30.04.2024. - Zagreb

Wolfgang Krainz novi CEO tvrtke ALSO

Od 1. svibnja 2024. on će naslijediti Gustava Möller-Hergta, koji nastavlja obnašati dužnost predsjednika Upravnog odbora ALSO Holding AG (SIX: ALSN).

Wolfgang Krainz u tvrtki je od 2016. godine, nedavno kao regionalni Chief Customer Officer u Austriji i Srednjoj i Istočnoj Europi. Tijekom tog vremena dosljedno je optimizirao svoja područja odgovornosti, poticao rast digitalnih platformi i uspješno integrirao akvizicije u postojeću organizaciju.

“Tijekom posljednjih godina, ALSO je izgradio uspješan ekosustav, koji ćemo nastaviti širiti u budućnosti. Kako bismo dodatno ubrzali naš održivi profitabilni rast, organizacija će se snažnije usredotočiti na aspekte prodaje. Više detalja bit će objavljeno uskoro”, objašnjava novi predsjednik Uprave.

“U ovoj vrlo dinamičnoj industriji, bila je privilegija voditi tvrtku kao što je ALSO, koja predviđa promjene i izazove te uspješno prilagođava svoju strategiju, a pritom ostaje vjerna svojim temeljnim vrijednostima. Za to su prvenstveno zaslužni njegovi talentirani i predani zaposlenici. S Wolfgangom smo sada odabrali izvršnog direktora s jakim prodajnim i liderskim vještinama iz ove grupe,” kaže Möller-Hergt.

ALSO – The Technology Provider

ALSO je jedan od vodećih pružatelja tehnoloških rješenja za ICT industriju, a trenutačno je aktivan u 30 europskih država te ukupno 144 svjetske države. Godine 2023. neto prodaja ovoga poduzeća sa sjedištem u Švicarskoj, koje zapošljava oko 4 000 ljudi, iznosila je 11,1 milijarde eura. Ekosustav društva ALSO obuhvaća oko 135 000 partnera tj. prodavača hardvera, softvera i IT usluga od više od 800 dobavljača u više od

1 540 kategorija proizvoda. U duhu kružnog gospodarstva, poduzeće pruža sve usluge, od nabave do obnove, iz jednog izvora.

ALSO ima tri poslovna modela: Supply (opskrba): obuhvaća transakcije hardvera i softvera. Solutions (rješenja): podržava klijente u razvoju prilagođenih IT rješenja i IoT aplikacija spremnih za upotrebu. Ponude usluga u oblaku koje se temelje na pretplati za softver i hardver te platforme za kibernetičku sigurnost, IoT, virtualizaciju i umjetnu inteligenciju središte su modela Services (usluga).

Za više informacija posjetite: www.also.com.

Kontakt

Vaš kontakt za sve upite medija:

Dinko Borić
+385 1 3650 777
dinko.boric@also.com
Kilian Maier
+41 76 570 11 60
kilian.maier@also.com