1. Zurück

Als eerste partner in Nederland biedt ALSO Nederland Adobe-producten aan op de VIP Marketplace (VIP MP). VIP MP is een alternatief voor de klassieke VIP.

Als reseller kunt u met VIP Marketplace uw huidige en toekomstige klanten beheren via de ALSO Cloud Marketplace (ACMP). De klanten die via de VIP Marketplace kopen, worden niet getoond op uw normale resellerportal, maar worden alleen via ACMP beheerd.

Belangrijkste voordelen:


VIP MP werkt altijd met automatische verlengingen. Als een klant een licentie niet wil verlengen kunt u het aantal seats in het ACMP eenvoudig verlagen voor de Anniversary date. Wordt er na de Anniversary date het aantal licenties verlaagd, dan zal men alleen de resterende licentie(s) verlengen bij de eerst volgende Anniversary date. Uiteraard zullen zij de licenties, die zij reeds gekocht en betaald hebben kunnen gebruiken.


Dagelijkse facturatie
De facturatie wordt op dag basis berekent (in plaats van maandelijks). Wanneer uw klant bijvoorbeeld nog 244 dagen heeft tot aan de anniversary date op het moment dat een product besteld wordt, wordt er voor 244 dagen gefactureerd (m.u.v. renewals, die zullen altijd per 12 maanden lopen).


Gemakkelijk beheer via de ALSO Cloud Marketplace.


In tegenstelling tot de huidige opstartperiode van 14 dagen als nieuwe gecertificeerde Adobe reseller, beheren wij het proces in slechts één minuut via de ACMP.U kunt uw bestelling via ACMP binnen 10 minuten klaar hebben.

Gemakkelijk te beginnen

3 eenvoudige stappen om aan de slag te gaan met de ACMP voor nieuwe en bestaande Adobe VIP-klanten:


Nieuwe Adobe-klant

  • Voeg als reseller de "Reseller service" toe aan uw hoofdaccount.
  • Wijs een klant/bedrijf toe in de ACMP, door een "Organization tenant" toe te voegen aan de klant. De klant ontvangt na enkele minuten een e-mail van Adobe en heeft nu toegang tot adminconsole.adobe.com. Van hieruit kunnen zij hun licenties en gebruikers beheren.
  • Voeg de producten/diensten toe van de klant. Kort daarna kan de klant de licentie bekijken in zijn Adobe admin console.
  • Voor meer info bekijk de videoBestaande Adobe VIP-klant

  • Selecteer de gewenste klanten in de ACMP.
  • Voer het VIP-nummer van de klant in de ACMP. Dit wordt nu geëxporteerd van uw resellerportaal naar de ACMP. De bestaande seats staan nu zonder extra kosten in de ACMP.
  • In het Adobe VIP model kunnen resellers, na het accepteren van de Adobe voorwaarden, alle Adobe licenties verkopen. Dit geheel zonder gecertificeerd te zijn.