1. Nazaj

Izjava o varovanju osebnih podatkov

1. Splošne določbe

Dobrodošli na našem spletnem mestu. Prosimo vas, da preberete politiko zasebnosti, ki se nahaja v tem dokumentu, saj z uporabo tega spletnega mesta potrjujete, da se strinjate s predloženimi splošnimi pogoji.

2. Varstvo osebnih podatkov

1. Ko obiščete spletno mesto ALSO, se tako splošni kot osebni podatki avtomatično beležijo in zbirajo (tj. brez registracije). Osebne podatke uporabljamo predvsem za obdelovanje naročil, dostavo blaga, preverjanje kreditne sposobnosti, obdelavo plačil, preprečevanje zlorab našega spletnega mesta, ter da vas obveščamo o naročilih, izdelkih, storitvah in ponudbah. Po potrebi zbiramo podatke o vaši spletni interakciji z našim podjetjem (na primer o spletnih straneh, ki jih obiščete, na katero spletno povezavo in reklamo ste kliknili). Spletni strežniki, ki jih uporabljamo, navadno shranjujejo npr. ime vašega ponudnika internetnih storitev, spletno stran, s katere ste nas obiskali, naše spletne strani, ki ste jih obiskali, vaš IP naslov. Te informacije uporabljamo izključno za povečanje atraktivnosti in izboljšanje vsebine in funkcionalnosti našega spletnega mesta. V kolikor te podatke posredujemo zunanjim izvajalcem storitev, poskrbimo preko tehničnih in organizacijskih sredstev, da so predpisi s področja varstva osebnih podatkov spoštovani.

2. Skrbno ravnanje z osebnimi podatki je za ALSO osrednjega pomena. Ko zbiramo, obdelujemo in uporabljamo osebne podatke, striktno sledimo pravnim določbam. Z določenimi dejanji (na primer s sodelovanjem v nagradnih igrah, ko nas kontaktirate, z uporabo zaščitenih delov, ipd.) nam prostovoljno razkrijete posamezne podatke o sebi. S tem soglašate, da ALSO osebne podatke uporabi za izvedbo poslovne transakcije oziroma, v kolikor se pojavi priložnost, uporabi podatke o vašem naslovu in naročilu za namene oglaševanja, jih deli z drugimi družbami znotraj ALSO skupine, ali jih posreduje tretjim. V kolikor dobijo tretji ponudniki dostop do teh podatkov, za varstvo vaših osebnih podatkov poskrbimo s sklenitvijo ustreznih pogodb in omejitvijo namena njihove uporabe. Samo po sebi se razume, da lahko kadar koli prekličete dovoljenje za obdelavo svojih osebnih podatkov, še posebej dovoljenje za njihovo uporabo v marketinške namene, s tem, da nam pošljete ustrezno obvestilo. To lahko storite s preprostim sporočilom poljubne oblike, ki ga pošljete na privacy.si@also.com.

3. Osebne podatke shranjujemo za obdobje, ki je potrebno, da opravimo storitev, ki ste jo zahtevali, ali na katero ste pristali, pod pogojem, da to ni v nasprotju z veljavnimi predpisi, na primer z dovoljenimi obdobji za shranjevanje po gospodarskem ali davčnem pravu.

4. ALSO izvaja tehnične in organizacijske ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov pred zlorabami, izgubo in uničenjem, kot tudi pred dostopom do podatkov s strani nepooblaščenih oseb. Te ukrepe redno posodabljamo in izboljšujemo, tako da sledijo tehničnemu razvoju. Vaši osebni podatki se preko interneta z vašega računalnika na naš strežnik in obratno prenašajo v šifrirani obliki. Dejanska stopnja šifriranja je med drugim odvisna tudi od vašega računalnika. Vedno uporabljajte najnovejši brskalnik, da boste lahko svoje podatke šifrirali s hitrostjo 128 bitov.

