1. nazaj

3.3.2021 - Emmen

Rešitev interneta stvari podjetja ALSO za sledenje sredstvom: dolgotrajna, energetsko varčna in vsestranska

  • GPS z visoko natančnostjo za sledenje, geografsko omejevanje in prikaz napredka na poti
  • Energetsko in cenovno učinkovita rešitev
  • Enostaven vstop na področje rešitev interneta stvari

ALSO je predstavil novo rešitev interneta stvari za sledenje sredstvom, ki vključuje GPS z visoko natančnostjo za sledenje, geografsko omejevanje in prikaz napredka na poti. Rešitev združuje sledilno napravo s povezljivostjo z nizko porabo, zaradi česar je izjemno energetsko učinkovita, saj lahko življenjska doba baterije znaša do sedem let. Trpežno in vodoodporno ohišje omogoča uporabo v vsakem vremenu in na vseh območjih.

S pomočjo vnaprej nameščene kartice SIM naprava vse zaznane premike sporoča platformi interneta stvari (IoT) podjetja ALSO, tako da so podatki ves čas na voljo vsem uporabnikom. Enoletna uporaba internetne povezave in platforme je že vključena v ceno. Možnost geografskega omejevanja, ki je bila sprva vključena za spremljanje premikov blaga višje vrednosti, strankam zagotavlja dragocen vpogled v območje gibanja. Logistika, kmetijstvo in gradbeništvo so le tri možna področja uporabe, kjer je natančno spremljanje premičnih dragocenih predmetov ključnega pomena za poslovanje.

»Uporabniki in njihove potrebe so izhodišče za vsako rešitev interneta stvari, ki jo razvijemo. Sledilnik sredstev je dober primer tega: stranka lahko začne napravo uporabljati takoj. Za začetek mora samo aktivirati račun. Za prodajalce je rešitev tako zanimiva, ker ne omogoča le dolgoročnih odnosov s strankami. Uporaba platforme ustvarja tudi priložnosti za integracijo drugih naprav interneta stvari, na primer sledilcev za spremljanje emisij CO2 ali temperature. Prav tako je mogoče v platformo vključiti že obstoječa okolja,« poudarja Simone Blome-Schwitzki, višja podpredsednica za področje rešitev v podjetju ALSO.

Kontakt

Kontakt za vsa vprašanja medijev:

Beate Flamm
+49 151 61266047
beate.flamm@also.com