Pravilnik o zasebnosti

1. Splošne informacije

Varstvo osebnih podatkov jemljemo zelo resno in spoštujemo ustrezne pravne predpise. Z naslednjo izjavo vas obveščamo o vrsti osebnih podatkov, ki se zbirajo na tej spletnem mestu, o namenu, za katerega se uporabljajo, in o obsegu, v katerem so ti podatki na voljo tretjim osebam.

2. Odgovorni za obdelavo podatkov

Ta pravilnik o varstvu podatkov velja za obdelavo podatkov v družbi ALSO Technology Ljubljana, d.o.o., Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel.: 01 4205 506 (v nadaljevanju: »ALSO« ali »mi«), ki je dostopen na naslovu info.si@also.com.

3. Uradna oseba za varstvo podatkov

Svoje pomisleke glede varstva podatkov lahko naslovite na osebje za pomoč kupcem ali neposredno na uradno osebo za varstvo podatkov na privacy.si@also.com ali jih pošljete po pošti na ALSO Technology Ljubljana, d.o.o., uradna oseba za varstvo podatkov, Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana.

4. Obdelovanje podatkov pri ogledu našega spletnega mesta

Kadar obiščete naše spletno mesto, nam spletni brskalnik, ki ga uporabljate in omogoča strukturo naših spletnih mest, avtomatično pošlje informacije. Posredovane informacije vključujejo naslov IP naprave, ki zahteva internet, datum in čas zahteve ter podatke o brskalniku. Ti podatki se začasno shranjujejo v tako-imenovani dnevniški datoteki in se avtomatično izbrišejo najpozneje po 9 tednih. Zbrani podatki ne omogočajo nobenega neposrednega sklepanja o vaši identiteti.

Pravna podlaga za obdelavo naslova IP je Splošna uredba o varstvu podatkov (»GDPR«), 6. člen, odst. 1, stavek 1 tč. F. Namen obdelave podatkov je zagotoviti nemoteno vzpostavljanje povezav in varnosti sistema. Naš zakoniti interes je varnost vaših podatkov, prepoznavanje in obramba poskusov napadov, za statistično ovrednotenje in optimizacijo ter zagotavljanje naših spletnih storitev.

Poleg tega uporabljamo piškotke in analitične storitve, kadar obiščete naše spletno mesto. Za več podrobnosti si oglejte točki 7 in 8.

5. Registracija novega kupca in posla

Ko se prijavite kot nov kupec, obdelamo vaše posredovane podatke v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov, 6. člen, odst. 1 tč. b ali tč. f za namene izvajanja pred-pogodbenih ukrepov. Med postopkom registracije nam Creditreform pošlje bonitetno poročilo o vaši družbi. V skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (6. člen, odst. 1 tč.) obdelamo bonitetne podatke na podlagi upravičenega / utemeljenega interesa za trdne poslovne odnose.

Med poslovnim odnosom obdelujemo vaše podatke na podlagi Splošne uredbe o varstvu podatkov, 6. člen, odst. 1 tč., če ste nam dali dovoljenje za uporabo vaših podatkov, npr. za določene oglaševalne akcije ali spodbude.

Poleg tega obdelujemo vaše podatke v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov, 6. člen, odst. 1 tč. b za pred-pogodbene ukrepe, kot so ponudbe ali izvajanje kupoprodajnih pogodb ali pogodb o zakupu.

6. Dogodki

Če se prijavite ali sodelujete pri dogodkih, spodbudah, na konferencah ali podobnih dogodkih družbe ALSO, se bodo vaši osebni podatki zbirali za namene načrtovanja, izvajanja in izdajanja računov za te ponudbe.

Pravna podlaga za obdelavo vaših podatkov je Splošna uredba o varstvu podatkov, 6. člen, odst. 1 tč. b, kar pomeni, da je obdelava potrebna za izvedbo pogodbe, pri kateri je pogodbena stranka posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali za izvedbo pred-pogodbenih ukrepov, sprejetih na zahtevo posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki.

Kategorije prejemnikov vaših osebnih podatkov so ALSO Technology Ljubljana, d.o.o. in, če je potrebno, zaposleni v agencijah za rezervacije, hotelih in potovalnih agencijah.

7. Uporaba piškotkov

Piškotki: Za določene ponudbe uporabljamo piškotke. To so majhne podatkovne datoteke, ki se shranjujejo na vašem računalniku. To nam omogoča, da prepoznamo, če z istega računalnika vedno znova odpirate naša spletna mesta.

