HP Subscription

Werkplekoplossingen op maat voor u en uw eindklant

Veel bedrijven zoeken naar een gemakkelijkere manier om de werkplek technologie te beheren. Omdat modernisatie essentieel is voor de productiviteit en groei van uw bedrijf, biedt HP Subscription een zorgeloze, flexibele en turnkey-oplossing dat u de mogelijkheid geeft om pc’s, notebooks, tablets en printers samen te bundelen met software en support services in een handig per-seat betalingsmodel. Elimineer de last van het omgaan met IT evaluatie en inkoop, en besteed meer tijd om te focussen op de groei van uw bedrijf.

Waarom is HP Subscription de juiste oplossing voor u en uw eindklant?

• HP bundels op maat, passend bij de unieke bedrijfsbehoeften van uw eindklant
• Comfortabel een vast maandelijkse factuur
• Full service oplossing met de hardware, software en services inbegrepen
• Vernieuw en vervang elke 2 of 3 jaar
• Mogelijkheid om snel te schalen met de groei van uw organisatie
HP Subscription is een flexibele oplossing die eenvoudig en gemakkelijk toegang geeft tot de werkplek technologie, software en ondersteunende diensten levert, in een configureerbare per seat met vaste maandelijkse bijdragen.

Hoe werkt het?

Bel +31 (24) 3333 249 en u ontvangt een quick quote gebaseerd op de wensen, behoeften en budget van uw eindklant. De eindklant tekent het HP Subscription contract en kan zo goed als meteen aan de slag!

Gebruik gloednieuwe HP producten en werk 24 of 36 maanden productief.

Wanneer het HP Subscription contract is beëindigd kunt u het product simpelweg retourneren aan HP en nieuwe hardware ontvangen met de laatste HP technologie!

Wij begrijpen dat uw eindklanten stuk voor stuk een unieke organisatie hebben en dat een one-size-fits-all oplossing hoogstwaarschijnlijk niet voldoende is om alle wensen en behoeften af te dekken. Terwijl uw eindklanten zich blijven ontwikkelen, werken ALSO en HP met u samen om te garanderen dat u de juiste technologieën aanbiedt. De flexibiliteit om aan te passen aan veranderingen, en de support die u nodig heeft om de hardware veilig te houden en uw eindklanten tevreden en productief te houden.

FAQ

HP Subscription helpt het maximaliseren van uw cashflow met het gebruik van hardware en services op basis van een maandelijkse betaling. Tevens maakt HP Subscription het mogelijk om uw oude hardware apparaten in te ruilen voor gloednieuwe, elke twee of drie jaar.

Conclusie: als u toegang wilt tot de nieuwste en beste technologie en u bent op zoek naar een betere manier om uw hardware apparaten te beheren, dan is HP Subscription de beste oplossing.

Hoe kan HP Subscription mijn bedrijf helpen?
HP Subscription helpt u met:
• Het maximaliseren van uw cashflow
• Altijd toegang tot de nieuwste en beste technologie en support van HP
• Verminder lopende kosten van het onderhouden van oude hardware apparaten
• Bespaar tijd door het versimpelen van de planning, acquisitie en vervanging van uw technologie

Hoe kan HP Subscription voordelig zijn voor kleinere bedrijven?
HP Subscription is uiteindelijk gemaakt voor kleinere bedrijven. Het is de perfecte oplossing voor bedrijven die:
• Hun IT willen updaten, maar niet genoeg liquide middelen hebben om het te kopen (of geld willen besparen voor andere doeleinden).
• Op zoek zijn naar one-stop shopping voor hardware, software en services (met het gemak van een maandelijkse betaling)
• De technologie op een reguliere basis willen verversen om veroudering en verstoring in workflow te voorkomen.
• Zich op een gemakkelijke en duurzame manier willen ontdoen van oude pc’s, servers of andere IT hardware.
• Hun kapitaalinvesteringen willen omzetten naar operationele uitgaven.

Welke subscription periodes zijn mogelijk?
U kunt kiezen voor een termijn van 24 of 36 maanden.

Welke producten worden verkocht onder HP Subscription?
HP en ALSO stellen diverse pakketten samen die voornamelijk HP hardware, services en software bevatten. Van instap tot high-end, u vindt altijd de beste oplossing voor uw bedrijf.

