1. inapoi

23.02.2021

ALSO: Profit net de 130 milioane euro (+30%)

  • Dividend propus 3.75 franci elvețieni per acțiune (+15,4%)
  • Obiective pe termen mediu pentru EBITDA și ROCE crescute

În 2020, vânzările Grupului ALSO au crescut cu 1,2 miliarde euro, până la 11,9 miliarde euro (+11,3%). Creșterea veniturilor a fost de 11,8 pentru furnizările tradiționale, tranzacționale, 8,9 pentru Soluții și 38,2% în afacerea Cloud de consum. EBITDA a fost 227,5 milioane € comparativ cu 196,7 milioane € în 2019, iar ROCE a crescut de la 15,5% la 21,0% în aceeași perioadă.

Numerarul și echivalentele de numerar au crescut cu 38,3% la 483,2 milioane euro (anul anterior: 349,5 milioane euro). De asemenea, ALSO a îmbunătățit datoriile financiare nete excluzând efectul IFRS 16 cu 177 milioane euro, până la 143,2 milioane euro. Valoarea numerarului este mai mare decât pasivele financiare cu această sumă (143,2 milioane euro).

Gustavo Möller-Hergt, CEO ALSO Holding AG (SIX: ALSN) sintetizează: „În ultimii zece ani, am creat o bază solidă, scalabilă și dificil de reprodus care ne permite să ne extindem și mai mult. Baza de Comunicare la Distanță, care va determina forma Noii Realități și a Noului Normal, faza pandemică și cea post-pandemică, este tehnologia IT. Companiile cu ecosisteme robuste vor avea oportunități interesante să-și extindă și mai mult afacerile. Condițiile prealabile sunt sistemele de management integrate și angajații foarte bine instruiți; cu ajutorul acestora, compania existentă poate fi optimizată continuu și achizițiile pot fi integrate în timp util. Aceasta deschide oportunități de dezvoltare suplimentare pentru ALSO.”

ALSO Holding AG (ALSN.SW) (Emmen/Elveția) este unul dintre cei mai importanți furnizori de tehnologie pentru domeniul ICT, activă în prezent în 24 de țări din Europa și în total în 90 de țări din întreaga lume prin intermediul partenerilor PaaS. Ecosistemul ALSO oferă aproximativ 110 000 de revânzători de hardware, software și servicii IT de la peste 700 de furnizori din peste 1340 de categorii de produse. În spiritul economiei circulare, compania furnizează toate serviciile, de la furnizare la retehnologizare, dintr-o singură sursă. Divizia de Aprovizionare cuprinde gama tranzacțională de produse hardware și software. Divizia Soluții oferă sprijin clienților în dezvoltarea unor soluții IT personalizate. Divizia Servicii se concentrează pe oferte cloud pe bază de abonament, precum și platforme pentru securitate cibernetică, virtualizare și IA. Pentru informații suplimentare, vizitați: www.also.com. Acționarul principal este Grupul Droege, Düsseldorf, Germania.

Despre Grupul Droege

Grupul Droege (fondat în 1988) este o companie independentă de consultanță și investiții, deținută în întregime de o familie. Compania acționează ca specialist pentru programe de transformare personalizate menite îmbunătățească valoarea corporativă. Grupul Droege combină structura sa corporativă condusă de familie și soliditatea capitalului într-un model de afaceri de capital propriu deținut de familie. Grupul își investește capitalul propriu în „oportunități speciale” cu accent pe companiile de dimensiuni medii și entitățile desprinse din alte entități, precum și pe tranzacții de cumpărare și dezvoltare. Cu principiul călăuzitor “execution - following the rules of art”, grupul revoluționează dezvoltarea corporativă orientată pe execuție/ Grupul Droege urmează o strategie de investiții bazată pe mega-tendințe orientate pe termen lung. Entuziasmul pentru calitate, inovație și viteză determin acțiunile companiei. În ultimii ani, Grupul Droege s-a poziționat cu succes pe piețele interne și internaționale și își desfășoară activitățile în 30 de țări. Pentru informații suplimentare, vizitați: http://www.droege-group.com .

Contact

Persoana de contact pentru presa:

Beate Flamm
+49 151 61266047
beate.flamm@also.com