2023.03.06. -

Az ALSO ismét sikeres üzleti eredményeket ért el!

• EBITDA + 8,9% (280 millió euró)

• 20% feletti ROCE (22,4%)

• Likviditás 479 millió euró

Ez a kiváló eredmény lehetővé tette a társaság számára, hogy új növekedési területekre és a hatékonyság növelésére, részvény-visszavásárlási programjára, valamint további 70 millió eurós kötelezettség törlesztésére fektessen be, ezenkívül egyszeri pozitív hatások is hozzájárult a jó eredményekhez.

A bruttó nyereség 30 millió euróval, 716 millió euróra nőtt. Ehhez különösen a felhő üzletág további 716 millió euróra (+66%) bővülése járult hozzá.

Az Igazgatóság immár tizenegyedik alkalommal javasolja a részvényesek osztalékának emelését. A javasolt összeg 4,60 CHF részvényenként.

A változások gyorsasága és intenzitása az előrejelzés tartományának bővüléséhez vezethet.

2023-ra az ALSO 265 és 305 millió euró közötti EBITDA-ra és 20% feletti ROCE-ra törekszik. A középtávú célok a 330-420 millió euró közötti EBITDA és a 20% feletti ROCE.

Gustavo Möller-Hergt, az ALSO Holding AG (HAT: ALSN) vezérigazgatója így összegezte az eredményeket: „A felhőalapú, mint szolgáltatási üzletág és a digitális platformok egyre nagyobb lendületet kapnak. A Megoldások szegmens is növekszik, mivel az IT szolgáltatások egyre fontosabbá válnak a szűkös erőforrások idején. Az ALSO ökoszisztémán, a felhő üzletágban elfoglalt kiváló pozíciónkon és digitális platformjainkon keresztül optimálisan tudjuk támogatni a viszonteladókat mind az üzletfejlesztésben, mind a végfelhasználói igények kiszolgálásában. A működési kiválóság növelésével, a növekedés további felgyorsításával és a Buy & Build révén meghatároztuk az ALSO jövőbeli nyereséges növekedésének irányát.”

Kapcsolat

Lépjen velünk kapcsolatba:

Beate Flamm
+49 151 61266047
beate.flamm@also.com