Antti Siitama viihtyy pilven reunalla

Antti Siitama kehittää ALSO Cloud Marketplacen pilvipalveluiden myyntiä ja kouluttaa kumppaneita. Cloud-tiimissä heitetään huumoria ja opitaan lisää laajasta palvelutarjonnasta.

Cloud Business Advisor Antti Siitaman työtehtäviin kuuluu ALSO Cloud Marketplacen (ACMP) pilvipalveluiden myynnin kehittäminen ja kumppaneiden kouluttaminen alustan käyttöön, pilvipalveluihin ja pilviliiketoimintaan sekä palvelukysymyksiin vastaaminen. Työpäivä koostuu yhteydenpidosta asiakkaisiin eli eri kokoisiin jälleenmyyjiin. Palvelutarjoajia ACMP:ssa on yli 30. Mukana on suomalaisia toimijoita, kuten Nexetic, Domainkeskus, Deltagon ja Magic Cloud sekä globaaleja kuten Microsoft, Symantec ja TeamViewer. Antin vastuulla on markkinapaikan lisäarvopalveluiden sekä kumppanuuksien kehittäminen.

Antin työhistoria on vahvasti myynnillinen. Hän aloitti myynnin Soneran yritysratkaisuista ja siirtyi myyntijohtoon vetämään myyntiprojekteja. Antti oli mukana myös startupissa käynnistämässä Soneran kenttämyyntiä Pirkanmaalla. ALSOlla Antti aloitti joulukuussa 2012 ja hän onkin ehtinyt olla mukana monessa: Ensin asiakaspalvelussa B2B- ja B2C-puolilla, sitten PC-laitemyynnissä, softamyynnissä ja nyt neljä vuotta pilvipalveluiden parissa.

ALSO mahdollistaa pilvipalveluiden jälleenmyynnin

ALSO haluaa tarjota ALSO Cloud Marketplacen kautta asiakkailleen mahdollisimman pitkälle kehitetyn alustan, joka on varustettu maailmanluokan pilvipalveluilla, jotka nivoutuvat helposti toisiinsa mahdollistaen yksinkertaisemman lisämyynnin. Nopeimmillaan asiakas saa palvelut käyttöön 30 sekunnissa ja muutokset pystytään toteuttamaan reaaliajassa. Jälleenmyyjät voivat räätälöidä ACMP:n oman näköisekseen ja perustaa sinne omia palveluitaan; täten alusta luo asiakkaan liiketoimintaan syvemmän merkityksen. ACMP:n rajapinnat antavat mahdollisuuden automatisoida laskutuksen ja yhdistää pilvipalvelutilaukset omaan verkkokauppaan. Jälleenmyyjä omistaa omat asiakkaansa aidosti itse ja voi tarjota heille haluamiaan palveluita nykyaikaisella joustavalla tavalla.

Monet asiakkaat ymmärtävät jo pilvipalveluiden hyödyt, mutta edelleen saarnatyötäkin tarvitaan. Joillekin asiakkaille pitää ensin myydä tarve tai oivallutus uuteen teknologiaan, eri myyntimalleista päästään myös käymään keskustelua. Cloud-tiimin projektit ovat todella asiakaskohtaisia ja niissä edetään asiakkaan tarpeen mukaan alustan ja yksittäisten palveluiden kouluttamisesta palvelumyynnin kokonaisvaltaiseen kouluttamiseen sekä isoihin lisenssisiirtoihin. Antti on päässyt toimimaan projektikoordinaattorina tällaisissa isoissa, vastuullisissa kokonaisuuksissa.

Yhteenhitsautunut Cloud-tiimi naljailee ja kouluttautuu

Antti iloitsee, että Cloud-tiimi on hitsautunut hienosti yhteen. Joka aamu on mukavaa tulla töihin, sillä kollegoita autetaan, tekemistä sparrataan ja kaikki haluavat kehittyä myymiensä palveluiden sekä teknologioiden suhteen. Tiimiläiset myös tietävät toistensa tehtävät ja pystyvät tarvittaessa paikkaamaan. Antti toivoo tiimin hyvän hengen heijastuvan positiivisesti niin muuhun ALSOn organisaatioon kuin asiakkaillekin.

  • Meillä Cloud-tiimissä huono huumori ja sarkasmi ovat välittämistä suurella sydämellä, Antti nauraa.

Omaa osaamista täytyy pitää yllä opiskelemalla uusien palvelutarjoajien tuotteita, käymällä koulutuksia ja suorittamalla sertifiointeja.

  • Mitä enemmän jaksaa kahlata alan julkaisuja sen parempi, Antti toteaa.

Antti haluaa ymmärtää asiakkaan liiketoimintaa kokonaisvaltaisesti ja löytää ratkaisuille merkitys, joka hyödyttää kaikkia osapuolia aina loppuasiakkaalle asti. Hän haluaa myös olla aidosti läsnä asiakkaiden kanssa. Yksityiselämässä Antti on raivannut tilaa läsnäololle olemalla minimalisti omistamansa materian suhteen. Kaikilla hänen omistamillaan tavaroilla on jokin merkitys. Vaikka vaimo ja vuoden ikäinen tytär tarvitsevat omat tavaransa, voi minimalismia harjoittaa omalta osaltaan. Vastapainoa arjelle tuovat myös koirat Ahti ja Ukko sekä frisbeegolf-harrastus.