1. nazaj

10.12.2021 - Emmen

ALSO še okrepil svojo prisotnost v Vzhodni Evropi s prevzemom oddelka za informacijske tehnologije podjetja Ramiris na Madžarskem

Po vstopu na trg leta 2019 je ALSO tako kot v drugih državah sistematično širil svojo prisotnost in lani z odprtjem novega skladišča uspešno razširil svoj ekosistem. Prevzeti del podjetja Ramiris s svojim strokovnim znanjem na področju informacijskih tehnologij madžarsko podružnico podjetja ALSO postavlja med pomembne igralce na tem področju. S celotnim trgom v vrednosti 4,5 milijarde evrov in približno 2500 prodajalci država predstavlja enega največjih trgov za informacijske in komunikacijske tehnologije v Vzhodni Evropi. Posel prinaša koristi tako za madžarske končne uporabnike kot za obe podjetji.

Gustavo Möller-Hergt, izvršni direktor podjetja ALSO Holding AG (SIX: ALSN): »Prevzem Ramirisa sledi naši uspešni strategiji rasti 'kupi in zgradi', s katero nenehno povečujemo svoj doseg, širimo svoj ekosistem in utrjujemo prisotnost podjetja. Regija ponuja veliko priložnosti za prodajalce, dobavitelje in nas, da povečamo obseg transakcij in razvijemo poslovanje v oblaku.