1. Nazaj

20.07.2018

ALSO s prevzemom podjetja DISS krepi svojo prisotnost v Vzhodni Evropi

  • DISS je vodilni slovenski distributer, ki strankam zagotavlja dodano vrednost in se osredotoča na rešitve.
  • Prevzem bo razširil prisotnost podjetja ALSO v Sloveniji in širši regiji.

ALSO Holding AG (SIX: ALSN) je najavil prevzem ljubljanskega podjetja DISS, d.o.o., enega vodilnih slovenskih distributerjev programske opreme in tehnološke opreme dobaviteljev, kot sta HP in HPE. Stranki sta se dogovorili, da bo nakupna cena ostala zaupna. Zaključek prevzema, ki ga je mogoče pričakovati v naslednjih mesecih, je predmet običajne uradne odobritve.

V okviru transakcije je ALSO prevzel tudi podružnici podjetja DISS: VAD, d.o.o., specializiranega distributerja informacijskih tehnologij in programske opreme podjetja DELL EMC, in Marmis, d.o.o., distributerja IBM-ove programske opreme za nadzor poslovne varnosti in poslovnih procesov v srednje velikih in velikih organizacijah.

DISS je bil ustanovljen leta 1998, v zadnjih letih pa je njegova prodaja rastla hitreje kot panožno povprečje, kar je rezultat prodajnih aktivnosti, usmerjenih v posamezne panožne trge. DISS in njegove podružnice so še posebej usmerjene v prodajo družin izdelkov, ki zahtevajo obsežno pred prodajno podporo in poudarjajo tehnično usposabljanje. V letu 2017 je podjetje zaposlovalo 70 ljudi in ustvarilo prihodke v višini 81 milijonov EUR.

»Prevzem podjetja DISS odraža našo politiko naložb, katere cilj je, da v vseh državah, kjer poslujemo, pridobimo ali ohranimo prvo ali drugo mesto na trgu. Pomemben gonilnik potencialne rasti bo tudi ponudba informacijskih storitev, ki jih nudi skupina ALSO Consumptional Business. S tem korakom ALSO širi in krepi svojo prisotnost v regiji. Veselimo se tesnega sodelovanje s celotno ekipo podjetja DISS,« je povedal Gustavo Möller-Hergt, izvršni direktor podjetja ALSO Holding AG.

»Zadovoljni smo, da smo dosegli dogovor z enim najbolj uspešnih ponudnikov celovitih rešitev informacijske infrastrukture in storitev na svetu. S strateškim lastnikom, kakršen je ALSO, bomo zagotovili, da bodo imeli slovenski trg in naši partnerji še naprej dostop do najnovejših informacijskih rešitev. Obenem se podjetju odpirajo nove možnosti za rast, saj dobiva dostop do novih trgov in novih storitev,« sta povedala Boris Kikelj in Janko Jenko, predstavnika prodajalcev DISS-a in dolgoletna člana nadzornega odbora. Dodala sta: »Navdušeni smo nad prihodnostjo podjetja DISS in prepričani smo, da bo ta prevzem koristil kupcem, zaposlenim, dobaviteljem ter vsem drugim deležnikom.«

Kontakt

Vaš kontakt za vsa vprašanja medijev:

Manuela Rost-Hein
Ketchum Pleon
+49 211 95412160
also.press@ketchumpleon.com