MULTIFACTOR AUTENTICATION

  1. natrag

Znate li kako zaštititi svoje podatke za prijavu?​

S našom novom prijavom u 2 koraka osiguravamo vašu sigurnost prilikom prijave u naš webshop. Zašto ovo radimo? Jednostavno, vaša sigurnost nam je vrlo važna.​

Jeste li znali da se mnogi kibernetički napadi događaju svakodnevno diljem svijeta? U nekim slučajevima dovoljan je samo jedan klik da se hakeri okoriste i naprave veliku štetu. Stoga štitimo vaš račun implementacijom Multi Factor Authentication.​

Naš MFA prilično je jednostavan za postavljanje i nudi učinkovitu zaštitu za osiguranje vašeg računa kako bi se izbjeglo npr. da lažna strana koristi vaše vjerodajnice za prijavu kako bi naručila proizvode o vašem trošku.

Novi kupci

Aktivirajte svoj MFA kao novi korisnik

Pogledajte kako

Postojeći korisnik

Resetirajte svoj MFA kao postojeći korisnički korisnik

Pogledajte kako

Administratori

Upravljajte svojim MFA-om kao korisnički administrator

Pogledajte kako

BRZA POMOĆ - PROVJERITE NAŠA ČESTA PITANJA

NOVI KORISNIK

Stvorite sigurno radno okruženje u nekoliko jednostavnih koraka

Odaberite svoj autentifikator

Preuzmite i instalirajte jednu od sljedećih aplikacija na svoj pametni telefon iz Apple trgovine ili Google Play trgovine.​

Provjerite upute.

Ako nemate dostupan pametni telefon, odaberite treću opciju.

POSTOJEĆI KUPCI

Resetirajte MFA ka postojeći korisnik

Resetirajte svoj MFA

​Imate li problema s MFA kodom?​

Zatim zamolite korisničkog administratora u vašoj organizaciji da resetira vaš MFA.​

Ako niste sigurni tko je vaš korisnički administrator, pitajte kolege interno. Oni mogu saznati tko je administratorska uloga provjerom svog računa u Webshopu kao što je prikazano na ilustraciji.​

Nakon što se vaš MFA resetira, prijeđite na korak 2. (druga kartica) iznad.​


Ako ovo ne uspije, ili ako ste jedini korisnički administrator, kontaktirajte nas ispunjavanjem našeg obrasca zahtjeva.​

Postavite svoj MFA nakon resetiranja

Korak 1: Prijavite se na ALSO-Webshop

Molimo prijavite se sa svojom email adresom i lozinkom.

Korak 2: Skenirajte QR kod

Otvorite autentifikator koji koristite i skenirajte QR kod. Ako je vaš “stari kod” još uvijek dostupan, prvo izbrišite ovaj kako biste izbjegli zabunu.

Korak 3: Unesite svoj osobni MFA kod

Unesite generirani kod u svoj autentifikator u polje ispod QR koda i pritisnite enter.

Korak 4: Idite u webshop

Pritisnite gumb: Idi u webshop i opet ćeš imati pristup.

ADMINISTRATORI

Upravljanje MFA-om u vašoj tvrtki

Kao administrator vaše tvrtke to možete jednostavno provjeriti u korisničkoj administraciji na svom webshop računu.

Imajući sve korisničke račune pod vlastitom kontrolom, više ne ovisite o osoblju ALSO-a i možete jednostavno mijenjati svoj račun.

Ako još nemate korisničkog administratora u svojoj organizaciji, kontaktirajte svog ALSO Account Managera ili ispunitenaš obrazac zahtjeva.

MFA se resetira

Je li zaposlenik izgubio autentifikacijski kod?

Administrator može resetirati MFA. Pogledajte kako u videu.

Dodajte korisnike

Ima li novog zaposlenika? Administrator može kreirati webshop račun i postaviti prava za ovaj korisnički račun.

Brisanje korisnika

Je li zaposlenik napustio organizaciju Administrator može izbrisati ili blokirati korisnički račun.

Prilagodite uloge​

Trebaju li zaposleniku druga prava webshopa? Administrator to može promijeniti.​

Je li zaposlenik privremeno nedostupan? Administrator može (privremeno) blokirati i aktivirati korisnike

