18.9.2023 - Ljubljana

Hibridno delo je prihodnost. Kako ga lahko izboljšate?

Delate od doma? Ste se v celoti vrnili v pisarno? Ali pa imate v podjetju možnost hibridnega dela?

Delovna sila je razdvojena. Po koncu pandemije so nekateri komaj čakali, da se vrnejo v pisarne, drugi pa so svoje najboljše delo doslej opravili v domači pisarni in so tam želeli tudi ostati. Raziskovalno podjetje Toluna je opravila analizo 6 ključnih trgov v nekaterih največjih trgih (ZDA, Nemčija, Francija, Japonska …), kjer so ugotovili, da se je v zadnjem letu delo od doma zmanjšalo na vsega 10 %. Hibridno delo pa je z 48 % postala prevladujoča oblika dela.
Hibridnost bo tudi v prihodnosti igrala ključno vlogo na delovnem trgu. Je oblika dela, ki zadovoljuje potrebo vodstva po lažjem nadzoru, boljši varnosti in višji produktivnosti, in potrebo delavcev, ki lahko lažje usklajujejo življenje z delom.
Čeprav je raziskava pokazala, da prevladujejo hibridne pisarne, je hkrati razkrila, da ima samo 15 % pisarn ustrezno avdio-video opremo za sestanke in konferenčne klice. To je prva velika hiba hibridnih podjetij, druga pa je slabša posvojitev konferenčnih sistemov med zaposlenimi. Kar 30 % vprašanih raje uporablja prenosnik namesto namenskih avdio-video sistemov.

Kako lahko rešite težavo neustrezno opremljenih konferenčnih sob in istočasno opolnomočite zaposlene za njihovo rabo?

JABRA ima rešitev

Celoten članek

Več o rešitvah Jabra:
Anže Vilar, FMS AV/Periferija
Phone: + 386 51 237 278
E-mail:  anze.vilar@also.com