Piškotki seje so piškotki, ki se shranijo na vašem računalniku samo za čas spletne seje, in so nujni za transakcije. Ti sejni piškotki se uporabljajo izključno za nadzor povezave in navigacijo. Omogočajo vam, da brskate po našem spletnem mestu na uporabniku prijazen način (npr. za obdelavo nakupa, ko ste prijavljeni v naše sisteme za nakupovanje). Sejni piškotki se ponovno izbrišejo, ko zaključite sejo brskanja.

Za določene ponudbe uporabljamo trajne piškotke, ki služijo za prepoznavanje obiskovalcev in se shranijo na vaš računalnik za prihodnje seje. Ti piškotki veljajo 6 do 24 mesecev (npr. trajni piškotek je potreben za preprečevanje snemanja vašega brskanja z uporabljenimi orodji za sledenje).

Vaš brskalnik lahko nastavite tako, da se ti piškotki sploh ne shranjujejo ali da se piškotki izbrišejo na koncu vaše spletne seje. Prosimo vas, da upoštevate dejstvo, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabiti vseh funkcij naše spletne storitve.

Uporabo piškotkov lahko kadar koli upravljate v našem orodju Consent Management (soglasje k upravljanju) (glej 8. točko). Odločitev lahko kadar koli spremenite in naknadno odobrite ali prekličete vaše soglasje. Za ta namen vas prosimo, da prikličite možnosti nastavljanja tukaj.

8. Platforma Usercentrics Consent Management

Uporabljamo platformo Usercentrics Consent Management (Usercentrics) podjetja Usercentrics GmbH, Rosental 4, 80331 München, Nemčija. Usercentrics zbira podatke dnevniških datotek in podatke o soglasju z uporabo programskega jezika JavaScript. JavaScript nam omogoča, da obveščamo uporabnika o njegovem / njenem soglasju k določenim podatkom in drugim tehnologijam na našem spletnem mestu in da jih pridobimo, upravljamo in dokumentiramo.

Pravna podlaga za obdelavo podatkov je Splošna uredba o varstvu podatkov, 6. člen, odst. 1 tč. c. Cilj je poznavanje prednosti / preferenc uporabnikov in delovanje v skladu z njimi.

Podatki se izbrišejo takoj, ko niso več potrebni za naši prijavo. Trajnost piškotkov je 60 dni. Podatki o soglasju morajo biti shranjeni skladno s predpisi RS Slovenije. Potrdilo o preklicu predhodno podanega soglasja se hrani tri leta. Po eni strani hramba temelji na naši odgovornosti v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov, 5. člen, 2. odst. Ta nas zavezuje, da bomo pri obdelavi osebnih podatkov ravnali v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov. Po drugi strani pa je obdobje hrambe v rednem zastaralnem roku 5 leta v skladu s Obligacijskim zakonikom, 346. člen (OZ).

Delovanje JavaScripta lahko kadar koli trajno preprečite, tako da v vašem brskalniku izvedete ustrezne nastavitve, ki bi tudi preprečile, da Usercentrics izvaja JavaScript.

9. Google Tag Manager

Ta spletna stran uporablja Google Tag Manager. Ta storitev omogoča upravljanje oznak spletnih mest preko vmesnika. Google Tool Manager samo izvaja oznake. To pomeni, da se piškotki ne uporabljajo in da se osebni podatki ne zbirajo. Google Tool Manager sproži druge oznake, ki lahko zbirajo podatke. Vendar pa Google Tag Manager ne dostopa do teh podatkov. Če je bila izključitev / deaktivacija izvedena na ravni domene ali piškotkov, bo ostala v veljavi za vse oznake sledenja, če bodo izvedene z Google Tag Manager.

10. Novice (Newsletter)

Na spletem mestu ALSO imajo uporabniki možnost, da se naročijo na naša novice družbe. V skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov, 6. člen, odst. 1 tč. a obdelujemo vaše podatke na podlagi podanega soglasja.

Za pošiljanje novic ALSO uporablja E-poštar podjetja KABI d.o.o.. V rednih časovnih presledkih ALSO s pomočjo novic obvešča svoje kupce in poslovne partnerje o (če je mogoče posamično) informacijah o izdelkih, reklamnih akcijah, dogodkih, izobraževanjih in drugih novicah v družbi ALSO. Storitev anketiranja občasno uporabljamo tudi za povečanje zadovoljstva kupcev. Glasilo naše družbe lahko prejme samo tista oseba, ki (1) ima veljavni naslov e-pošte in (2) ki se je prijavila oz. naročila na novice. V okviru double opt-in postopka se potrditveno e-pošto pošlje na naslov e-pošte, ki ga je določena oseba prvič prijavila za pošiljanje novic. Ta potrditvena e-pošta služi za preverjanje, ali je lastnik naslova e-pošte odobril prejemanje novic kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki.

