dan integraal deel uitmaken van de groeistrategie die we ontwikkelen, gericht op oplossingen in de B2B-markt.

In het komende jaar moeten we hetzelfde niveau van partnerships met onze Solutions-klanten bereiken als we met onze retail partners hebben opgebouwd.

Binnen drie jaar zullen we de nummer 2 op de Belgische markt zijn, als distributeur voor zowel B2B als Retail en als partner voor Solutions projecten.

4. Wat zijn de belangrijkste uitdagingen waarmee u wordt geconfronteerd?

Partnerships met Solutions klanten is anders dan op het vlak van distributie. Het gaat om complexe en vaak langlopende projecten, waarvoor veel expertise nodig is, het vermogen om te luisteren en het gaat vaak om projecten met meerdere belanghebbenden.

Om op een nieuwe markt door te breken moet je naam maken, laten zien dat je kunt waarmaken wat je belooft, kortom: een merk opbouwen. We hebben sterke use-cases uit andere landen die we naar onze markt kunnen brengen. Nu is het zaak om ze op een BeLux-manier te vermarkten.

5. Hoe denkt u deze uitdagingen aan te pakken om uw doelstellingen te bereiken?

In de eerste plaats kunnen we bouwen op de ervaring van onze internationale collega's. Met de ALSO Solutions Stack beschikken we over een beproefde projectmanagementtool voor precies de uitdagingen waar we het over hebben. Het bestrijkt elk aspect van een IT-project en helpt om het op schema te houden. Tegelijkertijd is het zo flexibel, dat de channel partner kan kiezen waar hij precies onze ondersteuning wil. Als u er meer over wilt weten, neem dan een kijkje op onze www.also.be-website. Bovendien zijn we, zoals eerder gezegd, nieuw talent aan het werven. Door dit te combineren met het bestaande sterke team dat overgaat naar deze nieuwe divisie, krijgen we een ongeëvenaarde hoeveelheid energie en ideeën.

6. Waarom zouden Channel partners hun business bij ALSO moeten onderbrengen?

Wij zijn partner in elke zin van het woord. Wij bouwen met zowel onze klanten als met onze leveranciers. Wij zijn niet op zoek naar de korte termijn winst, of die ene gouden deal. Wij streven naar lange termijn relaties die wederzijds voordeel opleveren. We doen dit met een team dat bestaat uit zowel generalisten als experts, die de juiste mensen aan tafel brengen om onze klanten te helpen elke uitdaging waar ze voor staan met succes aan te pakken.

7. Welke factoren hebben u overtuigd om bij ALSO te gaan werken?

De vlakke en open structuur waardoor iedereen kan deelnemen en mee vorm kan geven aan het bedrijf. De passie in elk individu voor de oplossingen die we aan onze klanten bieden en de manier waarop we het leven van consumenten verbeteren. En last but not least de teamgeest, die ons zelfs nu in Covid tijden bij elkaar houdt en ons buiten de strikte werkinhoud met elkaar laat samenwerken, waardoor vriendschappen ontstaan die verder reiken dan de werkplek.