KÉTLÉPCSŐS HITELESÍTÉS (MFA)

  1. Vissza

Tudja, hogyan védje bejelentkezési adatait?

Az új kétlépcsős bejelentkezési rendszerünkkel garantáljuk az Ön biztonságát az Also Webshopba való bejelentkezéskor. Miért alkalmazzuk? Az Ön biztonsága egyszerűen nagyon fontos számunkra.

Tudta, hogy naponta számos kibertámadást követnek el világszerte? Bizonyos esetekben egyetlen kattintás is elég ahhoz, hogy a hackerek kihasználják a helyzetet, és komoly károkat okozzanak. Ezért a kétlépcsős hitelesítés (Multifactor authentication — MFA) bevezetésével védjük fiókját.

Az kétlépcsős hitelesítést nagyon könnyű beállítani, és hatékony védelmet nyújt a fiókja védelmére, hogy elkerülje, hogy például egy csaló az Ön bejelentkezési adatait felhasználva rendeljen termékeket az Ön költségén.

Új felhasználók

Aktiválja a kétlépcsős hitelesítést új felhasználóként

Nézze meg, hogyan

Meglévő felhasználók

Állíttassa vissza a hitelesítést meglévő felhasználóként

Nézze meg, hogyan

Rendszergazdák

Rendszergazdaként menedzselheti saját kétlépcsős hitelesítését

Nézze meg, hogyan

GYORS SEGÍTSÉG - NÉZZE MEG A GYIK-ET

ÚJ FELHASZNÁLÓK

Néhány egyszerű lépésben biztonságos munkakörnyezetet hozhat létre

Válassza ki a használni kívánt hitelesítő alkalmazást

Töltse le és telepítse okostelefonjára az alábbi alkalmazások egyikét az Apple Store-ból vagy a Google Play áruházból.

Nyissa meg a füleket az utasítások megtekintéséhez.

Ha nem rendelkezik okostelefonnal, kérjük, válassza a harmadik lehetőséget.

MEGLÉVŐ FELHASZNÁLÓK

A kétlépcsős hitelesítés visszaállítása meglévő felhasználóként

A kétlépcsős hitelesítés visszaállítása

Problémái vannak a hitelesítő kóddal?

Kérje meg szervezete egy rendszergazda jogosultsággal rendelkező felhasználóját, hogy állítsa vissza az Ön kétlépcsős hitelesítését.

Ha nem biztos benne, hogy kik rendelkeznek rendszergazdai jogosultsággal szervezetében, kérdezze kollégáit, vagy kereskedelmi kapcsolattartóját. Webshopunk Felhasználói adminisztráció oldalán munkatársai ellenőrizhetik szervezete rendszergazdai jogosultsággal rendelkező felhasználóit.

Miután a kétlépcsős hitelesítés alaphelyzetbe állt, kérjük, lépjen a fenti 2. lépésre (második fül).


Ha ez nem működik, vagy ha Ön az egyetlen ügyféladminisztrátor, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk az ecom.hu@also.com e-mail címen!

A kétlépcsős hitelesítés beállítása a visszaállítás után

1.

Bejelentkezés az ALSO Webshopba

Kérjük, jelentkezzen be az e-mail címével és jelszavával.

2.

Szkennelje be a QR-kódot

Nyissa meg az Ön által használt hitelesítő alkalmazást, és olvassa be a QR-kódot. Ha a "régi kódja" még elérhető, kérjük, a félreértések elkerülése érdekében először ezt törölje.

3.

Adja meg kétlépcsős hitelesítő kódját.

Írja be a hitelesítő alkalmazásában generált kódot a QR-kód alatti mezőbe, és nyomja meg az Entert.

4.

Ugorjon a webshopba

Lépjen tovább az ALSO Webshopba, melyhez újra hozzáférhet.

RENDSZERGAZDÁK

A kétlépcsős hitelesítés kezelése szervezeten belül

Szervezete ALSO-s rendszergazdájaként könnyen ellenőrizheti és módosíthatja többi fiókjuk beállításait a webshop felhasználói adminisztrációjában.

