Welke schatten liggen er verborgen in je bestaande portfolio?

Na een periode van twee maanden gaan de medewerkers van ALSO weer mondjesmaat naar kantoor. Langzaam maar zeker lijkt het erop dat het normale leven weer op gang komt, zij het in iets andere vorm dan afgelopen jaar. Voor mij persoonlijk merk ik dat ‘het nieuwe normaal’ snel wende, maar de behoefte om in plaats van de telefoon op te pakken zaken face to face te kunnen bespreken en weer onder de mensen te komen ook steeds groter werd. Onder de klanten die ik spreek hoor ik verschillende geluiden over hoe zij de afgelopen periode zijn om gegaan met thuiswerken, klantbezoeken en het oppakken van projecten. Waar het voor het ene bedrijf wellicht juist de ruimte gaf om zaken die al tijden op de plank lagen op te pakken, heeft het voor anderen een rem op het onboarden van nieuwe oplossingen gezet.

Wat ik steeds meer zie gebeuren is dat vendoren die traditioneel bekend zijn vanuit een bepaalde hoek van de IT-markt hun oplossingen en diensten uitbreiden waarmee zij zich ook op andere speelvelden gaan begeven. In een tijd waarbij cloud portalen op de achtergrond een update krijgen en functionaliteiten aan de lopende band worden toegevoegd is het logisch dat je wel eens iets mist. Het is bijna niet bij te houden als IT-reseller welke nieuwe oplossingen er vandaag de dag allemaal beschikbaar zijn. En in deze tijd is het onboarden van een nieuwe oplossing wellicht iets dat even op de lange baan zal worden geschoven.

Hoe mooi is het dan ook dat in veel gevallen je dus niet op zoek hoeft te gaan naar de zoveelste nieuwe vendor in je portfolio maar door goed te kijken naar wat je huidige portfolio te bieden heeft je wellicht toch die ene oplossing kunt toevoegen. Je bespaart tijd omdat er geen nieuwe licentiemodellen hoeven te worden geïntroduceerd aan medewerkers en omdat certificeringen al binnen zijn. Voor sales is dit richting klanten ook een sterk verhaal. Een product dat al in gebruik is heeft een mooie nieuwe functie die we graag aan je dienstenpakket willen toevoegen. In de plaats van het moeten introduceren van een nieuwe oplossing, contactpersoon, implementatie en alles wat hierbij komt kijken. Het vertrouwen in de oplossing is er al, want er wordt al gebruik van gemaakt.

Zo zie je dat Acronis, traditioneel een back-up vendor inmiddels ook hoogwaardige endpoint security heeft toegevoegd aan hun dienstenpakket. Daarnaast bieden zij een alternatief op Microsoft Sharepoint met een flexibere wijze van het upgraden van het aantal GB’s die ter beschikking van de users staan. Bij Mimecast denk je direct aan email security en archiving, echter bieden zij ook web security, data loss preventie, handtekening management en security awareness oplossingen. Skykick zal binnenkort cloud manager lanceren die het mogelijk maakt om alle geintegreerde cloud oplossingen in de klant- omgeving via dezelfde portal te managen en Powershell taken te automatiseren voor beheerders. Een oplossing die je in eerste instantie wellicht niet linkt aan een partij die bekend staat om cloud migratie en backup tools.

Dit zijn voorbeelden vanuit het portfolio van ALSO. Ook in jouw portfolio zul je bij nader onderzoek wellicht verassingen tegen gaan komen. In tijden waarin we creatief en zuinig met onze tijd om moeten gaan is het denk ik goed om eens de tijd te nemen voor een herevaluatie van de diensten die tot je beschikking staan. Het zal je zeker kansen gaan opleveren bij je klanten en mogelijkheden bieden om op een soepelere wijze nieuwe diensten te introduceren.

Dus, heb je een moment over, neem dan contact met me op om door te spreken welke mogelijkheden er allemaal zijn binnen je huidig vendor portfolio. Ik ben bereikbaar op 0243333516 en hoor graag van jullie.