978 MILLIONER MENNESKER BLE UTSATT FOR NETTKRIMINALITET OG SVINDLET FOR 19,4 MILLIARDER DOLLAR I 2017*

Symantec har over 30 års erfaring med sikkerhet og 14 sikkerhetssentre verden over som døgnet rundt, hele året, er aktive i kampen mot nettkriminalitet

*KILDE: NCSIR 2017

SIKKERHET PÅ ALLE DIGITALE ENHETER OG ALLE PLATTFORMER!

Uansett hvor kundene dine befinner seg i den digitale verden, så er de sikret med Norton.

 • Vi ser mer, analyserer mer og stopper mer for hver dag som går
 • Vi øker kundelojalitet og -engasjement
 • Vi har kostnadsfri lokal support samt en onlinechat
 • Vi tilbyr kundene dine et trygt digitalt liv
 • Vinner av Best i test i TÆNK Magasin 2 år på rad

Norton er blant de raskeste og mest effektive

PassMark Software tilordner hvert produkt en poengsum avhengig av rangeringen i hver gruppe sammenlignet med andre produkter i samme kategori. I denne tabellen er den høyeste poengsummen som kan oppnås 345; i en hypotetisk situasjon der et produkt har oppnådd førsteplass i alle 23 grupper. Internett-sikkerhetsprodukter er rangert etter deres samlede poengsum.

Les testen her

Hjelp kundene dine med å velge det riktige Norton-produktet – hent PDF til hjemmesiden din her  DOWNLOAD

Vi stoler så mye på vår evne til å beskytte deg at vi tilbyr deg 100 % sikkerhet: Så snart du har tegnet abonnement, kan du få hjelp av en Norton-ekspert til å holde enhetene dine fri for virus – ellers får du pengene tilbake*. Du finner ikke et bedre tilbud hos våre konkurrenter – verken med gratisprogrammer eller andre.

Hvor lang tid går det før du får skadelig programvare på en helt ny datamaskin? Hvis du bruker gratis eller ikke særlig god sikkerhetsprogramvare, tar det kanskje ikke så lang tid.

Cyberkriminelle er blitt dyktigere enn noen gang, og de bruker mange forskjellige verktøy for å få tilgang til dine opplysninger. Andre sikkerhetsprodukter har ganske enkelt ikke de ressursene som kreves for å følge med på de nye truslene som oppstår.

Men det har Nortons produkter. Når truslene blir alvorligere, blir våre produkter bare enda bedre. Vårt team av sikkerhetseksperter analyserer hele tiden nye trusler og finner på nye måter å beskytte enhetene dine på.

Norton WiFi Privacy

 • Beskytter dataene som sendes og mottas når du bruker offentlige Wi-Fi-nettverk
 • I offentlige Wi-Fi-soner blir du beskyttet med samme type kryptering som bankene bruker
 • Gjør det mulig å surfe anonymt på Internett, slik at personopplysningene dine er beskyttet
 • Gir tilgang til foretrukne apper og innhold uansett hvor du er, på samme måte som hjemme
 • Krypterer data på et virtuelt, privat nettverk der aktiviteten ikke blir registrert eller lagret

Vil du også være anonym når du surfer på nettet?

Med Norton WiFi Privacy tilbyr vi sikker bruk av apper og websteder, uansett hvor du befinner deg. Norton WiFi Privacy krypterer Internett-forbindelsen i offentlige Wifi-soner og beskytter private data, f.eks. passordene dine, når du bruker PC, Mac eller mobil enhet.

Selv om offentlige Wi-Fi-nettverk er praktiske, er de aldri sikre. Når du sender data over Internett via en ubeskyttet Wi-Fi-sone, eksponerer du de sensitive opplysningene dine, som f.eks. passord, bilder og kredittkortnumre, for hackere og identitetstyver. Norton WiFi Privacy krypterer disse opplysningene slik at du kan bruke PC, Mac, smarttelefon eller nettbrett i alle offentlige Wi-Fi-soner uten bekymringer.

Derfor trenger du VPN
Tenk på alle de gangene du har vært på farten og lest e-poster i køen på kaféen eller sjekket bankkontoen i venterommet hos legen. Med mindre du var logget på et privat Wi-Fi-nettverk som krevde passord, var alle de dataene som ble sendt sannsynligvis tilgjengelige for fremmede som lyttet på det samme nettverket. Krypteringen og anonymiteten som et VPN-nettverk gir, beskytter alle dine aktiviteter på nett: Sending av e-post, kjøp og betaling av regninger. VPN-nettverk bidrar også til å gjøre deg anonym på nettet.

Man in the middle-angrep
En av de mest utbredte truslene på disse nettverkene kalles «man in the middle»-angrep (MitM). Et MitM-angrep kan i prinsippet beskrives som en form for avspilling. Når en datamaskin oppretter forbindelse til Internett, sendes data fra A (datamaskinen) til B (tjenesten/webstedet), og sårbarheter kan gi en angriper mulighet til å komme inn mellom disse overføringene og «lese» dem. Så det du trodde var privat, er ikke privat.

Ikke-krypterte nettverk
Kryptering betyr at meldinger som sendes mellom datamaskinen din og den trådløse ruteren, har form av en «hemmelig kode», slik at de ikke kan leses av andre som ikke har nøkkel til koden. De fleste rutere leveres med kryptering slått av som standard, og den må slås på når nettverket konfigureres. Hvis nettverket konfigureres av en IT-ekspert, er det stor sannsynlighet for at kryptering er aktivert. Det er likevel ingen sikker måte å avgjøre det på.

