1. Terug

15-mrt-2018 - Nijmegen

ALSO Nederland rondt integratie van Five 4 U af

ALSO Nederland en Five 4 U slaan de handen inéén en gaan verder onder één naam. Met de integratie van Five 4 U worden ook GrafiPlus en Esseko onderdeel van ALSO. De fusie met Five 4 U stelt ALSO in staat om naast marktaandeel ook het merk en portfolio te versterken. ALSO zet hiermee een nieuwe stap in het bereiken van de missie: ‘to be the leading B2B IT platform in the Benelux’.

Samen meer mogelijk maken
De integratie past in de MORE-strategie (Maintain, Optimize, Reinvent, Enhance) die is gericht op duurzame en winstgevende groei. Bas Janssen, Chief Customer Officer ALSO Nederland: “Enerzijds beschermen we het transactionele businessmodel en breiden we onze Supply-, Service- en Solutions-activiteiten uit die bijdragen aan de groei- en inkomstendoelstellingen. Anderzijds optimaliseren en perfectioneren we onze processen met de succesvolle implementatie van SAP & Business Intelligence 2.0 en de ingebruikname van een nieuw logistiek centrum in Nieuwegein dat de warehousing faciliteert voor diverse kantoren in de Benelux”.

Een sterker en persoonlijker merk
De integratie van ALSO en Five 4 U heeft ALSO in staat gesteld om het merk te versterken. In korte tijd zijn de culturen en merkwaarden van beide bedrijven succesvol samengevoegd. Bas Janssen: “Geheel volgens verwachting hebben we nu de beschikking over een completer, flexibeler en dynamischer team. ALSO is vernieuwd en onze ambitieuze en persoonlijke merkwaarden brengen we iedere dag in praktijk. Door goed naar de markt en individuele wensen te luisteren, extern én intern, weten we wat iemand wil bereiken en kunnen we tailor-made oplossingen leveren. ALSO is voor iedere klant een persoonlijke partner”.

Grotere slagvaardigheid en portfolio
Met de integratie van de distributeurs wordt twee keer 25 jaar ervaring, netwerk en knowhow samengevoegd. De sterke omzetgroei en marktkapitalisatie (11,2% netto winstgroei in 2017) van de ALSO Group en de 4.000 medewerkers in heel Europa zorgen voor vertrouwen en een grotere slagvaardigheid door bestelgemak, reële betalingsvoorwaarden en op-maat advies.
Met ALSO als Microsoft Partner, Apple Authorized Distributor en grootste HP-distributeur van Europa bestaat het portfolio inmiddels uit meer dan 250.000 artikelen, waarbij binnen iedere categorie proactief oplossingen worden aangeboden met voorgeselecteerde leveranciers.
Ook de ALSO Cloud Marketplace draagt bij aan de slagvaardigheid. Het privately owned cloud platform is een uitgebreide online marktplaats waarmee alle klantactiviteiten centraal kunnen worden beheerd, van activatie tot en met facturatie. Het levert sneller inzicht op en bespaart tijd en geld. Daarnaast kunnen eigen diensten van klanten worden toegevoegd en kan de Marketplace worden opgeleverd in de eigen huisstijl van de klant.

Nieuwe locatie met BREEAM certificering
Bas Janssen: "Op onze nieuwe locatie kunnen we verder groeien en gaan we met de tijd mee. We zijn er trots op dat we verhuizen naar een grotere locatie met meer en betere faciliteiten. Bovendien is de locatie op duurzame wijze ontwikkeld". In onderstaand document meer informatie over het BREEAM-NL label en casestudy om deze certificering te behalen.

BREEAM-NL label en casestudy

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Brigitte Van den Boogaard
024 3333 222
Brigitte.vandenBoogaard@also.com