Welke hardware is er beschikbaar bij HP Subscription?
Alle soorten en maten! Alle HP hardware is beschikbaar inclusief de laatste tablets, notebooks (en Intel Ultrabooks), accessoires, printers, werkstations, thin clients en servers.

Welke software is beschikbaar bij HP Subscription?
De HP Subscription pakketten bevatten software van HP en/of derde partijen zoals Microsoft Office of Norton AntiVirus.

Welke services zijn er beschikbaar bij HP Subscription?
De HP Subscription pakketten kunnen een breed portfolio van services bevatten die zorgen voor volledige productiviteit en veiligheid. Bijgaand enkele voorbeelden:
Next business day Onsite: Een geautoriseerde HP Services vertegenwoordiger zal op locatie komen (mocht het probleem niet kunnen worden verholpen door middel van remote support) binnen de garantietijd.
Travel Service: Snelle reparatie van notebooks terwijl u op zakenreis bent of niet op kantoor bent.
Accidental Damage Protection: Gratis reparatie of vervanging van een beschadigde HP product door een ongeluk.

Moet ik me aanmelden voor een vooraf gestelde configuratie?
Nee. Ondanks dat HP en ALSO voor u een selectie aan voor geconfigureerde pakketten heeft samengesteld, is het mogelijk om een pakket samen te stellen wat aansluit op de wensen en behoeften van u en eindklant.

Hoe kan ik een HP Subscription aanvragen?
U kunt, als reseller, een HP Subscription aanvragen bij ALSO. Zodra u de aanvraag heeft gedaan zal ALSO eerst een creditcheck uitvoeren via HP voordat uw aanvraag wordt goedgekeurd.

Hoe ziet het creditcheck proces eruit?
De creditcheck wordt automatisch gedaan door ALSO bij HP via de hiervoor bestemde HP portal waarna binnen 24 uur uitsluitsel wordt gegeven. Om de aanvraag in te kunnen dienen zult u HP en ALSO moeten voorzien van o.a. de volgende eindklant bedrijfsgegevens: naam, adres, grootte, branche en industrie.

Moeten hiervoor ook ik financiële gegevens of andere documenten worden ingediend?
Voor transacties onder $75.000 (het volledige Subscription bedrag) is het niet nodig om additionele informatie te verschaffen. In sommige gevallen, bijvoorbeeld als het bedrijf korter dan twee jaar bestaat, zal een persoonlijke garantie van de directeur gevraagd worden.

Wanneer wordt een aanvraag goedgekeurd?
Het proces is geautomatiseerd en gebaseerd op de financiële positie van de eindklant.

Hoe weet ik of de aanvraag is goedgekeurd?
Wanneer u de benodigde informatie heeft ingediend zal het niet lang duren tot u weet of uw aanvraag is geaccepteerd of afgewezen. In sommige gevallen zal er om aanvullende informatie gevraagd worden.

Waar kan ik de HP Subscription voorwaarden vinden?
De HP Subscription voorwaarden zullen met u worden gedeeld zodra uw aanvraag is verwerkt.

Wanneer start een HP Subscription?
Uw HP Subscription zal beginnen op de dag waarop u of de eindgebruiker de hardware apparaten heeft ontvangen. Kort daarop zult u ook de eerste factuur ontvangen.

Is het mogelijk om tussentijds te upgraden naar de nieuwste HP producten in een lopende HP Subscription?
Ja. Elke situatie is anders, samen met HP en ALSO kan er gezocht worden naar een geschikte oplossing.

Wat gebeurt er met defecte hardware tijdens de HP Subscription looptijd?
HP zal naar het probleem kijken en kan zorgen voor een vervanging van de hardware als het binnen de garantietermijn valt of gedekt wordt door een HP Service uitbreiding zoals een HP Care Pack Service.

Wat gebeurt er met beschadigde hardware tijdens de HP Subscription looptijd?
Wanneer de hardware is beschadigd tijdens de HP Subscription looptijd kan het zijn dat u een vergoeding dient te betalen voor de reparatie. Het HP Subscription contract stelt vast dat de producten in een werkende conditie geretourneerd dienen te worden. HP en ALSO adviseren een HP Accidental Damage Protection Care Service toe te voegen aan uw HP Subscription. Accidental Damage Protection zal de meeste vormen van beschadiging van de hardware dekken. Neem contact op met ALSO voor additionele voorwaarden.

