1. nazaj

29.6.2021 - Ljubljana

Dodatna raven varnosti za vaš račun v ALSO spletni trgovini

Z več-stopenjskim preverjanjem prijave (MFA) ALSO uporabnikom svoje spletne trgovine zagotavlja dodatne varnostne ukrepe in zaščito pred goljufijami in vdori.

Napadi z lažnim predstavljanjem (phishing), izsiljevalska programska oprema, napadi DoS - računalniška varnost je vsakodnevna skrb. Aktiven in premišljen pristop k tem grožnjam tako postaja čedalje bolj pomemben. Družba ALSO je že pred več meseci vpeljala več-stopenjsko preverjanje prijave v spletni trgovini. Gre za zelo varen pristop, ki za preverjanje pristnosti zahteva vsaj dva dejavnika in predstavlja zanimivo možnost za čedalje večje število strank. Dejansko je rešitev zelo enostavna, saj temelji na časovno omejenem enkratnem geslu (TOTP). Uporabniki morajo le namestiti brezplačno aplikacijo, ki lahko ustvari časovno omejena gesla (npr. MS Authenticator, Google Authenticator,…). Po začetni nastavitvi uporabnik ob vsakem vstopu v spletno trgovino enostavno vpiše kodo, ki se osveži vsakih 30 sekund.

Več-stopenjsko preverjanje prijave podatke podjetja zaščiti z dodatno ravnjo varnosti. Informacije so pri tem pristopu varnejše, saj bi morali morebitni tatovi ukrasti tako geslo kot telefon. Poleg tega so mobilne naprave običajno zaklenjene in za odklepanje zahtevajo kodo PIN ali prstni odtis, kar še dodatno otežuje uporabo gesel. Z enim kratkim korakom postopek prijave postane bistveno bolj varen za vse uporabnike.

Varnost podatkov naših partnerjev je ena pomembnih nalog družbe ALSO, ki bo z akcijo vse svoje uporabnike spletne trgovine, spodbudila k uporabi orodja za več-stopenjsko preverjanje prijave. Podroben opis uporabe je na voljo na strani za prijavo v spletno trgovino in na naslednji povezavi:

ALSO - Multifactor authentication - ALSO Technology Ljubljana d.o.o.

Kontakt

Kontakt za vsa vprašanja medijev:

Nataša Purgaj
+386 31 654 422
natasa.purgaj@also.com