Forretningsmodellen 3s:

Supply, Solutions og As-A-Service

Den store og stabile kundebasen til ALSO-konsernet er en viktig suksessfaktor for å skape ekstra muligheter innen forretningsutvikling.

Disse mulighetene er basert på ulike forretningsmodeller. Modellene innebærer ulike utfordringer, marginer, driftsutgifter, arbeidskapital, samt de ansattes kvalifikasjoner.

I 2012 gjennomførte ALSO en avvikling av eksisterende modeller for å intensivere utviklingen. Pådriveren for transaksjonsforretningsmodellen – den tradisjonelle distributøren – er volum. Pådriveren for konsulentorientert virksomhet i den tradisjonelle løsningssektoren er kvalifisert rådgivning og skreddersøm. Alle andre tjenesteselskaper er basert på forretningsmodellen for prosessteknikk. Som et resultat av dette, har de ulike forretningsmodellene ulike risikostrukturer, og spredningen øker stabiliteten i firmaet.

Høy grad av tilgjengelighet, pålitelig levering, konkurransedyktige priser

ALSO kan levere til forhandlerne – eller forhandlernes kunder – samme dag. Mindre forhandlere kan bestille produkter fra oss fra en bred portefølje til attraktive priser, og i et ethvert ønsket kvantum. ALSO sine over 1 500 ansatte innen salg og produktmarkedsføring kan tilby profesjonell støtte i spørsmål om konfigurasjon og prosjektledelse. Forhandlerne har tilgang til informasjon om våre produkttilbud og bestillingsmetoder hele døgnet i våre nettbutikker.

Skreddersydd portefølje, kort prosjektplanleggingsfase, grundig produktkunnskap.

ALSO har daglig kontakt med sine forhandlere, og kjenner derfor til deres krav når det gjelder programvare, servere, lagring, nettverk, sikkerhet og andre produktområder. ALSO tilbyr også en løsningsportefølje som er eksakt tilpasset kundenes krav, samt gir støtte i spørsmål om arkitektur og design i prosjektene. ALSO omgjør raskt krav til konkrete konfigurasjoner, og overvåker prosjektenes status. I prosjektledelse retter ALSO oppmerksomheten mot pris og produktendringer, og tilbyr støtte med «proof-of-concept».