1. Terug

ALSO Favorites: snel, leuk en eenvoudig sparen voor de mooiste cadeaus!

ALSO Favorites is hét loyaliteitsprogramma voor de klanten van ALSO België. Iedere klant krijgt zijn persoonlijke target, waardoor het uitdagend, maar haalbaar is voor iedereen.

Met de gespaarde punten kan je zelf een cadeau kiezen uit de catalogus. Deze cadeaus variëren van artikelen voor persoonlijke verzorging tot elektronische apparaten en van keukenbenodigdheden tot sportaccessoires.

Ben je klant van ALSO België, maar heb je nog geen ALSO Favorites account? Meld je dan aan via www.alsofavorites.be of neem contact op met jouw accountmanager.

Ben je nog geen klant van ALSO België? ALSO heeft het aanmeldformulier zo kort mogelijk gemaakt, maar hebben wel de basisinformatie van jou en jouw bedrijf nodig. Na aanmelding neemt de afdeling sales contact met je op.

Bij ALSO België kun je zorgeloos en eenvoudig jouw IT-producten bestellen. We hebben hard gewerkt om ons ALSO Favorites-spaarprogramma daar zo goed mogelijk op aan te laten sluiten. Punten sparen is dan ook leuk, snel én gemakkelijk.

Voor alle duidelijkheid leggen we het spaarprogramma hieronder in enkele stappen uit.

Stap 1: Aanmelden ALSO Favorites
Alle ALSO klanten krijgen een persoonlijke registratielink voor ALSO Favorites. Heb je geen geen link ontvangen, maar wil je wel sparen? Meld je dan aan via www.alsofavorites.be.

Stap 2: Jouw persoonlijke ALSO Favorites-account
Op de ALSO Favorites homepage kun je je registreren als spaarder en heb je toegang tot jouw persoonlijke account. Hier kun je zien hoeveel punten je hebt gespaard en eventueel hoeveel punten je nog verwijderd bent van jouw persoonlijke spaardoel. Onder 'account' vind je je persoonlijke informatie terug en kun je, indien je dat wilt, je persoonlijke gegevens en wachtwoord wijzigen.

Stap 3: Selecteer een actie waarmee je punten kunt verdienen
In samenwerking met onze leveranciers hebben we altijd diverse acties lopen waarmee je punten kunt sparen. Hoeveel punten dat zijn, is afhankelijk van de specifieke actie, het gestelde persoonlijke omzettarget of de hoeveelheid producten die geselecteerd zijn voor de actie en die je bij ons bestelt. Op deze manier willen we alle klanten de gelegenheid geven om snel een mooie hoeveelheid punten bij elkaar te sparen.

Stap 4: Behaal het omzettarget
Elke actie kent een persoonlijk omzettarget of een X aantal producten afhankelijk van de actievoorwaarden dat behaald moet worden voordat je de punten ontvangt. Je verdient dus geen punten per euro die je bij ons besteed.

Een klein voorbeeld: stel dat je meedoet aan een leveranciersactie die goed is voor 225 punten bij een omzettarget van € 750,-. Dat betekent dan dat je 225 punten ontvangt op het moment dat u voor € 750,- aan producten van de betreffende leverancier hebt besteld bij ALSO België.

Stap 5: Wissel jouw punten in of spaar door
Nadat je het omzettarget van een geselecteerde actie hebt behaald, worden de punten automatisch op jouw account bijgeschreven. Via jouw persoonlijke account zie je daar jouw nieuwe saldo.

Direct inwisselen
In de catalogus vind je alle cadeaus die je met de gespaarde punten kunt bestellen. Je kunt kiezen uit diverse categorieën, elk met z'n eigen range aan mooie geschenken. Zie je een product waar je voldoende punten voor hebt? Plaats het dan in je winkelwagentje om het vervolgens te bestellen.

Doorsparen
Doorsparen voor een cadeau van grotere waarde kan natuurlijk ook. Je kunt een specifiek cadeau uit de catalogus markeren als 'spaardoel'. Je ziet dan in de box 'spaardoel' hoeveel punten je nog nodig hebt om jouw droomcadeau te kunnen bestellen. Ben je van gedachten veranderd? Geen probleem. Verwijder het cadeau dan als spaardoel en kies een ander product.

Houdbaarheid van je punten
Punten zijn niet oneindig geldig. Na twee jaar komen je punten te vervallen. Je ontvangt hierover van ons tijdig een bericht zodat je de punten kan inwisselen voor prachtige cadeaus.

Wil je liever eerst één van onze accountmanagers spreken over het ALSO Favorites-spaarprogramma? Dat kan. Bel met onze verkoopafdeling op +31 (0) 24 333 32 22, of stuur een mail naar verkoop@also.com.

Als u een vraag heeft over het spaarprogramma, een bestelling of een product, dan is de kans groot dat u hieronder een antwoord vindt. Staat uw vraag er niet bij, mail deze vraag naar naar favorites.nl@also.com

Hoe kan ik mij aanmelden voor ALSO Favorites?
Alle ALSO klanten ontvangen een registratielink. Heeft u geen link ontvangen? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Hoe weet ik hoeveel punten ik heb gespaard?
Op iedere pagina binnen het spaarprogramma ziet u uw actuele puntensaldo staan. Op de Account- of Profielpagina vindt u uw puntenhistorie: hier kunt u precies zien hoeveel punten u heeft ontvangen, wanneer en vindt u een overzicht van de bestellingen die u heeft gedaan.

Ik wil een product bestellen dat niet in het spaarprogramma staat. Kan dat?
U kunt uitsluitend kiezen uit de producten die u in de cadeaucatalogus ziet staan.

Welke producten kan ik bestellen met mijn gespaarde punten?
Op iedere pagina ziet u uw actuele puntensaldo staan. Daaronder ziet u een linkje naar de producten die u met uw puntensaldo kunt bestellen. Ook kunt u op de Zoek-pagina een puntenaantal invullen, waarna u alle producten te zien krijgt die u met dit aantal punten kunt bestellen.

Ik heb niet genoeg punten voor het artikel dat ik wil bestellen. Kan ik het verschil bijbetalen?
U moet voldoende spaarpunten hebben om het artikel te kunnen bestellen; bijbetalen is niet mogelijk.

Kan ik mijn bestelling nog wijzigen/annuleren?
Eenmaal geplaatste bestellingen kunnen niet meer worden aangepast of geannuleerd; reeds verzonden producten kunnen niet meer worden geruild.

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?
Wij doen onze uiterste best om uw bestelling binnen 2 weken te leveren. Indien dit onverhoopt niet mogelijk is, wordt u hierover per e-mail door ons geïnformeerd.