30.04.2024

Wolfgang Krainz a fost numit în funcția de CEO ALSO

Începând cu 1 mai 2024, acesta îi va succeda lui Gustavo Möller-Hergt, care continuă să fie președinte al Consiliului de administrație al ALSO Holding AG (SIX: ALSN).

Wolfgang Krainz lucrează în cadrul companiei din 2016, deținând cel mai recent funcția de Regional Chief Customer Officer Austria și Europa Centrală și de Est. În acest timp, și-a optimizat în mod constant domeniile de responsabilitate, a impulsionat creșterea platformelor digitale și a integrat cu succes achizițiile în organizația deja existentă

"În ultimii ani, ALSO a construit un ecosistem de succes, pe care vom continua să îl extindem în viitor. Pentru a accelera și mai mult creșterea durabilă și profitabilă, organizația se va concentra mai puternic pe aspectele legate de vânzări. Mai multe detalii vor fi anunțate în scurt timp", explică noul CEO.

"În această industrie extrem de dinamică, a fost un privilegiu să conduc o companie precum ALSO, care anticipează schimbările și provocările și își adaptează cu succes strategia, rămânând în același timp fidelă valorilor sale de bază. Acest lucru se datorează în primul rând angajaților săi talentați și dedicați. Cu Wolfgang, am ales acum un CEO cu abilități solide de vânzări și de conducere din cadrul acestui grup", spune Möller-Hergt.

ALSO – The Technology Provider

ALSO este unul dintre principalii furnizori de tehnologie pentru industria TIC, activ în prezent în 30 de țări din Europa și în total 144 de țări din întreaga lume. În 2023, vânzările nete ale companiei cu sediul în Elveția, care are aproximativ 4 000 de angajați, s-au ridicat la 11,1 miliarde de euro. Ecosistemul ALSO cuprinde un potențial total de aproximativ 135 000 reselleri, cărora le oferim servicii hardware, software și servicii IT de la peste 800 de furnizori din peste 1 540 de categorii de produse. În spiritul economiei circulare, compania oferă toate serviciile, de la furnizare la reciclare dintr-o singură sursă

ALSO are trei modele de afaceri: Divizia de Aprovizionare cuprinde gama tranzacțională de hardware și software. Divizia de Soluții sprijină clienții în dezvoltarea de soluții IT personalizate și de aplicații IoT, gata de utilizare. Ofertele Cloud, pe bază de abonament pentru soft și hardware, precum și platformele pentru securitate cibernetică, IoT, virtualizare și AI sunt în centrul atenției diviziei Servicii.

Pentru mai multe informații, accesați: www.also.com

Contact

Persoana de contact pentru presa:

Kilian Maier
+41 76 570 11 60
kilian.maier@also.com