Pri naročilu na novice shranimo tudi naslov IP, ki ga dodeli ponudnik spletnih storitev (ISP) računalniškega sistema, in ki ga uporablja določena oseba v času naročila na glasilo in datum ter čas naročila. Zbiranje teh podatkov je potrebno, da bi lahko kasneje izsledili (morebitno) zlorabo naslova e-pošte posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, in zato služi za zagotavljanje pravnega varstva osebe, ki je odgovorna za obdelavo.

Osebni podatki, zbrani med naročanjem na navice, se uporabljajo izključno za pošiljanje naših novic. Poleg tega bi se naročnike na novice lahko obvestilo po e-pošti, če je to potrebno za delovanje storitve novic ali za naročanje na novice, kot v primeru, če pride do sprememb v ponudbi novic ali če se spremenijo tehnični pogoji. Osebni podatki, zbrani v okviru storitve novic, ne bodo posredovani tretjim osebam. Naročnino na naše novice lahko naročnik odpove kadar koli. Soglasje k hrambi osebnih podatkov, ki nam ga je določena oseba dala za pošiljanje novic, se lahko kadar koli prekliče. Za namene preklica tega soglasja je v vsaki novici na voljo ustrezna povezava do obrazca za odjavo naročnine. Poleg tega je prav tako mogoče kadar koli odjaviti naročnino na navice neposredno na spletnem mestu upravljavca podatkov ali pa se upravljavca podatkov obvesti na drug način.

Sledenje novicam

Novice vsebujejo tako imenovane točke za sledenje. Točka za sledenje je miniaturna grafika, vstavljena v tako e-pošto, poslano v obliki HTML, ki omogoča zapisovanje dnevniških datotek in analizo dnevniških datotek. To omogoča statistično ovrednotenje uspeha ali neuspeha spletnih oglaševalnih akcij. S pomočjo vstavljene točke za štetje lahko odgovorna oseba vidi, ali in kdaj je določena oseba odprla e-pošto. Prilagojene povezave se lahko tudi uporablja za zapisovanje, katere povezave v e-pošti je določena oseba odprla.

Osebni podatki, ki so tako zbrani s točkami za sledenje in povezavami, navedenimi v novici, shrani in ovrednoti upravljavec podatkov zato, da bi optimiziral pošiljanje novic in da bi vsebino naslednjih novic še bolj prilagodil interesom posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki. Ti osebni podatki se ne posredujejo tretjim osebam. Posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki, imajo pravico, da kadar koli prekličejo izjavo o soglasju, ki je bila podana v zvezi s tem. To je enako odjavi prejemanja novic.

E-poštar se bo uporabljal na podlagi naših zakonitih interesov v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov, 6. člen, odst. 1 tč. f in dogovorom o pogodbeni obdelavi v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov, 28. člen, odst. 3, stavek 1.

E-poštar lahko uporablja podatke prejemnikov v obliki psevdonimov, tj. brez dodelitve uporabniku, za optimizacijo ali izboljšanje svojih lastnih storitev, npr. za tehnično optimizacijo pošiljanja ali predstavitev glasil ali za statistične namene. Vendar pa E-poštar ne uporablja podatkov naših prejemnikov glasila, da bi jim sami pisali ali bi te podatke posredovali podatke tretjim.

Glasila pošilja "MailChimp", ponudnik storitve pošiljanja, ki je platforma za pošiljanje glasil ameriškega ponudnika Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE #5000, Atlanta, GA 30308, USA. Pravilnik o zasebnosti ponudnika storitve pošiljanja spletnih naročil si lahko ogledate na: https://mailchimp.com/legal/privacy/. Mailchimp deluje na podlagi naših zakonitih interesov v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov, 6. člen, odst. 1 tč. f in pogodbo o obdelavi naročil v skladu s Splošno uredbo, 28. člen, odst. 3, stavek 1.