Azzal, hogy az összes felhasználói fiókot a saját ellenőrzése alatt tartja, nem függ az ALSO munkatársaitól, és könnyen módosíthatja a saját és kollégái fiókját.

Ha még nincs rendszergazda a szervezetében, lépjen kapcsolatba kereskedelmi kapcsolattartójával, vagy keressen minket az ecom.hu@also.com e-mail címen!

Kétlépcsős hitelesítés visszaállítása

Egy alkalmazott elvesztette a hitelesítési kódot?

A rendszergazda visszaállíthatja a kétlépcsős hitelesítéseket. Nézze meg a videóban, hogyan.

Felhasználók hozzáadása

Van egy új alkalmazott? A rendszergazda létrehozhat egy webshop fiókot, és beállíthatja az adott felhasználói fiók jogait.

Felhasználók törlése

Ha egy alkalmazott elhagyta a szervezetet, egy rendszergazda törölheti vagy letilthatja a felhasználói fiókot.

Jogosultságok állítása

Szüksége van-e a munkavállalónak egyéb webshop-jogosultságokra? Ezt a rendszergazda módosíthatja.

Egy alkalmazott átmenetileg nem elérhető? A rendszergazda (ideiglenesen) letilthatja és aktiválhatja a felhasználókat

GYIK

Keressen és találjon választ a kétlépcsős hitelesítéssel kapcsolatos kérdéseire

KérdésVálasz
Hogyan tudom lekérni az egyszer használatos kódot, ha nem tudom, hol keressem? Az egyszer használatos kódot általában az Ön által kiválasztott hitelesítési alkalmazásban, például a Microsoft Authenticator vagy a Google Authenticator alkalmazásban jeleníti meg, vagy egy kompatibilis böngészőbővítményen keresztül érhető el. Ez a kód körülbelül 30 másodpercenként automatikusan frissül, és minden bejelentkezési kísérlethez szükséges.
Mit tegyek, ha az egyszer használatos kódom érvénytelennek minősül? Az érvénytelen egyszeri kódok gyakran a számítógép vagy az okostelefon pontatlan időbeállításai miatt fordulnak elő. Fontos, hogy ellenőrizze és ennek megfelelően módosítsa az időbeállításokat. Ezt megbízható időellenőrző weboldalakon, például a https://time.is. segítségével ellenőrizheti. Ha az eltérés meghaladja a 2 másodpercet, hitelesítési hibák léphetnek fel. Ha ez a helyzet, akkor kérjük, állítsa be a "time off network" (vagy hasonló) értéket a rendszerbeállításokban.
Hogyan állíthatom vissza az MFA-t, ha már nem férhetek hozzá az MFA-alkalmazáshoz vagy az egyszer használatos kódhoz (pl. elveszett mobiltelefon, eltávolított MFA-alkalmazás), vagy ha egy másik mobiltelefont szeretnék használni , miközben még mindig be vagyok jelentkezve a webshopba? A felhasználói fiókon belül önállóan eltávolíthatja a jelenlegi MFA-konfigurációt, és újra beállíthatja azt. Ez a folyamat a kezdeti beállításhoz hasonlóan az Adminisztráció -> Felhasználói adminisztráció -> MFA hitelesítés -> Törlés alatt történik.
Hogyan állíthatom vissza az MFA-t, ha már nem férhetek hozzá az MFA-alkalmazáshoz, és nem vagyok bejelentkezve a webshopba? Ilyen esetekben az MFA csak rendszergazdai jogosultsággal vagy az ALSO-n keresztül állítható vissza. Kérjük, kérdezze meg a szervezetén belül, hogy ki rendszergazda. A felhasználók ezt az Adminisztráció -> Felhasználói adminisztráció → Rendszergazdák menüpontban találják meg. Szüksége van az ALSO segítségére? Kérjük, vegye fel a kapcsolatot e-commerce csapatunkkal e-mailben: ecom.hu@also.com