5. Skupina ALSO uporablja piškotke (cookies). Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletni strežnik na različnih točkah odloži na brskalnik vašega računalnika, in ki omogočajo vašo prepoznavo, ko naslednjič obiščete spletno mesto. Piškotki, ki jih uporabljamo ne beležijo osebnih podatkov (z izjemo osebnih podatkov, ki jih vnesete s prijavo, kot na primer številko stranke, ipd.), prav tako ne poškodujejo vašega računalnika in ne vsebujejo virusov. Ko uporabljate našo internetno ponudbo, odložimo na trdi disk vašega računalnika predvsem t.i. "sejne" piškotke, ki so relevantni zgolj v času obiska našega spletnega mesta. Edini namen teh piškotkov je nadzor nad povezavami in navigacijo, s čimer omogočijo, da je vaše brskanje po naši ponudbi uporabniku prijazno. Piškotki si na primer "zapomnijo", določene nastavitve med vašim obiskom in poskrbijo za to, da vam jih ni potrebno vedno znova vnašati. Sejni piškotki se izbrišejo, ko zaključite sejo. Nalagamo tudi "trajne" piškotke, ki se ohranijo dlje in ki nam omogočijo, da prepoznamo vaš brskalnik ob naslednjem obisku.

Vaš brskalnik vam omogoča, da se vam pokaže okno z obvestilom, kadar želi spletni brskalnik shraniti piškotek na vaš računalnik. Piškotke lahko sprejmete ali zavrnete. Večina brskalnikov je avtomatično nastavljenih tako, da sprejmejo piškotke. Vendar pa lahko nastavitve svojega brskalnika spremenite tako, da blokira piškotke oziroma, da vas obvesti, kadar dobite piškotek. Vendar želimo izpostaviti, da brez uporabe piškotkov naša ALSO trgovina ne deluje.

Po tem, ko zapustite www.also.com lahko ročno izbrišete piškotke s trdega diska svojega računalnika, če, na primer, napaka v internetni povezavi prepreči, da bi se avtomatično zbrisali.

Več informacij o vrsti in namenu piškotkov, ki jih uporabljamo, vaših osebnih nastavitvah za piškotke in kako zavrniti njihovo uporabo, najdete tukaj:

6. ALSO na svojih spletnih straneh uporablja Webtrekk, storitev za spletno analizo podjetja Webtrekk GmbH. Nekateri podatki, ki se zabeležijo ob vašem obisku naše spletne strani, se uporabljajo za statistično analizo. V te namene te podatke posredujemo Webtrekk GmbH. Ta statistična analiza nam pomaga ustrezno optimizirati našo ponudbo. Webtrekk GmbH ima certifikate za varstvo osebnih podatkov na področju spletnega nadzora. Vaš IP naslov je posredovan ob vsakem poizvedovanju strežnika, da strežnik ve, kam poslati odgovor. Vsakemu uporabniku ponudnik internetnih storitev dodeli IP naslov takoj, ko se poveže z internetom, in ponudnik internetnih storitev lahko ugotovi, kateri IP naslov je dodeljen kateremu uporabniku in kdaj. Vaš IP naslov je kljub temu shranjen v anonimnosti. Načeloma iz njega ne izhajajo nobeni podatki v zvezi z vašo osebno identiteto, razen če ste se predhodno prijavili na naše spletno mesto z vašimi uporabniškimi podatki in ostanete prijavljeni tudi med obiskom spletnega mesta. Vaši podatki so zajeti z določitvijo piksla, ki je integriran v spletno stran. Webtrekk uporablja tako t.i. »sejne« piškotke kot tudi t.i. »piškotke zadnjega klika«, ki se izbrišejo, ko zaključite sejo v brskalniku. Webtrekk uporablja tudi t.i. »večne« piškotke, katerih doba trajanja ne presega šest mesecev, in/ali kateri se izbrišejo najkasneje potem, ko so bili v določenem številu primerov uporabljeni. Piškotki so torej psevdonimi. Webtrekk ne združuje teh uporabniških podatkov z drugimi podatki imetnika psevdonima. Ti podatki so izbrisani takoj, ko njihovo shranjevanje ni več potrebno za izdelavo uporabniške analize ali ko uporabnik sam zahteva njihov izbris.