Mailchimp lahko uporablja podatke prejemnikov v obliki psevdonimov, tj. brez dodelitve uporabniku, za optimizacijo ali izboljšanje svojih lastnih storitev, npr. za tehnično optimizacijo pošiljanja ali predstavitev glasila ali za statistične namene. Vendar pa Mailchimp ne uporablja podatkov naših prejemnikov glasila, da bi jim sami pisali ali bi te podatke posredovali podatke tretjim.

11. Google Webfonts

Google web fonts (pisave na spletu) se uporabljajo za izboljšanje vidne predstavitve različnih informacij na spletnem mestu. Pisave na spletu se prenesejo na predpomnilnik (cache) brskalnika, kadar se prikliče spletno stran, da bi jih uporabili za prikazovalnik. Če brskalnik ne podpira Google Web Fonts ali preprečuje dostop, se besedilo prikaže v standardni pisavi. Kadar se prikliče stran, se piškotki za obiskovalca spletnega mesta ne nastavijo. Podatki, ki so preneseni v zvezi pogledom na spletno stran, se pošljejo na domene, ki so specifične za vire, kot je fonts.googleapis.com ali fonts.gstatic.com. Niso povezane s podatki, ki se lahko zbirajo ali uporabljajo v zvezi z vzporedno uporabo preverjenih / verodostojnih Googlovih storitev, kot je Gmail. Vaš brskalnik lahko nastavite tako, da se pisave ne naložijo z Googlovih strežnikov. Informacije o pogojih varstva podatkov pri Google Webfonts so na voljo na: https://developers.google.com/fonts/faq#Privacy.

Splošne informacije o varstvu podatkov so na voljo v Googlovem centru zasebnosti na: http://www.google.com/intl/de-DE/privacy/.

12. Youtube

Za vključitev video posnetkov uporabljamo YouTube, ki je Googlova storitev.

Ti video posnetki se shranijo na www.youtube.com in se lahko neposredno predvajajo z našega spletnega mesta. YouTube uporablja piškotke za zbiranje podatkov in ovrednotenje statističnih podatkov. YouTube uporablja piškotke za zbiranje zanesljive statistike o video posnetkih, za preprečevanje prevar in med drugim tudi za izboljšanje izkušnje uporabnikov. Informacije, ki jih piškotek ustvari o vaši uporabi spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP), se prenesejo na YouTube strežnike in tam shranijo, tudi v ZDA. Vašega naslova IP ni mogoče dodeliti, če se pred obiskom spletnega mesta ne prijavite v YouTube ali drugo Googlovo storitev ali če niste stalno prijavljeni. Če tega ne želite storiti, se morate odjaviti z vašega računa YouTube in vaših drugih Googlovih računov.

Piškotki YouTube nam zagotavljajo statistične podatke o pridobivanju posameznih video posnetkov, vključenih v spletno mesto brez sklicevanja na posameznega uporabnika. Video posnetki, vključeni v YouTube, se uporabljajo v obsegu, ki ga dovoli YouTube, kar morajo sprejeti vsi uporabniki. Če ugotovite, da gre za kršitev avtorskih pravic, vas prosimo, da to nemudoma neposredno javite YouTube. Uporabljamo video posnetke, vključene v YouTube, in sicer v razširjenem načinu zasebnosti. To pomeni, da YouTube ne shranjuje piškotkov za uporabnika, ki si ogleda spletno mesto z vgrajenim video predvajalnikom YouTube, vendar pa ne klikne na video posnetek za začetek predvajanja. S klikom na video predvajalnik YouTube se lahko shrani piškotke na računalnik uporabnika. Radi bi poudarili, da mi kot ponudnik strani, ne poznamo vsebine prenesenih podatkov ali o tem, kako YouTube uporabi te podatke. Dodatne informacije o uradnem pravilniku o zasebnosti YouTube najdete na https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/ in https://support.google.com/youtube/answer/171780?hl=de.

13. Obdobje hrambe osebnih podatkov

Osebne podatke shranjujemo za čas trajanja pravnega obdobja hrambe ali dokler obstaja namen zbiranja. Po poteku obdobja hrambe se podatki redno brišejo, če niso potrebni za začetek pogodbe ali za izpolnitev pogodbe. Če se podatki uporabnikov ne brišejo, ker so potrebni za druge in pravno dopustne namene, je njihova obdelava čim bolj omejena. V skladu s tem bodo podatki blokirani, kjer bo to mogoče, in ne bodo obdelani za druge namene. To velja, na primer, za uporabniške podatke, ki jih je treba hraniti za namene trgovinskega ali davčnega prava.

