1. nazaj

23.12.2021 - Emmen

ALSO prevzel del podjetja JP Sá Couto, ki se ukvarja z informacijskimi tehnologijami

V državi, v kateri je skupna vrednost trga ocenjena na 1,5 milijarde EUR, je podjetje s celovitim ekosistemom, ki ga sestavlja 3500 prodajnih partnerje, eden največjih ponudnikov na trgu. V povezavi z digitalnimi orodji za upravljanje in operativno odličnostjo podjetja ALSO bodo vzpostavljeni trdni temelji za nadaljnjo dobičkonosno rast. »Zelo pomembno nam je bilo, da smo našli novega lastnika za največji del našega poslovanja, ki bo nadaljeval to, kar smo zgradili v zadnjih 30 letih, medtem ko se bo JP Sá Couto Holding še naprej osredotočal na izobraževalne projekte na Portugalskem in po svetu,« je povedal predsednik Jorge Manuel Fidalgo Martins Sá Couto.

Dogovor vključuje trženje izobraževalne platforme in blagovne znamke iger JP Sá Couto v Evropi, kar dopolnjuje že obstoječe strokovno znanje in ponudbo družbe ALSO na teh področjih. Joao Paulo Fidalgo Martins Sá Couto, podpredsednik podjetja, je dodal: »Ne le da ALSO razume našo panogo, prav tako razumejo tudi našo kulturo in vlagajo v našo državo in ekipo. Zelo se veselim, da bom lahko spremljal preobrazbo in integracijo našega podjetja, prenašal svoje znanje ter poskrbel, da bo nova družba pustila vpliv na Portugalskem in širše.«

S prevzemom, za katerega je treba pridobiti še standardno odobritve regulativnih organov, ALSO sedaj v regiji ponuja vse tri svoje poslovne modele. Portugalski prodajni partnerji bodo lahko poslovanje v oblaku vzpostavili in njegov obseg povečali s pomočjo trgovine Cloud Marketplace in digitalnih platform, kot so internet stvari, računalniška varnost in umetna inteligenca. Prenos ponudbe izobraževalnih rešitev in iger v trgovino ALSO Cloud Marketplace (ACMP) bo zagotovil izboljšano ponudbo za končne stranke v vseh državah in podprl dodatno monetizacijo edinstvenih uporabnikov.

Gustavo Möller-Hergt, izvršni direktor podjetja ALSO Holding AG (SIX: ALSN), je povedal: »Z doslednim uresničevanjem svoje strategije smo razširili svoj ekosistem in odprli dodatne priložnosti za rast. Hkrati stalno izboljšujemo svoje znanje in poznavanje panog, kar nam omogoča, da izboljšamo monetizacijo.« Podjetje je potrdilo preteklo napoved, da bo dobiček pred obrestmi, davki in amortizacijo (EBITDA) za leto 2021 znašal med 240 in 255 milijoni €, donosnost investiranega kapitala pa bo znašala od 15 do 20 odstotkov.

Kontakt

Kontakt za vsa vprašanja medijev:

Beate Flamm
+49 151 61266047
press@also.com