Distribusjon av skadelig programvare
På grunn av sårbarheter i programvaren finnes det også flere måter hackere kan plassere skadelig programvare på datamaskin din på uten at du oppdager det. En programvaresårbarhet er et sikkerhetshull eller en svakhet i operativsystemet eller programvareprogrammet. Hackere kan utnytte denne svakheten ved å skrive kode som er rettet spesielt mot en spesifikk sårbarhet, og deretter plassere skadelig programvare på enheten din.

Avlytting
Cyberkriminelle kan kjøpe spesielle programvaresett og til og med enheter som hjelper dem med å avlytte Wi-Fi-signaler. Denne teknikken kan gi hackere tilgang til alt du gjør på nett – fra å se hele nettsider du har besøkt (inklusiv all informasjon du har fylt ut mens du besøkte websiden) til å registrere påloggingsdataene dine og til og med kapre kontoene dine.

Ondsinnede Wifi-soner
Et ondsinnet tilgangspunkt lurer ofrene til å opprette forbindelse til det de tror er et legitimt nettverk, fordi navnet ser ut til å være i orden. La oss for eksempel si at du overnatter på hotell og vil opprette forbindelse til hotellets Wi-Fi-nettverk. Du tror kanskje at du velger det riktige nettverket når du klikker på nettverket som viser navnet på hotellet. Men det stemmer ikke. I stedet har du nettopp opprettet forbindelse til et ondsinnet trådløst nett som er konfigurert av nettkriminelle som nå har tilgang til dine sensitive opplysninger.

På trygg avstand
VPN-nettverk oppretter i prinsippet en datatunnel mellom ditt lokale nettverk og en utgangsnode på et annet sted som kan ligge tusenvis av kilometer unna, noe som får det til å se ut som om du befinner deg et helt annet sted.

Slik velger du VPN

Når du bruker offentlige Wi-Fi-nettverk, er du best beskyttet ved å bruke en VPN-løsning som f.eks. Norton WiFi Privacy.

Her er en rekke spørsmål du bør stille når du velger VPN-leverandør:

 • Er dette en gratis VPN-tjeneste med innebygd reklame? Sender de dine personopplysninger til annonsørene sine som «betaling» for at du bruker deres «gratis» VPN-tjeneste"? En velrenommert VPN-tjeneste bruker mye penger på å sikre servicenivået og yte støtte til kundene sine. Husk at virksomhetene skal ha betaling på en eller annen måte for at de kan drive sin VPN-tjeneste. Spørsmålet er hva de samler inn og hvordan.
 • Respekterer de personvernet ditt? Poenget med å bruke et VPN-nettverk er å beskytte personvernet ditt, så det er viktig at din VPN-leverandør også respekterer ditt personvern. De skal ha retningslinjer som sier at aldri skal spore eller loggføre dine online-aktiviteter.
 • Bruker de den nyeste protokollen? OpenVPN gir større sikkerhet enn andre protokoller som f.eks. PPTP.
 • Setter de datagrenser? Avhengig av hvordan du bruker Internett kan båndbredden ha stor betydning for deg. Sørg for at tjenestene deres oppfyller dine behov ved å kontrollere at du får full og ubegrenset båndbredde uten datagrenser. Husk at noen produkter kanskje ikke koster penger, men at du i stedet blir utsatt for regelmessig reklame.
 • Hvor befinner serverne seg? Du må avgjøre hvilke serverplasseringer som er viktige for deg. Hvis du ønsker at det skal se ut som om du bruker nettet fra et bestemt land, må du sørge for at det finnes en server i dette landet.
 • Vil du kunne konfigurere VPN-tilgangen på flere enheter? Hvis du ligner den gjennomsnittlige forbrukeren, bruker du mellom tre og fem enheter. Ideelt sett skal du kunne bruke VPN på dem alle samtidig.

Gode råd og tips til dine kunder

Tips for å bli kvitt e-post svindel

Les mer her

Syv tips for å forhindre ransomware

Les mer her

5 måter å bli kvitt malware

Les mer her

Kjøp Norton i dag - se produktene her!

*Virus Protection Promise: For å være berettiget til Virus Protection Promise trenger du et kvalifiserende Norton-abonnement, og du må også ha kjøpt, fornyet eller oppgradert Norton-abonnementet direkte hos Symantec, eller aktivere automatisk fornyelse hos Symantec, med mindre du har Norton Small Business.

Hvis en Norton-ekspert ikke kan fjerne virusen fra enheten, er du berettiget til en tilbakebetaling basert på den prisen du har betalt for den inneværende perioden av det kvalifiserende Norton-abonnementet. Hvis du kjøper en Norton-pakke (et kvalifiserende Norton-abonnement sammen med et annet Norton-tilbud), vil tilbakebetalingen være begrenset til produsentens anbefalte salgspris for det kvalifiserende Norton-abonnementet i den inneværende abonnementsperioden, og beløpet kan ikke overstige den samlede prisen du har betalt for pakken. Hvis den kjøpte pakken omfatter et kvalifiserende Norton-abonnement med et program som ikke er fra Norton, vil tilbakebetalingen være begrenset til produsentens anbefalte salgspris for det aktuelle Norton-abonnementet i den inneværende abonnementsperioden, og beløpet kan ikke overstige den samlede prisen du har betalt for pakken.

Tilbakebetalingen beregnes eksklusiv rabatter eller mottatte tilbakebetalinger, fraktgebyrer og avgifter, unntatt i visse stater og land der frakt, fraktgebyr og avgifter kan refunderes. Refusjon gjelder ikke for skader som er oppstått som følge av virus. På Norton.com/guarantee kan du finne flere opplysninger om kvalifiserende Norton-abonnementer.