1. Terug

ALSO Favorites: snel, leuk en eenvoudig sparen voor de mooiste cadeaus!

ALSO Favorites is hét loyaliteitsprogramma voor de klanten van ALSO Nederland. Iedere klant krijgt zijn persoonlijke target, waardoor het uitdagend, maar haalbaar is voor iedereen.

Met de gespaarde punten kunt u zelf een cadeau kiezen uit de catalogus. Deze cadeaus variëren van artikelen voor persoonlijke verzorging tot elektronische apparaten en van keukenbenodigdheden tot sportaccessoires.

Bent u klant van ALSO Nederland, maar heeft u nog geen ALSO Favorites account? Mail naar favorites.nl@also.com of neem contact op met uw accountmanager.

Bent u nog geen klant van ALSO Nederland? ALSO heeft het aanmeldformulier zo kort mogelijk gemaakt, maar hebben wel de basisinformatie van u en uw bedrijf nodig. Na aanmelding neemt de afdeling sales contact met u op.

Bij ALSO Nederland kunt u zorgeloos en eenvoudig uw IT-producten bestellen. We hebben hard gewerkt om ons ALSO Favorites-spaarprogramma daar zo goed mogelijk op aan te laten sluiten. Punten sparen is dan ook leuk, snel én gemakkelijk.

Voor alle duidelijkheid leggen we het spaarprogramma hieronder in enkele stappen uit.

Stap 1: Aanmelden ALSO Favorites
Alle ALSO klanten krijgen een persoonlijke registratielink voor ALSO Favorites. Heeft u geen geen link ontvangen, maar wilt u wel sparen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Stap 2: Uw persoonlijke ALSO Favorites-account
Op de ALSO Favorites homepage kunt u zich registreren als spaarder en heeft u toegang tot uw persoonlijke account. Hier kunt u zien hoeveel punten u heeft gespaard en eventueel hoeveel punten u nog verwijderd bent van uw spaardoel. Onder 'account' vindt u uw persoonlijke informatie terug en kunt u, indien u dat wilt, uw persoonlijke gegevens en wachtwoord wijzigen.

Stap 3: Selecteer een actie waarmee u punten kunt verdienen
In samenwerking met onze leveranciers hebben we altijd diverse acties lopen waarmee u punten kunt sparen. Hoeveel punten dat zijn, is afhankelijk van de specifieke actie, het gestelde persoonlijke omzettarget of de hoeveelheid producten die geselecteerd zijn voor de actie en die u bij ons bestelt. Op deze manier willen we alle klanten de gelegenheid geven om snel een mooie hoeveelheid punten bij elkaar te sparen.

Stap 4: Behaal het omzettarget
Elke actie kent een persoonlijk omzettarget of een X aantal producten afhankelijk van de actievoorwaarden dat behaald moet worden voordat u de punten ontvangt. U verdient dus geen punten per euro die u bij ons besteed.

Een klein voorbeeld: stel dat u meedoet aan een leveranciersactie die goed is voor 225 punten bij een omzettarget van € 750,-. Dat betekent dan dat u 225 punten ontvangt op het moment dat u voor € 750,- aan producten van de betreffende leverancier hebt besteld bij ALSO Nederland.

Stap 5: Wissel uw punten in of spaar door
Nadat u het omzettarget van een geselecteerde actie hebt behaald, worden de punten automatisch op uw account bijgeschreven. Via uw persoonlijke account ziet u daar uw nieuwe saldo.

Direct inwisselen
In de catalogus vindt u alle cadeaus die u met uw gespaarde punten kunt bestellen. U kunt kiezen uit diverse categorieën, elk met z'n eigen range aan mooie geschenken. Ziet u een product waar u voldoende punten voor hebt? Plaats het dan in uw winkelwagentje om het vervolgens te bestellen.

Doorsparen
Doorsparen voor een cadeau van grotere waarde kan natuurlijk ook. U kunt een specifiek cadeau uit de catalogus markeren als 'spaardoel'. U ziet dan in de box 'spaardoel' hoeveel punten u nog nodig heeft om uw droomcadeau te kunnen bestellen. Bent u van gedachten veranderd? Geen probleem. Verwijder het cadeau dan als spaardoel en kies een ander product.

Houdbaarheid van je punten
Uw punten zijn niet oneindig geldig. Na twee jaar komen uw punten te vervallen. U ontvangt hierover van ons tijdig een bericht zodat u de punten kan inwisselen voor prachtige cadeaus.

Wilt u liever eerst één van onze accountmanagers spreken over het ALSO Favorites-spaarprogramma? Dat kan. Bel met onze verkoopafdeling op +31 (0) 24 333 32 22, of stuur een mail naar verkoop@also.com.

Als u een vraag heeft over het spaarprogramma, een bestelling of een product, dan is de kans groot dat u hieronder een antwoord vindt. Staat uw vraag er niet bij, mail deze vraag naar naar favorites.nl@also.com

Hoe kan ik mij aanmelden voor ALSO Favorites?
Alle ALSO klanten ontvangen een registratielink. Heeft u geen link ontvangen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Hoe weet ik hoeveel punten ik heb gespaard?
Op iedere pagina binnen het spaarprogramma ziet u uw actuele puntensaldo staan. Op de Account- of Profielpagina vindt u uw puntenhistorie: hier kunt u precies zien hoeveel punten u heeft ontvangen, wanneer en vindt u een overzicht van de bestellingen die u heeft gedaan.

Ik wil een product bestellen dat niet in het spaarprogramma staat. Kan dat?
U kunt uitsluitend kiezen uit de producten die u in de cadeaucatalogus ziet staan.

Welke producten kan ik bestellen met mijn gespaarde punten?
Op iedere pagina ziet u uw actuele puntensaldo staan. Daaronder ziet u een linkje naar de producten die u met uw puntensaldo kunt bestellen. Ook kunt u op de Zoek-pagina een puntenaantal invullen, waarna u alle producten te zien krijgt die u met dit aantal punten kunt bestellen.

Ik heb niet genoeg punten voor het artikel dat ik wil bestellen. Kan ik het verschil bijbetalen?
U moet voldoende spaarpunten hebben om het artikel te kunnen bestellen; bijbetalen is niet mogelijk.

Kan ik mijn bestelling nog wijzigen/annuleren?
Eenmaal geplaatste bestellingen kunnen niet meer worden aangepast of geannuleerd; reeds verzonden producten kunnen niet meer worden geruild.

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?
Wij doen onze uiterste best om uw bestelling binnen 2 weken te leveren. Indien dit onverhoopt niet mogelijk is, wordt u hierover per e-mail door ons geïnformeerd.

Heeft u nog vragen over ALSO Favorites? Neem dan contact met ons op!

ALSO Favorites
+ 31 24 3333 290
favorites.nl@also.com