Mi történik, ha hagyom, hogy az ALSO visszaállítsa az MFA-t? Miután kapcsolatba lépett az ALSO-val, át kell esnie az ellenőrzésen. A felhasználói fiókban tárolt e-mail címét ellenőrizni fogjuk. Ezt követően az MFA visszaállítása megtörténik, és Ön kap egy e-mailt az új MFA-kód beállítására vonatkozó információkkal.
Az MFA konfigurálható több mobiltelefonhoz vagy használható böngészőbővítménnyel együtt? Technikailag megoldható a beállítási QR-kód biztosítása és felhasználása az MFA beállításához több hitelesítési alkalmazáson/készüléken. Azonban célszerű személyenként csak egy eszközön beállítani az MFA-t.
Használható-e az MFA több felhasználó által megosztott felhasználói fiókkal? Nem. Az MFA kötelező bevezetésével minden egyes felhasználó számára felhasználói fiókot kell létrehozni az ALSO webshop felhasználói adminisztrációjában. A különböző felhasználóktól származó rendelési tételek egy rendelésbe történő összevonására a (nyilvános) Bevásárlólista, vagy a Gyűjtőrendelés funkció használható.
Kötelező-e az MFA minden webes felhasználói fiók esetében? Igen, az MFA kötelező az ALSO összes ügyfele számára. Az MFA-val a legbiztonságosabb vásárlási élményt kínáljuk Önnek.
Hol találom az MFA-beállításokat a fiókomban? Az MFA-beállításokat az Adminisztráció -> Felhasználói adminisztráció -> Felhasználói adatok menüpont alatt érheti el.
Ki felel a vállalatom felhasználóinak kezeléséért és karbantartásáért? A rendszergazdai jogokkal rendelkező felhasználók felelősek a felhasználók kezeléséért. Az rendszergazdák listáját itt találja: Adminisztráció -> Felhasználói adminisztráció → Rendszergazdák. Ha nem tud bejelentkezni, kérjük, kérje meg egy kollégáját, hogy keresse meg a rendszergazdát.
Aktiválhatom az MFA-t tömegesen az összes felhasználó számára? Nem, minden felhasználónak külön-külön kell aktiválnia az MFA-t.
Összekapcsolhatok két viszonteladói fiókot egy e-mail címmel? Nem, az e-mail cím egyedi, és csak egyetlen viszonteladói fiókhoz rendelhető.
A CSO 3.0 Online panaszok használatához speciális bejelentkezési és jelszavas fiókra van szükség? Nem, a CSO 3.0-hoz való hozzáférés ugyanazzal a felhasználói fiókkal és jelszóval történik, mint a webshophoz.
Kihez fordulhatok, ha a felhasználói fiókomat letiltották? Kérjük, vegye fel a kapcsolatot e-commerce csapatunkkal e-mailben: ecom.hu@also.com
Lehetséges a felhasználói fiók jelszavát megkapni vagy visszaállítani? A jelszavakat az ALSO soha nem küldi el közvetlenül. Az ALSO azonban visszaállíthatja a fiókot, lehetővé téve a viszonteladó számára a jelszó visszaállítását. Ha elfelejtette a jelszavát, a bejelentkezési oldalon az "Elfelejtett jelszó" gombra kattintva állíthatja vissza.
Hogyan kezelhetek számos jelszót? Javasoljuk, hogy használjon egy jelszókezelőt, mint például a https://www.dashlane.com, https://www.lastpass.com, vagy https://1password.com

KÉRJEN SEGÍTSÉGET

Nem találta a megoldást a problémájára ezen az oldalon?

Szívesen segítünk Önnek! Kérjük, segítsen nekünk megérteni a problémát az alábbi űrlap kitöltésével, és mi a lehető leghamarabb felvesszük Önnel a kapcsolatot.

ELÉRHETŐSÉGÜNK

ALSO Hungary Kft.

+36 20 258 1528

ecom.hu@also.com