1. Nazaj

21.11.2018

ALSO postaja vodilni ponudnik v Sloveniji

ALSO je prevzel distributerja DISS, d.o.o., ter njegovi podružnici VAD, d.o.o., in Marmis, d.o.o. S tem prevzemom ALSO postaja vodilni distributer informacijskih in komunikacijskih tehnologij v Sloveniji ter krepi svojo prisotnost na območju Vzhodne Evrope.

»S prevzemom podjetja DISS uresničujemo svojo strategijo rasti v Evropi in postavljamo trdnejše temelje na ključnih področjih, povezanih z distribucijo,« je povedal Gustavo Möller-Hergt, izvršni direktor podjetja ALSO Holding AG (SIX: ALSN). »S strokovnim znanjem in izkušnjami s trga, ki jih je DISS pridobil v preteklih 20 letih, bomo še posebej okrepili področja infrastrukture, programske opreme in varnosti.«

S prevzemom ljubljanskega podjetja DISS in njegovih podružnic VAD in Marmis si je ALSO zagotovil tudi dostop do virov in strokovnega znanja na področjih podatkovnih centrov, varnosti ter rešitev. DISS trži in prodaja programsko in strojno opremo podjetij HP in HPE ter drugih proizvajalcev. Podružnica VAD je specializirana za naprave in programsko opremo znamke Dell EMC, Marmis pa srednje velikim in velikim podjetjem trži in prodaja IBM-ovo programsko opremo za spremljanje varnosti in poslovnih procesov.

Podjetje DISS je bilo ustanovljeno leta 1998, lani pa je ustvarilo 81 milijonov prihodkov od prodaje. Distributer ima trenutno zaposlenih več kot 70 ljudi. Skupaj s podružnicama se osredotoča na izdelke, ki zahtevajo napredno predprodajno podporo, svojim strankam pa zagotavlja tudi tehnično usposabljanje na lokaciji in podporo.

S prevzemom podjetja DISS družba ALSO uresničuje tudi svoj cilj, da postane ali utrdi svoj položaj največjega ali drugega največjega ponudnika v državah, kjer podjetje posluje.

Rezultat prevzema je ponudba izdelkov, ki presega omejitve tradicionalne distribucije in strankam zagotavlja prilagojene rešitve. ALSO je prav tako enoten ponudnik celovitega nabora storitev na različnih ravneh vrednostne verige informacijskih in komunikacijskih tehnologij. V okviru prevzema se ALSO Slovenija osredotoča na priključitev segmenta rešitev, ki so strankam na voljo preko najema. Rešitve, ki so strankam na voljo preko najema, podjetje opredeljuje kot najete informacijske storitve, zagotovljene preko trgovine ALSO Cloud Marketplace in drugih kanalov.

Kontakt

Vaš kontakt za vsa vprašanja medijev:

Manuela Rost-Hein
ALSO Group
Head of Communications ALSO Group
+49 2921 990
Manuela.Rost-Hein@also.com