16.01.2024. - Zagreb

ALSO najavljuje dostupnost Microsoft Copilota za MS 365 za SMB kanal

Očekuje se da će tržište generativne umjetne inteligencije 2025. dosegnuti 22 milijarde eura, što je dvostruko više nego u 2023. Microsoftov najnoviji potez sada stavlja preprodavače u poziciju da iskoriste ovu priliku. Microsoft Copilot za Microsoft 365 u početku je pokrenut za ograničen broj velikih poslovnih (enterprise) korisnika. Od danas je dostupan svim Cloud Service Providerima (CSP) tj. partnerima pružateljima usluga u oblaku. ALSO partneri sada mogu proširiti svoj generativni AI-portfelj i ponuditi ga kupcima svih veličina.

To je time relevantnije jer je minimalna količina narudžbe znatno smanjena. Prije je bilo 300 korisnika, a sada je svedeno na jednog korisnika. Ova fleksibilnost u pristupu omogućuje velikom broju malih i srednjih tvrtki da istraže mogućnosti Copilot uz minimalna početna ulaganja.

Osim toga, Microsoft je pojednostavio preduvjete za postojeće pretplate na Microsoft 365. Korisnici sada mogu pristupiti Copilotu od razine Business Standard nadalje, stvarajući uvjerljivu i isplativu kombinaciju usluga okruženja Microsoft 365 i Copilot.

ALSO AI akademija predana je jačanju pretprodajnih, prodajnih i tehničkih timova svih partnera kanala. Serija treninga usmjerena je na razvoj i integraciju Copilota za aplikacije M365. Osim toga, pružit će se podrška za izgradnju i marketing usluga Microsoft Copilot i Azure AI. Cilj je inicijative razviti učinkovite tržišne strategije i potaknuti zanimanje kupaca za te tehnologije.

CSP-ovi i drugi partneri koji žele dodati generativnu umjetnu inteligenciju u svoju ponudu sada mogu lako pristupiti dodatnim informacijama i resursima putem stranice ALSO AI Akademije: https://cloud.also.mp/microsoft-copilot-trainings/

O ALSO Holding AG:
ALSO Holding AG (ALSN.SW) je vodeći dobavljač tehnologije za ICT industriju koji posluje u 30 zemalja diljem Europe i 144 zemalja globalno putem PaaS partnera. Tvrtka nudi širok spektar hardvera, softvera i IT usluga od preko 700 dobavljača te uslužuje oko 120.000 trgovaca na više od 1450 kategorija proizvoda. Kroz usvajanje kružne ekonomije, ALSO osigurava sveobuhvatne usluge od isporuke do obnove, sve pod jednim krovom. Poslovne aktivnosti obuhvaćaju Supply, Solutions i Service. Supply - odjel opskrbe široke ponude hardvera i softvera. Solutions - Odjel za rješenja podržava kupce u razvoju prilagođenih IT rješenja. Services - Ponude oblaka temeljene na pretplati, kao i platforme za kibernetičku sigurnost, virtualizaciju i umjetnu inteligenciju u fokusu su Service odjela. Glavni dioničar je Droege Group, Düsseldorf, Njemačka. Za više informacija posjetite: https://also.com.