1. Terug

Het WaaS reseller 10-stappenplan

01 - Klaar voor de start!

Door toe te treden tot de ALSO Cloud Marketplace ben je in staat om WaaS aan te gaan bieden aan jouw eindklant.

02 - Af!

Via de ALSO Cloud Marketplace kan je de aantrekkelijke WaaS-bundels bestaande uit hardware, software en/of clouddiensten, financiering en ondersteuning aanbieden. Als reseller biedt jij – net zoals je nu al doet – de software, cloud en eigen diensten aan. Wij verzorgen de hardware, financiering en extra ondersteuning.

03 - Deal

Voor het WaaS-abonnementsmodel dient jouw eindklant een overeenkomst te ondertekenen. Je dient te zorgen voor een handtekening van het contract en de overeenkomst digitaal naar ALSO te sturen.

04 - Check

Als WaaS-reseller dien je niets voor te financieren en geen onnodige risico’s te nemen. Het betalingsrisico van de eindklant ligt bij ALSO. Vandaar dat ALSO voorafgaand aan het contract een credit-check beoordeling van de eindklant doet. Na goedkeuring is de deal daadwerkelijk een feit.

05 - Levering

Vervolgens kan de hardware worden uitgeleverd, dan wel aan jouw als reseller (voor het eventuele configureren), dan wel rechtstreeks aan de eindklant, afhankelijk van jouw voorkeur. Je levert eventueel jouw eigen aanvullende diensten, zoals overeengekomen met de eindklant.

06 - Kassa!

Je ontvangt per direct jouw commissie over de hardware voor de gehele overeengekomen contractperiode, zoals zichtbaar was tijdens het configureren van de WAAS-bundels in de ALSO Cloud Marketplace. Je aanvullende software, cloud en eigen diensten dien je rechtstreeks te factureren aan de eindklant. Deze lopen dus – net als nu – via jouw boeken.

07 - Blije eindklant

De werkplekken van jouw eindklant zijn voorzien van nieuwe hardware en geavanceerde software in het tijdperk van het mobiele werken – zorgeloos werken dankzij het hardware zorgpakket en bijvoorbeeld Cloud back-up. En de eindklant weet dat jij als WaaS-reseller te alle tijden voor hem klaar staat om hem te ondersteunen. Jij bent altijd het eerste klantcontactpunt. En zoals afgesproken in het WaaS-contract incasseert ALSO maandelijks het transparante en voorspelbare tarief voor de WaaS bundel.

08 - Nieuwe verkoopkans

Via de ALSO Cloud Marketplace zijn de lopende WaaS contracten voor je inzichtelijk, zodat je tegen het einde van de contractperiode jouw eindklant tijdig een nieuwe WaaS aanbieding kunt doen met een grote verkoopkans. Zodra je weer een nieuw WaaS abonnement verkoopt, ontvang je opnieuw een commissie.

09 - Vervanging hardware

Jouw eindklant kijkt al uit naar de nieuwe hardware. De maandelijkse tarieven betaalt hij graag, mede omdat hij regelmatig zijn hardware kan vervangen en zo up-to-date blijft zonder additionele investeringen te doen. Voor elke bundel die je als WaaS reseller verkoopt kom je in aanmerking voor een commissie.

10 - Retour oude hardware

De oude hardware dient door jou of jouw eindklant aan het einde van de overeenkomst teruggestuurd te worden naar ALSO. ALSO wist alle data op de hardware conform BSI-compliant procedures, zodat documenten niet gereconstrueerd kunnen worden.