Propunerea de valoare

Ca furnizor de servicii complete, reunim producătorii și resellerii din industria IT&C și le oferim acestora servicii complete dintr-o singură sursă. Modelul de afaceri ALSO are la bază două categorii de clienți, „furnizori” și „cumpărători”. Marketarea din industria IT&C reprezintă, în mare măsură un proces în trei etape. În prima etapă, furnizorii livrează companiilor ALSO. Într-o a doua etapă, acestea livrează unei selecții eterogene de cumpărători, care într-o a treia etapă, deservește clienții finali.

Grupul ALSO reuneste un portofoliu de peste 550 de furnizori de produse IT&C, hardware, software și servicii IT, inclusiv toți liderii de piață de la nivel mondial. Din cauza posibilitatilor reduse de scalare, cumpărătorii de nivel mic și mijlociu nu sunt întotdeauna serviți în mod direct de către producători. În acest caz, ALSO preia aspecte cum ar fi logistica și finanțarea. Pentru producători, externalizarea acestor sarcini are ca rezultat, o reducere a complexității și prin urmare, un acces mai ușor la diferite canale și regiuni. Furnizorii de nivel mai mic, care nu au nicio organizație proprie de țară, utilizează ALSO pentru a obține acces la piață.

În ceea ce privește cumpărătorul, printre clienții noștri se numără comercianții cu amănuntul și comercianții cu amănuntul pe internet, pentru care asigurăm livrare flexibilă și la timp a mărfurilor, prin modelul nostru de afaceri de supply. Cumpărătorii de nivel mai mare, care, din motive economice, externalizează funcții și procese, au posibilitatea de a accesa aceste servicii prin ALSO, ca servicii modulare. Un grup de clienți în continuare foarte importanți îl reprezintă resellerii care se diversifică în reselleri value added și grupul de reselleri SMB. Reselllerii value added adaugă o valoare suplimentară produselor standard, de exemplu prin livrarea de hardware cu propriul lor software preinstalat. Resellerii SMB, de exemplu, dezvoltatori de software pentru cazuri de utilizare digitală specifică, sunt adesea parteneri IT pentru societăți private sau autorități. Noi le oferim toată gama de competențe ale ALSO, de la Supply, la soluții și as-a-Service (servicii de cloud computing), pe o bază tranzacțională, dar și de consum.

Supply

Solutions

as-a-Service

Vânzările nete în modelul tradițional de afaceri tranzacționale (Supply) includ colaborări bazate pe procese optimizate de comercializare și de logistică pentru sectoarele de IT, electronice de consum, și telecomunicații.

În business-ul de Solutii (Solutions), ALSO oferă suport în proiecte, mai ales special, pentru companiile din sectorul SMB cu privire la arhitectură și design IT, transpune rapid cerințe în configurații specifice și monitorizează stadiul proiectelor.

În modelul de business as-a-Service, ALSO acționează mai degrabă ca un furnizor de servicii, decât ca vânzător. Serviciile oferite sunt solicitate în funcție de necesități și remunerate cu plăți care variază în funcție de utilizare.