14. Obrazci za stike in vzpostavljanje stikov

Nudimo vam možnost, da z nami vzpostavite stike s pomočjo obrazcev za stike, telefona, e-pošte in družbenih medijev. Podatki, ki se na ta način posredujejo, se obdelujejo za namene obdelave poizvedovanja po stikih z odgovorno osebo na podlagi Splošne uredbe, 6. člena, odst. 1 tč. b za pogodbe in pred-pogodbene ukrepe, kot so ponudbe in 6. člena, odst. 1 tč. f za druga poizvedovanja. Vaše podatke se lahko shrani in obdela v našem sistemu CRM.

15. Avtomatizirana odločitev

Uporabljamo avtomatizirane odločitve za usklajevanje pošiljk in osebnih podatkov s seznami za nadzor izvoza in sankcije Evropske unije in drugih držav, iz katerih se lahko izvaža. Glede na izid tega pregleda bomo morda morali izvajati ustrezne ukrepe v skladu s predpisi o nadzoru izvoza, ki so jih uvedle Evropska unija in druge države, ki lahko izvažajo. Pravna podlaga za obdelavo podatkov je Splošna uredba o varstvu podatkov, 6. člen, odst. 1 tč. c. Primerjava zagotavlja skladnost z veljavno izvozno zakonodajo.

16. Informacije o varnosti

S sprejetjem vseh tehničnih in organizacijskih ukrepov si prizadevamo, da obdelujemo vaše podatke tako, da se upoštevajo predpisi zakonov o varstvu podatkov in da je zagotovljena zaščita teh podatkov.

17. Sprememba pravilnika o zasebnosti

ALSO si pridržuje pravico, da lahko kadar koli spremeni ta pravilnik o zasebnosti v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu podatkov in drugimi zakonskimi določbami.

18. Kje se bodo obdelovali moji podatki?

Vaši podatki se bodo obdelovali v EU in evropskem gospodarskem prostoru (EEA) . V obsegu, ki ga dovoljuje zakon, se obdelava podatkov izvrši tudi v državah izven Evrope.

19. Prenos podatkov na tretje osebe

Podatke posredujemo tretjim osebam, če je to potrebno za izpolnitev pogodbe in/ali je to izrecno navedemo v izjavi o varstvu podatkov in/ali se pravno zavezujemo in/ali imamo pravico, da v posameznih primerih tako storimo.

Na podlagi našega zakonitega interesa v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov, 6. člen., odst. 1 tč. f in z 48. uvodno opombo k Splošni uredbi, lahko vaše podatke posredujemo povezanim družbam v Skupini ALSO.

20. Pravice posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki

V skladu s 15. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov imate pravico do informacij o obdelavi vaših osebnih podatkov. Poleg tega lahko uveljavljate svoje pravice do popravka, izbrisa ali, če izbris ni mogoč, omejitve obdelave in prenosljivosti podatkov v skladu s členi 16-18, 20 Splošne uredbe o varstvu podatkov. Če bi radi uveljavili to pravico, vas prosimo, da se obrnete na našega upravljavca podatkov. Če menite, da vaši osebni podatki niso obdelani v skladu z zakoni o varstvu podatkov, vas vljudno prosimo, da se obrnete na našega upravljavca podatkov. Poleg tega imate pravico, da se kadar koli pritožite odgovornemu nadzornemu organu.

Pristojni nadzorni organ v družbi ALSO:

Informacijski pooblaščenec
Dunajska cesta 22
SI-1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon: 01 230 97 30
E-Mail: gp.ip@ip-rs.si

Prav tako imate pravico, da kadar koli ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov, 13. člen, odst. 2 tč. b. Osebne podatke, ki nam jih posredujete v času uveljavljanja pravic posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, bomo shranili v skladu s Splošno uredbo, 6. člen, odst. 1 tč. f v zakonitem interesu. Zakoniti interes je preverljivost vaše zahteve.

V skladu s pogoji člena 21. (1) Splošne uredbe se lahko ugovarja obdelavi podatkov iz razlogov, ki izhajajo iz posebne situacije posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki.

Zgornja splošna pravica do ugovora velja za vse namene obdelave, ki so opisani v tem pravilniku o zasebnosti, ki se obdelujejo na podlagi Splošne uredbe o varstvu podatkov, 6. člen, odst. 1, stavek. 1 tč. f. Mi smo samo zavezani, da izvedemo tak splošni ugovor, če nam posredujete razloge, ki so bistvenega pomena (npr. morebitna nevarnost za življenje ali zdravje).

***

  1. nazaj