1. Vissza

Transform your services with Sustainable IT

A “zöld informatika” 2000. közepén történt bevezetése után sokáig úgy tűnt, hogy a fenntarthatóság máshol valósul meg: az energiaágazatban, az építőiparban, a mezőgazdaságban, sőt még az autóiparban is. A téma most ismét felelősödött. Az informatika támogathatja az országokat és a vállalatokat a fenntartható gazdaság megteremtésére és az éghajlatváltozás megállítására irányuló erőfeszítéseikben. A hibrid munka segít jelentősen csökkenteni a vállalatok ökológiai lábnyomát. Az IoT sokkal energiahatékonyabbá teheti a közlekedést, az épületeket és a gyártást. Az AI segíthet a logisztika optimalizálásában vagy az új éghajlati minták felismerésében.

Eddig a hatékonyabb hardverek, valamint a szigetelési és hűtési rendszerek innovációi tudták ellensúlyozni a létrehozott adatmennyiség meredek növekedéséből fakadó növekvő áramigényt. Egy 2020-as uniós bizottsági tanulmány azonban attól tart, hogy a kereslet olyan mértékűvé válik, hogy a növekedést már nem lehet ellensúlyozni a hardverek, szoftverek vagy az infrastruktúra hatékonyságának növelésével.

A nyilvános felhőbe való átállás az energiahatékonyság fényében jó dolog, vagy a biztonságot és az adatvédelmet tekintve még mindig kockázatos lépés? Milyen ötleteik és megoldásaik vannak a gyártóknak ezeknek az aggályoknak a kezelésére? Hogyan segíthetik elő a forgalmazók a körforgásos gazdaságot az IT területén? Milyen megoldásokat tudunk ajánlani a csatornapartnereinknek, hogy segítsük ügyfeleiket a fenntarthatóbb IT kialakításában?

Fiona O'Brien, a Lenovo EMEA Chief Channel Officer és az EMEA Operations vezetője, Joacim Damgard, a Microsoft COO CEE, Pierre-Yves Dutang, az APC by Schneider Electric európai disztribúciós igazgatója és Gustavo Möller-Hergt, az ALSO Holding AG vezérigazgatója ezeket és más kérdéseket vitatnak meg a "Fenntartható IT" panelbeszélgetésen.

Transform your services with sustainable IT