FAQ Multifactor Authentication

Tražite i pronađite odgovore na pitanja o višefaktorskoj autentifikaciji

PitanjeRješenje
Kako mogu dohvatiti jednokratni kod ako ga nemam ili ga ne mogu pronaći? Jednokratni kod obično se prikazuje unutar odabrane aplikacije autentifikatora, kao što je Microsoft Authenticator ili Google Authenticator, ili mu se može pristupiti putem kompatibilne ekstenzije web preglednika. Ovaj kod se automatski osvježava otprilike svakih 30 sekundi i potreban je za svaki pokušaj prijave.
Što trebam učiniti ako se moj jednokratni kod smatra nevažećim? Slučajevi nevažećih jednokratnih kodova često su posljedica netočnih postavki vremena na računalu ili pametnom telefonu. Bitno je provjeriti i prilagoditi postavke vremena u skladu s tim. To možete potvrditi putem pouzdanih web stranica za provjeru vremena kao što je https://time.is. Ako odstupanje prelazi 2 sekunde, mogu se pojaviti pogreške pri autentifikaciji. Ako je to slučaj, molimo postavite “time off network” (ili slično) u postavkama sustava.
Kako mogu resetirati MFA ako više nemam pristup svojoj MFA aplikaciji ili jednokratnom kodu (npr. izgubljen mobilni telefon, deinstalirana MFA aplikacija) ili želim koristiti drugi mobilni telefon dok sam još prijavljen na webshopu? Možete samostalno ukloniti trenutnu MFA konfiguraciju unutar svog korisničkog računa i ponovno je postaviti. Ovaj se postupak izvodi slično početnom postavljanju pod Administracija -> Administracija korisnika/računa -> MFA status -> reset.
Kako mogu resetirati MFA ako više nemam pristup svojoj MFA aplikaciji i nisam prijavljen na web shop? U takvim slučajevima, MFA se može poništiti samo putem korisničkog administratora na vašem korisničkom računu ili kontaktiranjem ALSO-a. Pitajte unutar svoje organizacije tko je vaš korisnički administrator. Korisnici to mogu pronaći u Administracija -> Administracija korisnika → Administratori. Trebate li pomoć od ALSO-a? Molimo vas da stupite u kontakt s našim timom za webshop ispunjavanjem obrasca na dnu ove stranice ili slanjem e-pošte.
Što se događa kada dopustim ALSO da resetira MFA? Nakon što stupite u kontakt s ALSO morate proći provjeru. Vaša e-pošta pohranjena u korisničkom računu bit će provjerena. Nakon toga, MFA će se resetirati, a vi ćete primiti e-poruku s informacijama da možete postaviti novi MFA kod.
Može li se MFA konfigurirati s više mobilnih telefona ili koristiti u kombinaciji s proširenjem preglednika? Tehnički, moguće je osigurati QR kod za postavljanje i upotrijebiti ga za postavljanje MFA-a na više aplikacija/uređaja za autentifikaciju. Međutim, preporučljivo je postaviti MFA samo na jednom uređaju po osobi.
Može li se MFA koristiti s korisničkim računom koji dijeli više korisnika? Ne. Uz obaveznu implementaciju MFA-a potrebno je izraditi korisnički račun za svakog pojedinog korisnika u korisničkoj administraciji ALSO shopa. Za spajanje stavki narudžbe od različitih korisnika u jednu narudžbu, može se koristiti (javna) funkcija "popis bilješki/memo list".
Je li MFA obavezan za sve web korisničke račune? Da, MFA je obavezan za sve klijente unutar ALSO. Uz MFA možemo vam ponuditi najsigurnije iskustvo kupnje.
Gdje mogu pronaći MFA postavke na svom računu? Svojim MFA postavkama možete pristupiti pod Administracija -> Korisnik/Administracija -> Glavni podaci korisnika.
Tko je odgovoran za upravljanje i održavanje korisnika moje tvrtke? Korisnik s administratorskim pravima odgovoran je za upravljanje svojim korisnicima. Administratora korisnika možete pronaći ovdje: Administracija -> Administracija korisnika → Administratori. Ako se ne možete prijaviti, zamolite kolegu da pronađe administratora.
Mogu li aktivirati MFA masovno za sve korisnike? Ne, svaki korisnik mora zasebno aktivirati MFA.
Mogu li povezati dva računa prodavača s jednom e-poštom? Ne, adresa e-pošte je jedinstvena i može se povezati samo s jednim računom prodavača.
Je li za korištenje CSO 3.0 Online Complaints potrebna posebna prijava i lozinka? Ne, pristup CSO 3.0 je putem istog korisničkog računa i lozinke kao i web shop.
Kome se mogu obratiti ako mi je korisnički račun blokiran? Molimo vas da stupite u kontakt s našim webshop ispunjavanjem obrasca na dnu ove stranice ili slanjem e-pošte.
Je li moguće dobiti ili resetirati lozinku za korisnički račun? Lozinke nikada ne šalje izravno ALSO. Međutim, ALSO može poništiti račun, omogućujući preprodavaču da poništi svoju lozinku. Ako se zaboravi, lozinka se može poništiti klikom na "Zaboravljena lozinka" na stranici za prijavu.
Kako mogu upravljati brojnim lozinkama? Preporučujemo korištenje upravitelja lozinkama kao što je https://www.dashlane.com, https://www.lastpass.com, https://1password.com

ZATRAŽITE POMOĆ

Niste pronašli rješenje za svoj problem na ovoj stranici?

Također ćemo vam rado pomoći. Molimo ispunite i pošaljite obrazac. Javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

NAŠ KONTAKT

ALSO Croatia d.o.o.

+385 1 3650 750

prodaja.ALSOCroatia@also.com