1. nazaj

26.5.2021 - Emmen

ALSO CTV postavil nove rekorde: Dobri obeti za vsa področja panoge IKT

Mednarodni dogodek Channel Trends+Visions 2021 se je odvil 19. maja. Organizatorji so presegli lansko število 10,000 udeležencev, kar ni nič nenavadnega, saj je letos ALSO pripravil celovit program, v katerem je lahko vsakdo našel nekaj zase. Za številne prodajalce je bil vrhunec dogodka ogled inovacijskega centra HPE, kjer so si lahko udeleženci ogledali tehnologije in koncepte, ki bodo oblikovali našo družbo v prihodnjih letih.

Na uvodnih nagovorih so predavatelji spregovorili o najrazličnejših temah, kot so sodobno delovno mesto, hibridni oblak, računalniška varnost in umetna inteligenca. Poleg vodilnih predstavnikov iz panoge, kot so Bernhard Fauser (HP), Nikki Meyer (Microsoft), Henning Ohlsson (Epson) in Gordon Thomson (Cisco), so bili med predavatelji tudi strokovnjak za umetno inteligenco, Thomas Terney, iskalec trendov za podjetje Vitra, Raphael Gielgen, in ustvarjalec podcasta New Work, Christoph Magnussen.

Gustavo Möller-Hergt, izvršni direktor podjetja ALSO Holding AG (SIX: ALSN), je v svojem osrednjem nagovoru pojasnil ključne dejavnike, ki so odgovorni za spremembe v panogi: »Preteklo leto je pokazalo, kako pomembni so partnerski kanali. Pomembno smo prispevali k premagovanju pandemije. Zdaj moramo dobre rezultate uporabiti za naložbe v prihodnost.

Kaj to pomeni? Naslednja normala je hibridna. Virtualno in osebno sodelovanje ter komunikacija se bosta morala brezhibno uskladiti. Informacijske tehnologije omogočajo to novo obliko prilagodljivosti.

Za naslednjo normalo so značilne nove platforme. Čakajo nas različne priložnosti, od zagotavljanja najrazličnejših rešitev v obliki storitev in interneta stvari do virtualizacije in tehnologije podatkovnih blokov oziroma blockchain. Ključno je, da v partnerskih kanalih izkoristimo te priložnosti in svoje poslovne modele razširimo na nova področja.

Naslednja normala bo trajnostna. Tudi tu lahko kot panoga informacijskih tehnologij pomembno prispevamo z internetom stvari, z zagotavljanjem rešitev v obliki storitev, z zmanjšanjem energetskih potreb podatkovnih centrov ali z doslednim krožnim gospodarstvom. Trajnost pa ob tem pomeni tudi transparentnost in zaščito posameznikov pred digitalnimi napadi. Skratka, imamo veliko priložnosti in veliko odgovornost za oblikovanje naslednje normale.«

Skupno je bilo udeležencem na voljo kar 326 predavanj, kar pomeni, da si v enem dnevu preprosto ni bilo mogoče ogledati vseh zanimivih spletnih seminarjev, predstavitev ali okroglih miz. Zato platforma ostaja odprta do nedelje, da si lahko registrirani obiskovalci na zahtevo ogledajo osrednje nagovore in predavanja. Vsi, ki jih vsebine zanimajo, se lahko registrirajo na naslovu www.alsoctv.com.

Kontakt

Kontakt za vsa vprašanja medijev:

Beate Flamm
+49 151 61266047
beate.flamm@also.com