1. natrag

21.05.2021. - Zagreb

ALSO CTV obara rekorde

Buduće prilike za sva područja ICT industrije

19. svibnja održao se međunarodni ALSO Channel Trends+Visions 2021. Prošlogodišnji broj posjetitelja od 10.000 je već premašen u prethodnom tjednu – što ne čudi s obzirom na bogati i sveobuhvatni program koji je ponudio ponešto za svakoga. Poseban doživljaj za većinu posjetitelja je bio obilazak HPE Inovacijskog centra, koji je dao uvid u tehnologije i koncepte koji će oblikovati naše društvo u nadolazećim godinama.

Moderno radno mjesto, Hybrid Cloud, Cybersecurity i AI (Artificial Intelligence) – bile su teme ključnih predavanja. Osim vodećih stručnjaka iz IT industrije poput Bernharda Fausera (HP), Nikki Meyer (Microsoft), Henninga Ohlssona (Epson) and Gordona Thomsona (Cisco), među predavačima su bili i AI stručnjak Thomas Terney, istraživač trendova budućih radnih mjesta Raphael Gielgen (Vitra) te Christoph Magnussen poznat po Podcast-u „On the Way to New Work“ (Blackboat).

Gustavo Möller-Hergt, CEO ALSO Holding (SIX: ALSN), objasnio je glavne pokretače industrije u svom pozdravnom govoru: „Protekla godina je pokazala važnost prodajnog kanala. Dali smo značajan doprinos prevladavanju pandemije. Sada trebamo iskoristiti dobre rezultate da bismo ulagali u budućnost. Što to znači? Novo normalno je hibrid. Virtualna i licem u lice suradnja i komunikacija trebat će se besprijekorno uskladiti. IT omogućuje tu novu fleksibilnost. Novo normalno obilježavaju nove platforme. Brojene su mogućnosti, od usluga do IoT-a, virtualizacije i blockchain tehnologije. Ključno je da mi kao kanal za prodaju svih tih tehnologija iskoristimo priliku i mogućnosti te proširimo naše poslovne modele.

Novo normalno će biti održivo. Ovdje također kao IT industrija možemo dati značajan doprinos, s IoT rješenjima, as-a-service poslovanjem, podatkovnim centrima čiju potrošnju energije smanjujemo ili s održivim razvojem. Ali održivost također znači i transparentnost i zaštita pojedinaca od digitalnih napada. Ukratko: imamo puno prilika i veliku odgovornost da pomognemo oblikovati ovo Novo normalno.“

S ukupno 326 prezentacija koje smo ponudili, uz najbolju volju, nije bilo moguće kliknuti i pogledati sve zanimljive prezentacije, webinare i okrugle stolove. Zbog toga smo ostavili platformu otvorenu do nedjelje i zainteresirani se mogu registrirati na www.alsoctv.com te pogledati snimke ključnih govora i prezentacija.

Kontakt

Vaš kontakt za sve upite medija:

Ivona Mihaljević
+ 385 1 3650 780
ivona.mihaljevic@also.com