Van verkopen naar factureren

De ALSO Cloud Marketplace automatiseert het cloud business proces

De ALSO Cloud Marketplace is een non-stop-shop oplossing voor ALSO partners. Met ALSO Cloud Marketplace kunnen partners bundelen, verkopen en cloud services online managen en factureren met een online interface. De volgende functionaliteiten zijn inclusief:

- Sluit je aan op de lokale marktplaats

ALSO selecteert en kwalificeert Cloud Services en oplossingen voor jouw specifieke marktbehoefte. Samen met jouw selecteren wij het juiste portfolio van SaaS, IaaS en andere services, zoals hardware, support en zelfs verzekeringen en financiering.

- Beheer jouw Marktplaats

Service Providers kunnen eenvoudig services toevoegen en beheren in de Marktplaats. Configureer de service instellingen, upload logo's en support materiaal en kies waar en hoe je services wilt leveren en je klaar bent om te starten.

Jouw offerte gereed binnen enkele minuten

Salesteams kunnen binnen korte tijd aanbiedingen samenstellen voor potentiele en bestaande klanten, door eenvoudig de gewenste services te verslepen uit de Marktplaats naar de offerte en de instellingen aanpassen. De Reseller beheert zelf het aanbod en stelt haar salesteams in staat eenvoudig deals te sluiten.

- Creëer en beheer eenvoudig klanten, gebruikers en services

ALSO Cloud vereenvoudigt het creëren en het beheren van klanten, gebruikers en services. Resellers kunnen hun diensten automatisch aanbieden en live brengen middels een intuïtieve gebruikersinterface zonder zorgen over de complexiteit van de service configuratie,afhankelijkheden en workflows.

- Factureer eenvoudig en efficiënt

Complete facturatiegegevens worden maandelijks automatisch aangeleverd in standaard formaat , de online factuurgegevens kunnen op elk moment worden geraadpleegd. De prijslijsten zijn eenvoudig aan te passen naar individuele contracten en maakt zeer flexibele facturering mogelijk.

- Van data to intelligence

Rapporten kunnen gemaakt worden van alle gegevens die aansluiten bij jouw doelstelling. De gegevens worden op een overzichtelijke manier weergegeven, inclusief tabellen, staaf-, taart- en lijndiagrammen. Het is mogelijk om rapporten op te slaan en te delen met derden indien gewenst.

- De juiste informatie, waar en wanneer jij het nodig hebt.

In het uitgebreide Support Center, inclusief een eenvoudig te gebruiken servicedesk, is alle informatie en materialen beschikbaar die jou helpen om op een makkelijke en efficiënte manier de cloud services en oplossingen aan te bieden.

Out-of-the-box self-service voor eindgebruikers

Channel Partners kunnen een handige self-service omgeving aanbieden in hun eigen huisstijl welke herkenbaar is voor hun eindklant. Functionaliteiten zoals resetten van wachtwoorden, het bewerken van contactgegevens en het downloaden van handleidingen en software.