Naša spletna stran uporablja tudi storitev spletne analitike Google Analytics podjetja Google Inc. (v nadaljevanju: Google). Google Analytics uporablja »piškotke« (besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku), s katerimi analizira, kako uporabniki uporabljajo spletno stran. Informacije, ki jih piškotek pridobi o vaši uporabi spletne strani (vključno z vašim naslovom IP), bodo poslane in shranjene na strežnike podjetja Google v ZDA. Google te informacije uporablja za to, da spremlja vašo uporabo spletne strani, pripravlja poročila o aktivnosti na spletni strani za upravljavce spletne strani in zagotavlja druge storitve, povezane z delovanjem spletne strani ter uporabo interneta. Google lahko te informacije posreduje tretjim osebam, če to zahteva zakonodaja ali če tretje osebe v imenu Googla skrbijo za njihovo obdelavo. Google vašega naslova IP ne bo združil z drugimi podatki, ki jih ima. Uporabo piškotkov lahko odklonite, tako da v svojem brskalniku izberete ustrezno nastavitev. V tem primeru vas opozarjamo, da morda ne boste mogli izkoristiti vseh funkcionalnosti te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo informacij, ki jo bo Google izvajal na način in v namene, opisane zgoraj.

Lahko zavrnete shranjevanje vaših anonimnih podatkov obiskovalca, ki so bili zabeleženi, tako da ne bodo več zabeleženi v prihodnje. Za izključitev iz Spletnega Nadzora, bo nameščen piškotek. Vaša zavrnitev je veljavna vse dokler ne izbrišete tega piškotka.

7. Na našem spletnem mestu in/ali v naši trgovini, vam nudimo tudi dodatne storitve, ki jih ponujajo zunanji ponudniki. Ti viri drugih ponudnikov lahko prav tako uporabljajo piškotke ali podobne tehnologije, ki omogočajo prenos vaših podatkov do teh ponudnikov. Uporaba omenjenih tehnologij je urejena v njihovih lastnih pravilnikih o varstvu podatkov, zanjo ne veljajo določbe naše Izjave o varstvu podatkov. Tukaj lahko preverite piškotke in druge ponudnike!

8. Naše spletno mesto lahko vsebuje povezave do zunanjih spletnih strani tretjih oseb, nad vsebino katerih nimamo nadzora. Iz tega razloga ne moremo sprejeti nikakršne odgovornosti za te vsebine. Odgovornost za vsebino spletnih strani na povezavi v vseh primerih nosi zadevni ponudnik ali operater teh strani. Ko so bile povezave dane na spletno mesto, smo preverili, ali spletne strani na povezavah kršijo predpise. V času, ko so bile povezave dane na spletno mesto, pravne kršitve niso bile zaznane. Stalno spremljanje vsebine spletnih strani na povezavah je, v odsotnosti posebnih indikacij o pravnih kršitvah, nepraktično. V kolikor bi zvedeli za tovrstne kršitve, bomo zadevne povezave takoj odstranili. Navedeno velja tudi za povezave iz drugih spletnih strani na našo spletno mesto, ki so nam znane.

9. Imate pravico do vpogleda v vse podatke, ki jih imamo shranjene o vas in po potrebi tudi pravico do popravka le-teh. V zvezi s tem nam prosim pošljite pisno sporočilo na naslov, ki je naveden v impresumu.

3. Spremembe

ALSO si pridržuje pravico, da kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeni to izjave o varstvu osebnih podatkov in/ali vsebino tega spletnega mesta, to velja še posebej za izdelke, specifikacije izdelkov, storitve, cene in/ali dobavljivost le-teh. Za kakršne koli posledice tovrstnih sprememb ne prevzemamo odgovornosti.

Stanje: februar 2016