1. nazaj

Preobrazite svoje storitve s trajnostnimi informacijskimi tehnologijami

Po predstavitvi zelene IT sredi leta 2000 je bilo dolgo časa videti, kot da se trajnostnost odvija nekje drugje: v energetiki, gradbeništvu, kmetijstvu, celo v avtomobilski panogi. Zdaj pa je končno v polnem zamahu. IT lahko podjetja in države podpira pri pobudah za ustvarjanje trajnostnih gospodarstev in preprečevanju okoljskih sprememb. Hibridno delo znatno pripomore k zmanjšanju ogljičnega odtisa podjetij. Z internetom stvari (IoT) lahko dosežemo, da bodo promet, zgradbe in proizvodnja znatno cenejši. Umetna inteligenca nam lahko pomaga optimizirati logistiko ali ugotoviti nove klimatske vzorce.

Do zdaj je bilo mogoče z učinkovitejšo strojno opremo ter inovacijami na področju izolacije in hladilnih sistemov kompenzirati rastoče zahteve po elektriki, ki so posledica strme rasti obsega generiranih podatkov. Vendar pa študija Evropske komisije iz leta 2020 izpostavlja strah, da povpraševanje postaja tako močno, da rasti ne bo več mogoče kompenzirati z izboljšanji učinkovitosti strojne in programske opreme ali infrastrukture.

Ali je prehod na javni oblak pametna odločitev v luči energijske učinkovitosti ali še vedno zgolj tvegan podvig z vidika varnosti in varstva podatkov? Katere zamisli in rešitve imajo prodajalci za te pomisleke? Kako lahko distributerji spodbujajo krožno gospodarstvo na področju IT? Katere rešitve lahko ponudimo svojim distribucijskim partnerjem, da bi njihovim strankam pomagali vzpostaviti bolj trajnostna IT okolja?

Fiona O’Brien, direktorica za distribucijske kanale na območju EMEA in vodja poslovanja za območje EMEA v družbi Lenovo, Joacim Damgard, operativni direktor (COO) za območje CEE v Microsoftu, Pierre-Yves Dutang, direktor distribucije za Evropo v oddelku APC v družbi Schneider Electric, in Gustavo Möller-Hergt, izvršni direktor v podjetju ALSO Holding AG, bodo na okrogli mizi »Trajnostne informacijske tehnologije« razpravljali o teh in drugih vprašanjih.

Transform your services with sustainable IT