Wat gebeurt er wanneer de hardware kwijt of gestolen is tijdens de HP Subscription looptijd?
Wanneer de hardware kwijt of gestolen is dient u nog steeds de maandelijkse betalingen te voldoen. HP en ALSO adviseren altijd om een HP PC Tracking and Recovery service of een additionele veiligheid optie, zoals een STOP tag, toe te voegen aan de HP Subscription. Neem contact op met uw ALSO voor meer informatie

Heeft HP toegang tot de data op Subscription producten?
Als de hardware in het bezit is van de eindklant, heeft HP geen toegang tot gegevens. HP adviseert u om alle data van de hard drive te verwijderen voordat het wordt ingeleverd bij HP. Wanneer dit niet gebeurt, verwijdert HP zelf alle gegevens wanneer de hardware wordt geretourneerd.

Wat gebeurt er aan het eind van de HP Subscription looptijd?
90 dagen voordat het HP Subscription contract ten einde loopt, ontvangt de eindklant een notificatie van HP met de optie om te vernieuwen. Dit betekent dat er een nieuwe HP Subscription looptijd ingaat en er nieuwe en actuele hardware geleverd wordt. Afhankelijk van de geselecteerde configuratie zullen de maandelijkse kosten worden aangepast.

Wanneer besloten wordt om te vernieuwen, neem dan contact op met ALSO om te kijken wat de beste optie is voor uw eindklant. Wanneer er niet wordt gereageerd, zal de HP Subscription per maand worden verlengd voor de bestaande hardware tegen de maandelijkse kosten van alleen de hardware. Dit geldt niet voor HP Care Packs en Services, deze zullen verlopen.

Wat gebeurt er als er besloten wordt om te vernieuwen?
Wanneer het HP Subscription contract afloopt, kan de bestaande hardware worden geretourneerd aan HP en zullen wij samen met uit de nieuwe hardware, software en services uitzoeken.

Wat gebeurt er als ik besloten wordt om niet te vernieuwen?
Wanneer het HP Subscription contract afloopt, kan de producten teruggestuurd worden naar HP en kunnen de maandelijkse betalingen worden stopgezet. HP zal alle gegevens van de harde schijf verwijderen volgens de industrie standaarden.

Worden de maandelijkse kosten verhoogd na een renewal?
Maandelijkse kosten zijn gebaseerd op de door geselecteerde hardware, software en services. De kosten voor nieuwe hardware, software en services kunnen hoger of lager zijn afhankelijk van uw configuratie.

Is er een mogelijkheid om eigenaar te worden van de hardware?
Eigenaar worden van de producten is niet mogelijk met een HP Subscription contract. Wanneer de eindklant wil blijven werken met dezelfde producten kan er voor gekozen worden om de HP Subscription per maand te verlengen. Wanneer u op zoek bent naar een contract met optie tot koop, dan is HP Subscription niet de juiste optie voor u. In dat geval adviseren wij u om te kijken naar lease constructie.

Wat doet HP met de geretourneerde producten?
Wanneer de hardware versleten is, zorgt het HP Financial Services team ervoor dat het op een verantwoordelijke manier wordt gerecycled.

Kan ik een HP Subscription afzeggen?
Een HP Subscription kan alleen binnen de eerste 15 dagen van het contract worden afgezegd. Het contract loopt vanaf de dag dat de hardware door u of de eindklant is ontvangent. Na 15 dagen kan het contract niet meer worden afgezegd en zal het maandelijkse bedrag moeten worden betaald.

Veranderen de maandelijkse kosten binnen de looptijd?
Nee. De maandelijkse kosten blijven hetzelfde gedurende de looptijd van het HP Subscription contract.

Is het voordeliger om in één keer de betaling te voldoen?
Nee. Het is niet voordeliger.

Welk nummer kan worden gebeld m.b.t. vragen over betalingen?
U kunt ons bereiken op het nummer +31 (24) 3333 249

Vragen?

Heeft u nog vragen over HP Subscription? Neem dan contact op door te bellen naar: 024 - 333 3249 of te mailen naar fs.nl@also.com.

Machiel Bode
ALSO Nederland
Manager Services Benelux
+31 (0)24 333 3249
machiel.bode@also.com