17.05.2023. - Zagreb

ALSO okupio više od 100 partnera na godišnjoj tehnološkoj konferenciji

Channel Trends + Visions 2023: Leading the Way predstavlja najnovije tehnološke trendove

Zagreb, 17. svibnja – ALSO, vodeći dobavljač tehnologije za ICT industriju, u prestižnom Hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu, organizirao je u srijedu, 17. svibnja 2023. godine Channel Trends + Visions 2023: "Leading the Way" za svoje partnere. U sklopu jednodnevnog skupa, sudionici su imali priliku pogledati prezentacije i razgledati izložbene štandove s demo opremom, što im je omogućilo stjecanje dubljeg uvida u najnovije tehnološke inovacije.

Događaj je započeo uvodnim obraćanjem koje je održao Dinko Borić, direktor ALSO Croatia. Tijekom dana, brojni predavači iz vodećih tvrtki iz industrije predstavili su svoja rješenja i proizvode. Među govornicima su bili Đenifer Domba Rogović iz Epsona, Kristjan Pugelj iz HP Inc., Ondřej Vlach iz Sophosa, Julien Courtois iz Proofpointa, Ivan Doudin iz Acronisa, Vedran Bajer i Igor Pavleković iz Microsofta Hrvatska, Tanja Ninić iz Impuls savjetovanja, Nemanja Pejić iz Veeam Softwarea, te Aleksandar Srećković i Sonja Drmić iz tvrtke ALSO Croatia.

„Fokus Channel Trends+Visions 2023: „Leading the Way“ konferencije bio je na povećanju performansi kroz XaaS, kibernetičkoj sigurnosti, održivom IT-u i transformaciji usluga", izjavio je Dinko Borić, direktor ALSO Croatia. "Veseli nas što se jednom godišnje možemo okupiti i doprinijeti razvoju IT partnerskog kanala u Hrvatskoj. Ove godine smo pričali dosta o utjecaju koju kibernetička sigurnost danas ima na razvoj poslovanja u Hrvatskoj. Tvrtke koje koriste visoki stupanj digitalizacije otpornije su na promjene i izazove vremena u kojem živimo, ali u isto vrijeme trebaju visoki stupanj sigurnosti da bi zaštitili svoje podatke i intelektualna vlasništva.“

Više o predavanjima i agendi na samom događaju:

Vedran Bajer, direktor Microsofta Hrvatska, je govorio o iskorištavanju trenutnih i budućih prilika u digitalnom okruženju, s naglaskom na važnost digitalizacije koja je snažno povezana s ekonomskim rastom. Igor Pavleković, Cloud Solution Architect SCI, Microsoft, osvrnuo se na aktualnu temu što umjetna inteligencija nosi u budućnosti IT-ja i koje su njene prednosti na Microsoft Azureu. Microsoft odgovorno korištenje umjetne inteligencije smatra prioritetom te dijeli znanja i educira korisnike širom svijeta kako bi se što lakše i brže prilagodili poslovanju pomoću umjetne inteligencije.

Ondřej Vlach, Distribution Account Manager Eastern Europe, Sophos prezentirao je kibernetička Sophos rješenja, te MSP i MDR program s naglaskom da je Sophos vendor koji nudi Endpoint, Firewall i services, sve na jednom mjestu.

Sonja Drmić, Product Manager Cybersecurity, ALSO Croatia je kroz kratku i zanimljivu prezentaciju dala presjek o kibernetičkim rješenjima u oblaku koju ALSO ima u ponudi na ACMP platformi: Sophos, CrowdStrike, Proofpoint, VadeSecure, Acronis, a na pozornicu su joj se pridružili i Julien Courtois, Sr Manager, Cloud & MSP EMEA, Proofpoint te Ivan Doudin, Regional GM Balkans, Turkey, MED and CIS, Acronis, te sami dali kratki presjek svojih rješenja.

Nemanja Pejić, Systems Engineer SEE, Veeam Software, je naglasio važnost backup rješenja u poslovanju, te prezentirao Veeam Data platform, proizvod koji modernizira sigurnosnu kopiju, eliminira gubitak podataka i zastoja te štiti podatke od ransomwarea.

Aleksandar Srećković, PAM Cloud Services, ALSO Croatia posjetitelje je uveo u prednosti VMware programa za Service Providere izgrađen za pružatelje usluga u oblaku i pružatelje upravljanih usluga kako bi jednostavno proširili svoje poslovne mogućnosti izvan vlastitih oblaka uz pristup širokom portfelju usluga u oblaku.

Kristjan Pugelj, Technology Consultant, HP Inc je prezentirao važnost sigurnosnog aspekta na osobnim računalima kao i printerima, a na izložbenom štandu posjetitelji su mogli uživo isprobati neke od HP proizvoda i upoznati se s važnosti HP originalnog potrošnog materijala i održivosti na koji HP stavlja poseban naglasak u svom poslovanju.

Na demo štandovima posjetitelji su se mogli bolje upoznati s Epson projektorima kao rješenjima za Teams sastanke, a Đenifer Domba Rogović, Sales Manager, Epson je prezentirala rješenja za skeniranje iz Epson-a te prednosti koje nude.

Tanja Ninić, Senior konzultant, Impuls savjetovanje prezentirala je EU fondove kao priliku za IT te koja su sredstva dostupna Republici Hrvatskoj u višegodišnjem financijskom okviru 2021. – 2027.

Osim prezentacijskog dijela na demo štandovima su nam se predstavili i Acer, Lenovo i Brother sa svojim najnovijim proizvodima te su posjetitelji na licu mjesta mogli i isprobati izložena prijenosna računala, printere, romobile i dr.

Službeni dio konferencije završio je tombolom za partnere uz vrijedne nagrade kao MSI prijenosno računalo, Acer električni romobili i druge vrijedne nagrade. Neformalni dio konferencije se nastavio na After Work Party-ju uz druženje i širenje poslovnih prilika.

Sudionici već s nestrpljenjem očekuju CTV 2024, koji će se održati iduće godine u proljeće.

O ALSO Holding AG:

ALSO Holding AG (ALSN.SW) je vodeći dobavljač tehnologije za ICT industriju koji posluje u 30 zemalja diljem Europe i 144 zemalja globalno putem PaaS partnera. Tvrtka nudi širok spektar hardvera, softvera i IT usluga od preko 700 dobavljača te uslužuje oko 120.000 trgovaca na više od 1450 kategorija proizvoda. Kroz usvajanje kružne ekonomije, ALSO osigurava sveobuhvatne usluge od isporuke do obnove, sve pod jednim krovom. Saznajte više: ALSO – The Technology Provider - ALSO Holding AG

Kontakt

Vaš kontakt za sve upite medija:

Ivona Mihaljević
+ 385 1 3650 780
Ivona.Mihaljevic@also.com