1. Tilbake

Transformer tjenestene dine med bærekraftig IT

Etter at Grønn IT ble introdusert i midten av 2000-tallet, så det lenge ut som om bærekraft skjedde andre steder: i energisektoren, i byggebransjen, i landbruket og til og med i bilindustrien. Men nå har den kommet tilbake med et brak. IT kan støtte land og selskaper i deres innsats for å skape en bærekraftig økonomi og stoppe klimaendringer. Hybride arbeidsmetoder bidrar til å redusere karbonavtrykket til selskaper betydelig. IoT kan gjøre trafikk, bygninger og produksjon mye mer energieffektivt.

Så langt har mer effektiv maskinvare og innovasjon i isolasjons- og kjølesystemer kunnet kompensere for det økende strømbehovet som skyldes den kraftige økningen av generert data. En studie fra EU-kommisjonen i 2020 frykter imidlertid at etterspørselen blir så stor at veksten ikke lenger kan oppveies av effektivitetsgevinster for maskinvare-, programvare- eller infrastruktur.

Hvis vi ser på sikkerhet og databeskyttelse, er forflytning til den offentlige skyen lurt i lys av energieffektivitet, eller er det fortsatt et risikabelt trekk? Hvilke ideer og løsninger har leverandørene i møtet med disse bekymringene? Hvordan kan distributører fremme en sirkulærøkonomi i IT? Hvilke løsninger kan vi tilby våre kanalpartnere for å hjelpe kundene med å etablere en mer bærekraftig IT?

Fiona O’Brien, EMEA Chief Channel Officer og Head of EMEA Operations, Lenovo, Joacim Damgard, COO CEE, Microsoft, Pierre-Yves Dutang, Distribution Director Europe på APC by Schneider Electric og Gustavo Möller-Hergt, CEO ALSO Holding AG, diskuterer disse og andre spørsmål på panelet “Sustainable IT” (Bærekraftig IT).

Transform your services with sustainable IT