POSLOVNI MODELI:
SUPPLY SOLUTIONS AS-A-SERVICE

Stalna in obsežna baza kupcev skupine ALSO Group je osrednji dejavnik našega uspeha, ki ustvarja dodatne priložnosti za poslovni razvoj.

Te priložnosti temeljijo na različnih poslovnih modelih, ki se med seboj razlikujejo po dinamiki, ovirah pri vstopu in izhodu s trga, operativnih stroških, količini vključenih gibljivih sredstvih in ne nazadnje po usposobljenosti zaposlenih. Leta 2012 je ALSO razdelil in ločil obstoječe modele, da bi tako pospešil njihov razvoj. Gonilna sila tradicionalnega modela poslovanja - tradicionalnih podjetij, ki temeljijo na dobavi izdelkov - so učinki ekonomije obsega. Pri podjetjih, osredotočenih na svetovanje v tradicionalni panogi rešitev, sta gonilni sili poslovanja preverjena parametrizacija in preizkušanje projektov informacijske tehnologije. Poslovanje vseh drugih storitvenih podjetij temelji na poslovnem modelu oblikovanja postopkov. Zaradi tega imajo različni poslovni modeli različne strukture tveganj, razširitev ponudbe pa izboljša stabilnost podjetja.

Visoka razpoložljivost, zanesljiva dobava, konkurenčne cene

ALSO lahko svojim strankam - ali strankam svojih strank - svoje storitve zagotovi še isti dan. Manjši prodajalci lahko pri nas iz bogate ponudbe naročijo izdelke po privlačnih cenah in v katerikoli količini. ALSO zaposluje več kot 1500 prodajalcev in strokovnjakov na področju trženja izdelkov, ki lahko zagotovijo strokovno podporo pri vprašanjih glede konfiguracij in projektnega vodenja. Kupci imajo v naši spletni trgovini 24 ur na dan in vseh 7 dni v tednu dostop do informacij o obširni ponudbi izdelkov in različnih načinov naročanja.

Prilagojena ponudba, hitro načrtovanje projektov, poglobljeno poznavanje izdelkov

ALSO je vsak dan v stiku s svojimi kupci in tako pozna njihove zahteve glede programske opreme, strežnikov, omrežne opreme, rešitev za shranjevanje podatkov, varnosti in drugih področij. ALSO nudi široko paleto rešitev, ki so v celoti usklajene z zahtevami strank. Pri projektih ALSO zagotavlja podporo pri vprašanjih, povezanih z arhitekturo in zasnovo rešitev, hitro preoblikuje zahteve v konkretne konfiguracije ter spremlja stanje projektov. Pri projektnem vodenju ALSO svoje stranke opozori na ceno in spremembe izdelkov ter zagotavlja podporo s preizkusom zasnove.