1. inapoi

Transformați-vă serviciile cu ajutorul unui IT durabil

După ce Green IT a fost introdus la mijlocul anilor 2000, pentru o lungă perioadă de timp durabilitatea părea să aibă loc în alte domenii: sectorul energetic, construcții, agricultură, chiar și în industria auto. Acum s-a întors „să se răzbune”. IT-ul poate sprijini țările și companiile în eforturile lor de a crea o economie durabilă și de a opri schimbările climatice. Munca hibridă ajută la reducerea semnificativă a amprentei de carbon a companiilor. IoT poate eficientiza mai mult traficul, clădirile și producția din punct de vedere energetic. IA poate ajuta la optimizarea logisticii sau la recunoașterea noilor modele climatice.

Până acum, hardware-ul mai eficient și inovațiile în sistemele de izolație și răcire au reușit să compenseze cererea în creștere de energie electrică rezultată din creșterea abruptă a datelor generate. Dar un studiu din anul 2020 al Comisiei UE menționează îngrijorarea vizavi de cererea care devine atât de puternică încât creșterea nu mai poate fi compensată de câștiguri din eficiența hardware, software sau a infrastructurii.

Este trecerea la cloudul public, un lucru bun din perspectiva eficienței energetice sau este încă o abordare riscantă, în ceea ce privește securitatea și protecția datelor? Ce idei și soluții au furnizorii pentru a răspunde acestor preocupări? Cum pot distribuitorii să promoveze o economie circulară în IT? Ce soluții putem oferi partenerilor noștri de canal pentru a-și ajuta clienții să realizeze un IT mai sustenabil?

Fiona O’Brien, EMEA Chief Channel Officer și Head of EMEA Operations, Lenovo, Joacim Damgard, COO CEE, Microsoft, Pierre-Yves Dutang, Distribution Director Europe la APC by Schneider Electric și Gustavo Möller-Hergt, CEO ALSO Holding AG, vor discuta despre acestea și multe alte întrebări în grupul despre „IT-ul sustenabil”.

Transform your services with sustainable IT